ΤΑ «ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΝΕΑ ΠΑΙΔΕΙΑ»

ΣΤΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΤΩΝ ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΕΘΝΩΝ

 

 

 

Neapaideia arxiki

 


Η ομάδα του Project της Β ΛΥΚΕΙΟΥ των “ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΩΝ ΝΕΑ ΠΑΙΔΕΙΑ” με θέμα “Διεθνείς Διπλωματικές Σχέσεις” θα συμμετάσχει στο Μοντέλο των Ηνωμένων Εθνών, που διοργανώνεται για 19η φορά και αποτελεί πλέον έναν ευρύτατα καθιερωμένο θεσμό.
Διακόσια σχολεία από όλη την Ελλάδα και τις χώρες της λεκάνης της Μεσογείου έχουν επιλεγεί για να αντιπροσωπεύσουν αντίστοιχο αριθμό χωρών των Ηνωμένων Εθνών καθώς και διεθνείς φορείς όπως το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και η Διεθνής Αμνηστία. Οι μαθητές αναλαμβάνουν το δύσκολο έργο της εκπροσώπησης μίας χώρας ως πρεσβευτές, άρα πρέπει πριν επιδοθούν στην τέχνη της υψηλής Διπλωματίας να κάνουν έρευνα της εξωτερικής και κυβερνητικής πολιτικής, των ιδιοσυγκρασιακών ιδιαιτεροτήτων, της γλώσσας και του πολιτισμού.
Στην προσπάθειά μας για εξοικείωση με τη χώρα που θα εκπροσωπήσουν, οι μαθητές συμμετείχαν σε τηλεδιάσκεψη με τον Έλληνα πρέσβη στο Βίλνιους, κο Χρήστο Χατζόπουλο, ο οποίος διαφώτισε τους συμμετέχοντες σχετικά με τη Λιθουανία και την εξωτερική και οικονομική της πολιτική.
Οι μαθητές μας έχουν μελετήσει τις βασικές αρχές της διεθνούς διπλωματίας και σαν “έφηβοι πρέσβεις” πια θα εκπροσωπήσουν τη Λιθουανία στις εργασίες τους τριήμερου συνεδρίου που θα λάβει χώρα από 01/04 έως 03/04 στο Ίδρυμα Ευγενίδου. Επισημαίνεται ότι οι εργασίες του συνεδρίου θα διεξαχθούν αποκλειστικά στα Αγγλικά και θα εποπτεύονται από τον Οργανισμό των Ηνωμένων Εθνών και τη μόνιμη Αντιπροσωπεία του στην Αθήνα.
Κλείνουμε με τη βεβαιότητα ότι  η συμμετοχή του σχολείου μας θα στεφθεί από απόλυτη επιτυχία και θα κερδίσει τις εντυπώσεις.