Ο… ΔΑΥΙΔ - ΕΡΜΗΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ ΑΠΕΚΛΕΙΣΕ

 

ΤΟΝ… ΓΟΛΙΑΘ - ΙΩΝΙΚΟ ΝΙΚΑΙΑΣ!

 

ERMen1718

 

 

Μεγάλη μέρα η σημερινή Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2017 για τον Ερμή Κορυδαλλού, ο οποίος στην φάση των οκτώ (8) – προημιτελικά – του κυπέλλου Πειραιά, απέκλεισε τον γειτονικό και ισχυρό Ιωνικό Νικαίας, παίρνοντας πανηγυρικά την πρόκριση για τα ημιτελικά του θεσμού.
Ο ιστορικός Ερμής Κορυδαλλού, που αγωνίζεται μία κατηγορία χαμηλότερα από τον Ιωνικό (στην Α΄ Πειραιά οι Κορυδαλλιώτες, στην Γ΄ Εθνική οι Νικαιώτες), ήρθες ισόπαλος 1-1 εντός έδρας (ΔΑΚ Κορυδαλλού) με τον Ιωνικό στον επαναληπτικό αγώνα και σε συνάρτηση με την εκτός έδρας νίκη του με 1-0 στο πρώτο παιχνίδι, πανηγύρισε την μεγάλη πρόκριση στα ημιτελικά του θεσμού.
Άριστα στημένη στο γήπεδο η ομάδα του Βασίλη Σταύρου έπαιξε έξυπνα και χωρίς άγχος σε όλη την διάρκεια του αγώνα, δίνοντας στον αγωνιστικό χώρο μερικά μέτρα περισσότερο στους αντιπάλους (και τεχνηέντως την πρωτοβουλία των κινήσεων), έτσι ώστε ο Ερμής να βγαίνει στην αντεπίθεση.
Ο Κορυδαλλιώτικος σύλλογος βέβαια, ευτύχησε να προηγηθεί πολύ νωρίς στο σκορ, γεγονός που σίγουρα… επιβάρυνε το έργο των παικτών του Ιωνικού. Στο 4΄ ο Αυγέρης έβγαλε μπαλιά από 30 μέτρα και ο Τζανιδάκης με μονοκόμματο σουτ πέτυχε το 1-0. Ο Ιωνικός αύξησε την πίεση και τελικά ισοφάρισε στο 33΄, όταν ο Κωτσερίδης με κεφαλιά στην αντίθετη πλευρά – προηγήθηκε ωραία σέντρα από δεξιά – σημείωσε το 1-1. Το τέμπο του αγώνα δεν άλλαξε στην επανάληψη, οι φιλοξενούμενοι είχαν την υπεροχή, χωρίς, όμως, να ανησυχήσουν τον σταθερότατο Ασημέλη και ο έτσι Ερμής παίζοντας με αντεπιθέσεις - ειδικά προς τα τέλη της συνάντησης, όταν όλος ο Ιωνικός είχε βγει πολύ ψηλά – παραλίγο να πάρει και τη νίκη, αλλά οι Λαζάκης και Σάμιος απώλεσαν τις ευκαιρίες. Πολύ καλή η διαιτησία του Τσαμούρη και των βοηθών του Κοντιζά και Τζιλίρη.
ΕΡΜΗΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ: Ασημέλης, Σιδηρόπουλος, Μανωλιάς, Λαζάκης, Γιάκας, Σταθυνάκης, Τζανιδάκης (89΄ Γκουμαλάτσος), Αυγέρης, Σάμιος (88΄ Πέτσι), Λεβέντης (68΄ Κίτσιος), Αγγέλου.
ΙΩΝΙΚΟΣ: Πασάϊ, Χριστόπουλος, Σικαλιάς (49΄ Δημακάκος), Κορνέζος (46΄ Γεωργόπουλος), Πατσατζόγλου, Φιλιμέγκας, Παντελίδης, Σάμαρης (80΄ Ζαγοριανός), Κωτσερίδης (66΄ Καλτσάς), Κουρούμα.