ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟ

 

1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ ΣΤΟ

 

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΓΑΛΛΟΦΩΝΙΑΣ 2017

 

 

gumn arx

 

Στο πλαίσιο του διαγωνισμού Γαλλοφωνίας που διαργανώθηκε από το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδας και την Υπηρεσία Συνεργασίας και Μορφωτικής Δράσης της Πρεσβείας της Γαλλίας στην Ελλάδα, σε συνεργασία με τις γαλλόφωνες Πρεσβείες στην Ελλάδα, το 1ο Γυμνάσιο Αγίας Βαρβάρας απέσπασε το 1ο Μεγάλο Βραβείο Γαλλοφωνίας Grand Prix de Francophonie 2017. Ο διαγωνισμός απευθυνόταν σε μαθητές/μαθήτριες που διδάσκονται τη γαλλική γλώσσα στα σχολεία τους και προς όλα τα σχολικά Ιδρύματα (δημόσια και ιδιωτικά).

Το θέμα του διαγωνισμού για τα Γυμνάσια και τα Λύκεια ήταν οι ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ME[MO]RIES.

Οι μαθητές καλούνταν να επιλέξουν μέσα από φωτογραφίες αρχείου, συλλογικής ή ατομικής μνήμης μια παλιά φωτογραφία. Οι μαθητές γαλλικών του τμήματος Α3 με την καθοδήγηση της Διευθύντριας του σχολείου κ. Μουργοπούλου Σπυριδούλας (που είναι η καθηγήτρια γαλλικών) κατάφεραν να ξαναζωντανέψουν, σκηνοθετώντας το ίδιο στιγμιότυπο, δημιουργώντας τα κουστούμια και το ντεκόρ, και φωτογραφήθηκαν οι ίδιοι, υποδυόμενοι τα πρόσωπα της φωτογραφίας που επέλεξαν.

Παράλληλα συνέθεσαν και ένα ποιήμα-κείμενο ακολουθώντας το παράδειγμα του ποιήματος Je me souviens” του γάλλου ποιητή Georges Perecκαι η Διευθύντρια έγραψε ένα εκτενές παιδαγωγικό σημείωμα σχετικά με την εν λόγω εργασία.

Στις 20 Μαρτίου 2017, Παγκόσμια Ημέρα Γαλλοφωνίας, στην ειδική τελετή που έγινε στο Αμφιθέατρο του Γαλλικού Ινστιτούτου και συμμετείχαν τα σχολεία που προκρίθηκαν στην τελική φάση του διαγωνισμού, ένας μαθητής της ομάδας απήγγειλε μερικούς από τους στίχους του ποίηματος που έγραψαν. Το 1ο Γυμνάσιο Αγίας Βαρβάρας απέσπασε το ιδιαίτερο αυτό βραβείο Γαλλοφωνίας, το οποίο απονεμήθηκε από τον Πρέσβη του Μαρόκου στην Ελλάδα.

Οι διοργανωτές επεφύλαξαν στους μαθητές άλλη μία έκπληξη! Η βράβευσή τους συνοδεύτηκε από ένα tablet για τον καθένα.

gumn 1

gumn 2

 

 

gumn 3

 

gumn 4

 

gumn 5