ΜΟΥΣΚΑΤ ΚΑΙ 7 ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ

 

ΣΤΗΝ ΙΕΡΑΠΟΛΗ!

 

ZIOMOU

 

 

Συνεχείς είναι οι εξελίξεις στην ιστορική Ιεράπολη ενόψει του νέου πρωταθλήματος της Β΄ ΕΠΣΑ για την σεζόν 2018-2019. Η αλλαγή στην τεχνική ηγεσία, μετά την αποχώρηση του Θανάση Ψύλλια και τον ερχομό του Βαγγέλη Ζιώγα (φώτο πάνω σειρά / πρώτος από αριστερά), φαίνεται ότι λειτούργησε με θετικό πρόσημο, όσο αφορά την στελέχωση του συλλόγου σε όλα τα επίπεδα, καθώς ο Γιαννιώτης την καταγωγή τεχνικός του σωματείου, με αρκετές προσωπικές, επί το πλείστον ενέργειες, κινητοποίησε πρόσωπα και καταστάσεις.
Τελευταία εξέλιξη, που αφορά το τεχνικό τιμ, είναι η συμφωνία συνεργασίας του συλλόγου με τον Αντώνη Μουσκάτ (φώτο πάνω σειρά / δεύτερος από αριστερά), ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα βοηθού και άμεσου συνεργάτη του Βαγγέλη Ζιώγα στον πάγκο της Ιεράπολης. Ο Αντώνης Μουσκάτ ήταν προπονητής του Θεμιστοκλή Αιγάλεω, όταν η ομάδα της πόλης μας επανήλθε στα γήπεδα το 2014 (πρωτάθλημα Γ΄ ΕΠΣΑ) – έπειτα από απουσία έξι ετών – και ο νεαρός προπονητής είχε καθίσει στον πάγκο των «κυανόλευκων» για 16 μήνες. Τότε τον Μουσκάτ στον Θεμιστοκλή είχε διαδεχθεί ο Βαγγέλης Ζιώγας, που είχε αποχωρήσει από τον Ορφέα Αιγάλεω. Στο εν λόγω σωματείο οι Ζιώγας και Μουσκάτ είχαν συνεργαστεί λίγο καιρό αργότερα, όταν ο τελευταίος είχε αναλάβει επιτελικά καθήκοντα. Πλέον ο Αντώνης Μουσκάτ είναι ο άμεσος συνεργάτης του Ζιώγα στην ιστορική Ιεράπολη.
Από εκεί και πέρα, εξελίξεις υπάρχουν και στο έμψυχο δυναμικό, όπου με την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από τον Ζιώγα, είχαμε και τις πρώτες 7 μεταγραφές του σωματείου, οι οποίες αφορούν παίκτες που ο έμπειρος προπονητής έχει ιδία ποδοσφαιρική αντίληψη (και γνώμη) για τις ικανότητες τους και έκρινε ότι στην συγκεκριμένη χρονική περίοδο μπορούν να βοηθήσουν την ομάδα σε αυτή την 2η σερί παρουσία της στο πρωτάθλημα της Β΄ κατηγορίας της Αθήνας. Ακουλουθεί το ρεπορτάζ με τις μεταγραφές.

 

 

CLANM

 


Πιο συγκεκριμένα λοιπόν. Παίκτης της Ιεράπολης είναι ο έμπειρος μέσος Ανδρέας Πουλόπουλος (φώτο πάνω σειρά / δεύτερος από δεξιά). Ο 32χρονος παίκτης που προέρχεται από τον Θεμιστοκλή – όπου έπαιξε τα τελευταία 4 χρόνια - την περίοδο 2014-2015 με τον Θεμιστοκλή στην Γ΄ ΕΠΣΑ είχε 14 συμμετοχές, την σεζόν 2015-2016 είχε 17 ματς και 3 γκολ, ενώ την περίοδο 2016-2017 που πανηγύρισε την άνοδο από την Γ΄ στην Β΄ κατηγορία είχε 22 παιχνίδια και 4 γκολ. Την χρονιά που ολοκληρώθηκε (2017-2018) ο Πουλόπουλος είχε πολλές επαγγελματικές υποχρεώσεις, δεν ακολούθησε το εντατικό πρόγραμμα της πρώην ομάδας του στο πρωτάθλημα της Β΄ ΕΠΣΑ και κατέγραψε μία (1) συμμετοχή.
Την μεσαία γραμμή της Ιεράπολης έρχεται να ισχυροποιήσει και η μεταγραφή του Έκτορα Ζιώγα (φώτο πάνω σειρά / πρώτος από δεξιά), ο οποίος προέρχεται από την Ελλάς Ποντίων. Ο 22χρονος χαφ, που παίζει κυρίως στον άξονα, έχει ξεκινήσει από τον Ορφέα Αιγάλεω. Την σεζόν 2012-2013 είχε 15 ματς και 3 γκολ με τον Ορφέα στην Γ΄ ΕΠΣΑ, την επόμενη σεζόν 2013-2014 είχε 20 παιχνίδια και 4 γκολ, ενώ την χρονιά 2014-2015 με τους «ερυθρόλευκους» του Αιγάλεω είχε 22 εμφανίσεις και 5 γκολ. Στο α΄ μισό της σεζόν 2015-2016 ο Ζιώγας έπαιξε σε 6 ματς της Γ΄ κατηγορίας με τον Ορφέα Αιγάλεω και στο β΄ μισό της ίδιας σεζόν έπαιξε με τον Θεμιστοκλή Αιγάλεω στην ίδια κατηγορία, όπου είχε 11 συμμετοχές και 2 γκολ. Την επόμενη χρονιά (2016-2017) ο ταλαντούχος μέσος είχε 11 εμφανίσεις στην Γ΄ ΕΠΣΑ με την ομάδα της ΑΕ Αιγάλεω. Την περίοδο που πέρασε (2017-2018) ο Ζιώγας αγωνίστηκε με την φανέλα της Ελλάς Ποντίων στην Α΄ Πειραιά, όπου είχε 13 εμφανίσεις και 2 γκολ.
Παλιός γνώριμος (αγωνιστικά) του Ζιώγα είναι και ο Γιάννης Γιάκαλος (φώτο κάτω σειρά / πρώτος από αριστερά), μια αξιόπιστη λύση για τα μετόπισθεν της Ιεράπολης. Ο 27χρονος στόπερ, έχει θητεύσει αρκετές σεζόν με τον Ζιώγα στον Ορφέα Αιγάλεω, όπου και εκεί αποτελούσε βασική μονάδα του. Ο Γιάκαλος, που έχει στατιστικό με γεμάτες χρονιές, ήρθε στην Ιεράπολη από τον Θεμιστοκλή. Στον Ορφέα Αιγάλεω και για 4 σεζόν στην Γ΄ ΕΠΣΑ, ο Γιάκαλος είχε, την χρονιά 2012-2013 25 ματς και 1 γκολ, την περίοδο 2013-2014 15 παιχνίδια και 1 γκολ, το 2014-2015 20 εμφανίσεις και 1 γκολ, ενώ την σεζόν 2015-2016 έπαιξε σε 21 αγώνες και σημείωσε ένα τέρμα. Μετακόμισε στον Θεμιστοκλή Αιγάλεω, όπου την σεζόν 2016-2017 πανηγύρισε την άνοδο από την Γ΄ στην Β΄ ΕΠΣΑ, καταγράφοντας 23 εμφανίσεις και 5 γκολ, ενώ την χρονιά που ολοκληρώθηκε στην Β΄ ΕΠΣΑ (2017-2018) ο Γιάκαλος αγωνίστηκε 27 φορές με τον Θεμιστοκλή, ενώ σημείωσε και 1 γκολ.
Η επόμενη μεταγραφή, σχετίζεται με την μεσαία γραμμή και το νευραλγικό πόστο του αμυντικού μέσου, όπου ο Ζιώγας ενεργοποίησε έναν ακόμη πρώην παίκτη του, και συγκεκριμένα τον Νίκο Γεωργικόπουλο (φώτο κάτω σειρά / δεύτερος από αριστερά). Ο 22χρονος παίκτης, προέρχεται και αυτός από τον Ορφέα Αιγάλεω, όπου, όμως, τα τελευταία τρία (3) χρόνια, είχε επιλέξει, λόγω υποχρεώσεων, να μην ασχολείται εντατικά. Ο Γεωργικόπουλος, που βρίσκεται σε καλή σωματική κατάσταση, ακολουθεί ειδικό πρόγραμμα εκγύμνασης (φυσικής κατάστασης και ενδυνάμωσης), προκειμένου να ενταχθεί πολύ γρήγορα σε αγωνιστικούς ρυθμούς. Σύμφωνα με τα στατιστικά του, ο εν λόγω παίκτης την περίοδο 2013-2014 με τον Ορφέα στην Γ΄ ΕΠΣΑ είχε 9 συμμετοχές, την επόμενη χρονιά (2014-2015) έπαιξε σε 20 ματς σημειώνοντας και ένα (1) γκολ, ενώ την περίοδο 2015-2016 είχε 16 παιχνίδια και 2 γκολ.
Οι επόμενες μεταγραφές της Ιεράπολης είναι δύο (2) τερματοφύλακες. Η Ιεράπολη απέκτησε τον νεαρό Σωτήρη Λιανό (φώτο κάτω σειρά / δεύτερος από δεξιά) από τον Θρίαμβο Χαϊδαρίου. Ο 19χρονος εξελίξιμος πορτιέρο, τα τελευταία 3 χρόνια μετείχε στο ρόστερ της πρώην ομάδας του στην Α΄ ΕΠΣΑ, όπου είχε συμπεριληφθεί και σε επίσημες αποστολές.
Σε αντίθεση με το νεαρό Λιανό, ο Δημήτρης Χριστοφαρής (φώτο κάτω σειρά / πρώτος από δεξιά) είναι πιο έμπειρος. Ο 26χρονος τερματοφύλακας τα τελευταία δύο χρόνια αγωνίστηκε σε Παννεαπολικό και Χαλκηδόνα – αντίστοιχα – στα πρωταθλήματα της ΕΠΣ Πειραιά, ενώ πιο πριν, έχει παίξει στην Δάφνη Δαφνώνα Χίου και στην Μικρασιατική Χίου, όπου με την τελευταία κατέγραψε εμφανίσεις στο εθνικό πρωτάθλημα της Δ΄ Εθνικής.
Τέλος, παίκτης της Ιεράπολης είναι και ο 18χρονος Βασίλης Τσούγκας, ο οποίος αγωνίζεται ως μπακ – χαφ και προέρχεται από τις ακαδημίες του ΑΟ Αιγάλεω.
Να σημειωθεί ότι η Ιεράπολη έχει αποκτήσει ακόμη, τα αδέλφια, Γιάννη και Φάνη Σπάρο από τον Θρίαμβο Χαϊδαρίου, όπως και τον Έλιορ Τουλιαγκάνοφ από τον Διαγόρα Αιγάλεω, ενώ έχει ανανεώσει με τους Κώστα Κορδαλή και Δημήτρη Βέρρα.
Τις επόμενες μέρες θα ανακοινωθούν οι υπόλοιπες μεταγραφές, όπως και οι ανανεώσεις.

 

 

MAMOK