ΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΤΙΜ ΤΟΥ ΕΡΜΗ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

 

 

 

 

ΣΤΗΝ Γ΄ ΕΘΝΙΚΗ (ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ)

 

 

TEXNERM

 

 

 

Στις επάλξεις της Γ΄ Εθνικής πλέον ο ιστορικός Ερμής Κορυδαλλού, που έχει ξεκινήσει την προετοιμασία του από την περασμένη Δευτέρα 5 Αυγούστου 2019 με καθημερινό πρόγραμμα προπονήσεων στο ΔΑΚ Κορυδαλλού.

Ο σύλλογος της πόλης μας σε αυτές τις νέες συνθήκες και τα δεδομένα της κατηγορίας, έχει στελεχώσει κατάλληλα το τεχνικό τιμ, προκειμένου να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις της νέας ποδοσφαιρικής σεζόν 2019-2020.

Σας παρουσιάζουμε, λοιπόν, το τεχνικό τιμ του Ερμή Κορυδαλλού.

 

 

ULTR

 

 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΛΥΚΑΣ

Προπονητής της ομάδας είναι ο Δημήτρης Καλύκας (φώτο / πάνω σειρά / πρώτος από αριστερά), ο οποίος είναι στους «κυανόλευκους» από τις 18 Νοεμβρίου 2018, κοουτσάροντας το σωματείο από την 6η αγωνιστική του 1ου ομίλου της Α΄ Πειραιά και οδηγώντας τον Ερμή Κορυδαλλού στην κατάκτηση του τίτλου για την σεζόν 2018-2019, όπως και στην συμμετοχή στον τελικό κυπέλλου της ΕΠΣΠ (για 3η φορά στην ιστορία του).

Γεννημένος το 1974 ο Δημήτρης Καλύκας, έχει πλούσια, υψηλού επιπέδου και σημαντική διαδρομή, τόσο ως ποδοσφαιριστής, όσο και ως προπονητής. Ο 45χρονος τεχνικός, είναι απόφοιτος ΤΕΦΑΑ και καθηγητής Φυσικής Αγωγής, όπως επίσης, κάτοχος διπλώματος προπονητικής UEFA A και πιστοποιημένος με το UEFA PRO.

Ο Καλύκας ξεκίνησε από τις ακαδημίες του Ολυμπιακού, έπαιξε στην πρώτη ομάδα των Πειραιωτών για αρκετές περιόδους, ενώ αγωνίστηκε ακόμη σε Ιωνικό, Πανελευσινιακό, Σκόντα Ξάνθη, Πατραϊκό, Αθηναϊκό, Βύζα Μεγάρων, Άγιο Δημήτριο, Ολ. Λιοσίων, Αγίους Αναργύρους, Κηπούπολη και έκλεισε την καριέρα του στον Άρη Αμφιάλης.

Προπονητικά, διετέλεσε Ενωσιακός προπονητής της Μικτής Νέων Πειραιά, για δύο (2) σεζόν πέρασε από τον πάγκο του Άρη Αμφιάλης (2010-2012), ακολούθησαν οι Άγιοι Ανάργυροι και κατόπιν η πορεία του συνεχίστηκε σε Καλλιθέα (Β΄ Εθνική), Τράχωνες (Β΄ και Γ΄ Εθνική), Αετό Κορυδαλλού, Αχαρναϊκό, Προοδευτική και Ερμή Κορυδαλλού από τις 18 Νοεμβρίου 2018.

 

 

KALOK

ΑΝΩΘΕΝ ΦΩΤΟ: Ο Δημήτρης Καλύκας (δεξιά) και ο Αντιπρόεδρος του Ερμή Κορυδαλλού κ. Αποστόλης Τσιριωτάκης (αριστερά), στο ΔΑΚ Κορυδαλλού, την Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2018, παρακολουθώντας την συνάντηση Ερμής Κορυδαλλού – Αίας Σαλαμίνας (7-1) για την 1η αγωνιστική του πρωταθλήματος του 1ου ομίλου της Α΄ Πειραιά.

 

 

 

ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΔΡΑΓΑΖΗΣ

Τεχνικός Διευθυντής και Γενικός Αρχηγός είναι ένας από τους πλέον πολύπειρους παράγοντες. Ο Γρηγόρης Δράγαζης (φώτο / πάνω σειρά / δεύτερος από αριστερά), που στα νιάτα του έπαιξε στην ομάδα Νέων της Προοδευτικής, ξεκίνησε την διαδρομή του ως παράγοντας από την ιστορική και πάλαι ποτέ κραταιά – δεν υφίσταται πλέον - Δύναμη Κορυδαλλού. Από το 1994 έως το 2005 στην μεγάλη πορεία της Προοδευτικής στις εθνικές κατηγορίες διετέλεσε Γενικός Αρχηγός, Γενικός Διευθυντής της ΠΑΕ και Αρχηγός ποδοσφαιρικού τμήματος. Από το 2005 έως το 2010 ακολούθησε τον ίδιο… ανοδικό δρόμο με την ΠΑΕ Αιγάλεω. Συνέχισε για δύο (2) χρόνια στον Μανδραϊκό, για άλλες δύο (2) σεζόν στον Πανελευσινιακό, ενώ την περίοδο 2014-2015 ήταν Γενικός Αρχηγός του Ατρόμητου Πειραιά. Το 2015-2016 ήταν στον Θρασύβουλο και το 2016-2017 στον ΑΟ Ζευγολατιού Κορινθίας. Από το 2017 συμμετέχει στην αθλητική οικογένεια του Ερμή Κορυδαλλού.

 

 

DRAGAZOK

ΑΝΩΘΕΝ ΦΩΤΟ: Ο Γρηγόρης Δράγαζης (στην μέση), με τον Αντιπρόεδρο του Ερμή Κορυδαλλού κ. Ανδρέα Ποτηριάδη (αριστερά) και τον Πρόεδρο του συλλόγου κ. Κώστα Πρέκα (δεξιά).

 

 

 

ΘΑΝΑΣΗΣ ΣΥΡΑΚΑΣ

Νευραλγικό πόστο και ιδιαιτέρως σημαντικό κατέχει ο Θανάσης Σύρακας (φώτο / πάνω σειρά / δεύτερος από δεξιά), ο οποίος είναι ένας από τους πιο στενούς συνεργάτες του Δημήτρη Καλύκα, καθώς συνεργάζονται μαζί σε όλες τις ομάδες που έχει πάει ο Πειραιώτης προπονητής τα τελευταία πέντε (5) χρόνια. Ο Θανάσης Σύρακας, είναι ο άνθρωπος των «ειδικών αποστολών» και επιφορτισμένος με το σκάουτινγκ του συλλόγου.

Ο 44χρονος συνεργάτης του Δημήτρη Καλύκα, έχει παίξει μπάλα σε Οδυσσέα Γλυφάδας, Τράχωνες, Καλαμάκι, Αρίωνα, Υμηττό, Αίμο Πετρούπολης, Αρμενική Αθηνών, ενώ σκάουτερ στο πλευρό του Καλύκα, διετέλεσε σε Τράχωνες, Αετό Κορυδαλλού, Αχαρναϊκό, Προοδευτική και στον Ερμή Κορυδαλλού.

 

 

SYRAKOK

ΑΝΩΘΕΝ ΦΩΤΟ: Ο Θανάσης Σύρακας (αριστερά) και δίπλα του ο Δημήτρης Καλύκας, σε φώτο από παλαιότερη εκδήλωση της ΕΠΣΠ.

 

 

 

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΛΑΪΟΣ

Βοηθός προπονητή, είναι ο Βαγγέλης Λάϊος (φώτο /πάνω σειρά / πρώτος από δεξιά), ο οποίος είναι γέννημα – θρέμμα του Ερμή Κορυδαλλού, καθώς για πολλά χρόνια φόρεσε την φανέλα του συλλόγου στο τοπικό πρωτάθλημα, αλλά και στην Δ΄ Εθνική, ενώ αγωνίστηκε ακόμη σε Κύπρο Κορυδαλλού, Κεραυνό Γλυφάδας, Περαμαϊκό, Νέους Ευγένειας, Ολ. Κερατσινίου, Σαλαμινομάχους και Ειρήνη Νικαίας / Κορυδαλλού.

Από την τελευταία του ομάδα ξεκίνησε η πορεία του στους πάγκους και εδώ και τρία (3) χρόνια κατέχει αυτό το πόστο στον Ερμή Κορυδαλλού.

 

 

 

LAIOK

ΑΝΩΘΕΝ ΦΩΤΟ: Ο Βαγγέλης Λάϊος (δεξιά), έχοντας δίπλα του τον Αντώνη Κανέρη, από την «πρώτη» του Ερμή Κορυδαλλού για την σεζόν 2017-2018 την Δευτέρα 7 Αυγούστου 2017

 

 

ULTR

 

 

 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΙΝΑΡΔΟΣ

Γυμναστής σε αυτό το απαιτητικό αρχικό στάδιο προετοιμασίας του Ερμή Κορυδαλλού, ανέλαβε ο φέρελπις Γιώργος Λινάρδος (φώτο / κάτω σειρά / πρώτος από αριστερά), ο οποίος ανήκει στη νέα και πολύ καταρτισμένη γενιά, προπονητών φυσικής κατάστασης ποδοσφαίρου. Ο Ελευσίνιος γυμναστής είναι απόφοιτος των ΤΕΦΑΑ, τα τελευταία τρία (3) χρόνια είναι προπονητής ακαδημιών σε Ολ. Ελευσίνας, Αστέρα Χαϊδαρίου, Πανελευσινιακό, ενώ την περασμένη σεζόν είχε την επιμέλεια του προγράμματος εκγύμνασης του Αστέρα Χαϊδαρίου στην Γ΄ ΕΠΣΑ (με προπονητή τον Θανάση Πατρικίδη), όπου για τα δεδομένα του μικρού σωματείου, ανέπτυξε πρωτοποριακές μεθόδους εκγύμνασης.

 

 

 

LINARDOK

ΑΝΩΘΕΝ ΦΩΤΟ: Ο Γιώργος Λινάρδος (δεξιά στην φώτο), τον Ιούνιο του 2018 στο ΔΑΚ Γυθείου, με τον βετεράνο παίκτη του Ηρακλή και τότε (2018) Τεχνικό Διευθυντή των ακαδημιών του Αστέρα Χαϊδαρίου, Μάξιμο Κατικαρίδη, συμμετέχοντας με τα τμήματα υποδομής του χαϊδαριώτικου σωματείου σε καλοκαιρινό τουρνουά.

 

 

 

ΛΟΡΕΝΣ ΜΕΜΠΕΛΙ

Νέος προπονητής τερματοφυλάκων του Ερμή Κορυδαλλού, διαδεχόμενος τον Νίκο Ζούκα, ανέλαβε από την Δευτέρα 5 Αυγούστου 2019, ο ικανότατος Λόρενς Μέμπελι (φώτο / κάτω σειρά / δεύτερος από αριστερά), συνεργάτη τον οποίο γνωρίζει καλά για το έργο του ο Δημήτρης Καλύκας, καθώς συνεργάστηκαν μαζί και στην Προοδευτική.

Ο 39χρονος Λόρενς Μέμπελι έχει αγωνιστεί στην ιδιαίτερη πατρίδα του στην Αλβανία σε υψηλό επίπεδο, φορώντας την φανέλα των, Λούζνια, Κάντζα, Δυναμό Τιράνων, Εγνάτια, ενώ μετά την μετεγκατάσταση του στην Ελλάδα, έπαιξε σε Αστέρα Ζωγράφου, Νέους Ευγένειας, Σαλαμινομάχους, ΑΕ Νίκαια, Παντζιτζιφιακό, Αστέρια Δραπετσώνας, Δραπετσώνα.

Δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στην εξειδίκευση ως προπονητής τερματοφυλάκων, ο Λόρενς Μέμπελι είναι κάτοχος διπλώματος UEFA B, ενώ παρακολουθεί αδιάλειπτα τα τελευταία έτη τα αντίστοιχα σεμινάρια σε Ελλάδα και Ιταλία.

Είναι προπονητής στην σχολή ATHENS GOALKEPER AKADEMIES, όπως γράψαμε παραπάνω πέρασε από την Προοδευτική και εδώ και λίγα 24ωρα ανήκει στο δυναμικό του Ερμή Κορυδαλλού.

 

 

 

MEBEL

ΑΝΩΘΕΝ ΦΩΤΟ: Όπως παρουσίασε πέρυσι η Προοδευτική τον Λόρενς Μέμπελι.

 

 

 

Τέλος, σε αυτό το νέο πλαίσιο οργάνωσης επιπέδου Γ΄ Εθνικής, Έφοροι ποδοσφαιρικού τμήματος ως εκπρόσωποι της διοίκησης και επιφορτισμένοι με την διοικητική μέριμνα προς το ποδοσφαιρικό τμήμα, ορίστηκαν οι κ.κ. Τέλης Λύρας, Αντώνης Κανέρης.

 

 

 

ΤΕΛΗΣ ΛΥΡΑΣ

Ο Τέλης Λύρας (φώτο / κάτω σειρά / δεύτερος από δεξιά), τελειόφοιτος Σχολής Ναυπηγών και Καθηγητής Τεχνολογικής Εκπαίδευσης, έχει παίξει ποδόσφαιρο σε Άγιο Θωμά Βοιωτίας, Οινόφυτα και Ερμή Κορυδαλλού, ενώ ασχολήθηκε επισταμένα και με τον εργασιακό αθλητισμό ως παίκτης και παράγοντας με την ομάδα της ΕΑΒ, όπου εργάστηκε συνεπέστατα για μια 30ετία.

Παραγοντικά στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, τον συναντάμε αρχικά ως Γενικό Αρχηγό της Δύναμης Κορυδαλλού, κατόπιν στην Ελλάς Ποντίων, για μια 5ετία ήταν Γυμνασίαρχος / Παρατηρητής της ΕΠΣΠ (τιμήθηκε μάλιστα το 2001), ενώ στην οικογένεια του Ερμή Κορυδαλλού, συμμετέχει από το 2012 καταλαμβάνοντας αντίστοιχα πόστα.

 

 

 

LINOK

ΑΝΩΘΕΝ ΦΩΤΟ: Διακριτικός, αλλά ουσιαστικός στην μέριμνα του ο κ. Τέλης Λύρας εντός (και εκτός) αποδυτηρίων του Ερμή Κορυδαλλού.

 

 

 

ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΝΕΡΗΣ

Έτερος Έφορος Ποδοσφαιρικού τμήματος, μία εμβληματική μορφή των πειραϊκών γηπέδων, που ξεχώρισε όχι μόνο για το ταλέντο του, αλλά και για την ηθική του παρουσία στο τερέν. Ο Αντώνης Κανέρης (φώτο / κάτω σειρά / πρώτος από δεξιά), γεννημένος το 1958, πρωτοέπαιξε μπάλα στην Θύελλα Κορυδαλλού, φόρεσε την φανέλα του ιστορικού ΠΑΟ Ρουφ, συνέχισε στον Ατρόμητο Πειραιά, ενώ ολοκλήρωσε την καριέρα του στον Ερμή Κορυδαλλού, παίζοντας από το 1997 έως το 2000.

Στον Ερμή Κορυδαλλού έμελλε να συνεχίσει αμέσως και την εξωαγωνιστική διαδρομή του από το 2001, καθώς ήταν βοηθός προπονητή του Χρήστου Καλπαξίδη, διετέλεσε προπονητής στις ακαδημίες του Ερμή Κορυδαλλού και εδώ και αρκετά χρόνια συνδράμει σε πόστα που σχετίζονται με το ανδρικό τμήμα, συμπληρώνοντας έως τώρα 22 χρόνια ενεργούς προσφοράς στην αθλητική οικογένεια του Ερμή.

 

 

 

KANEROK

ΑΝΩΘΕΝ ΦΩΤΟ: Ο κ. Αντώνης Κανέρης (δεξιά) με τον κ. Τέλη Λύρα, από παλαιότερη εκδήλωση (Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2017) του Ερμή Κορυδαλλού.

 

 

 

ULTR