ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

 

 ΑΠΟ ΤΟ 3o ΓΥΜΝΑΣΙΟ

 

 

KOIN ALLHLEG 3 GUMN ARXIKH

 

 

Το 3ο Γυμνάσιο Αιγάλεω ευαισθητοποιημένο σε θέματα Κοινωνικής Αλληλεγγύης συμμετείχε άλλη μια φορά στην εθελοντική δράση για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου της πόλης μας το Σάββατο 2/4.
Ο Εθελοντισμός δίνει νόημα και περιεχόμενο σε πανανθρώπινες αξίες, λιγότερο ή περισσότερο ξεχασμένες, όπως είναι η κοινωνική αλληλεγγύη, η κοινωνική προσφορά και η αγάπη προς τον συνάνθρωπο. Στις δύσκολες περιόδους στις οποίες ζούμε, δίνει ένα μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας για το αύριο.
Η  συμμετοχή των παιδιών σε τέτοιου είδους δράσεις καθώς και  εθελοντικά προγράμματα , λειτουργεί ως  εργαλείο διαπαιδαγώγησης και εξοικείωσης τους  με την  κουλτούρα του ενεργού πολίτη που ενδιαφέρεται για ό, τι συμβαίνει γύρω  του, επιδιώκοντας συνειδητά την ενασχόλησή του με τα κοινά.
Θέλουμε να μυήσουμε τα παιδιά στη χαρά της προσφοράς του εθελοντισμού και της κοινωνικής αλληλεγγύης, να τα προετοιμάσουμε έτσι ώστε να μπορούν  να βελτιώσουν τη ζωή και την καθημερινότητα τόσο των συνανθρώπων τους όσο και τη δική τους.  
Ξεκινώντας από το χώρο του σχολείου τους, τη γειτονιά τους, την πόλη τους  μπορούν να συμμετέχουν και να δρουν όχι μόνο σε κοινωνικά θέματα αλλά και σε περιβαλλοντικά προβλήματα και θέματα πολιτισμού.
Είναι το αντιστάθμισμα στην κυριαρχία της τεχνολογίας και στην ηθική κατάπτωση των ανθρώπων, είναι το μέσο για ένα καλύτερο κόσμο, ένα κόσμο με χαμόγελο, με αγάπη, με ευτυχία.
Αυτό το νόημα έχει για εμάς η συμμετοχή των παιδιών σε τέτοιες δράσεις , γι αυτό τα προτρέπουμε και επικροτούμε την ενεργή παρουσία τους.
''Με σύμμαχο την αγρύπνια της σκέψης, σε πείσμα όλων των καιρών σε  πείσμα όλων των καταστάσεων, να  μάθουμε στα παιδιά μας να διεκδικούν την  ελπίδα. Οφείλουμε να δώσουμε διέξοδο στο αδιέξοδο που δημιουργήσαμε  οι κοινωνίες των ενηλίκων''  


Γεωργοπάνου Βιργινία,
πρόεδρος  Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων 3ου Γυμνασίου ΑΙγάλεω

 

KOIN ALLHLEG 3 GUMN 01

 

KOIN ALLHLEG 3 GUMN 02

 

KOIN ALLHLEG 3 GUMN 03

 

KOIN ALLHLEG 3 GUMN 04

 

KOIN ALLHLEG 3 GUMN 05