ΚΑΙ ΕΙΣ ΑΝΩΤΕΡΑ! ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ ΣΤΗΝ SL2

Ο ΣΥΜΠΟΛΙΤΗΣ ΜΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΛΑΧΟΥΤΗΣ!


exxok

 

 

Σπουδαία προσωπική επιτυχία για τον συμπολίτη μας, κάτοικο Αγίας Βαρβάρας, Γιώργο Μπαλαχούτη, ο οποίος συνεχίζει την ανοδική επιτυχημένη διαδρομή του στον χώρο της ελληνικής διαιτησίας, καθώς από σήμερα Τρίτη 5 Ιουλίου 2022, έπειτα από την ανακοίνωση των σχετικών πινάκων της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (ΕΠΟ) για την σεζόν 2022-2023, είναι πλέον διαιτητής SUPER LEAGUE 2 (πρώην Β΄ Εθνική).

Έπειτα λοιπόν, από πέντε (5) σεζόν ως διαιτητής στην Γ΄ Εθνική, ο Γιώργος Μπαλαχούτης, που ανήκει στην ΕΠΣΠ (Ένωση Πειραιά), είδε μία ακόμη επιβράβευση και προαγωγή προς το πρόσωπο του, που τον έφερε πλέον στην SL2.

Ο Γιώργος Μπαλαχούτης, ονομάστηκε διαιτητής της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Πειραιά (ΕΠΣΠ) το 2011 – πριν 11 έτη – και μετά από έξι (6) αγωνιστικές περιόδους, το 2017 αξιολογήθηκε από την ΕΠΟ ως διαιτητής στην Δ΄ Εθνική κατηγορία.

Ήδη, όμως, από το 2014, ως ανερχόμενο ταλέντο, η ΕΠΟ τον όριζε σε αγώνες πανελληνίων πρωταθλημάτων για κατηγορίες Κ20, Κ17 και Κ15.

Έπειτα από δύο (2) χρόνια στην Δ΄ Εθνική, ο συμπολίτης μας, πήρε προαγωγή και το 2017 αξιολογήθηκε στον πίνακα διαιτητών Γ΄ Εθνικής της ΕΠΟ.

Από το 2017 έως το 2022 (ενδιάμεσα με τις «κουτσουρεμένες», λόγω πανδημίας, σεζόν) ο Μπαλαχούτης, διηύθυνε περί τα 35 με 40 ματς Γ΄ Εθνικής.

 

Ειδικότερα, την σεζόν 2021-2022, που ολοκληρώθηκε, σφύριξε τα εξής ματς της Γ΄ Εθνικής:

 

Χαραυγιακός – Άρης Σκάλας 0-0

 

Φωστήρας – Παναρκαδικός 2-1

 

Κερατσίνι – Αίας Σαλαμίνας 1-2

 

Αήττητος Σπάτων – Πυλί Κω 1-0

 

Ερμιόνιδα – Άρης Σκάλας 5-1

 

Αίας Σαλαμίνας – Καραβάς 1-1

 

Σαντορίνη – Άγιος Ιερόθεος 3-0

 

Πυλί Κω – Αήττητος Σπάτων 1-1

 

- όπως επίσης το παιχνίδι Κυπέλλου Ελλάδας, Ρουφ – Παναιγιάλειος 4-0,

 

- το ματς της Α΄ Εθνικής Γυναικών, Ολυμπιάδα Υμηττού – Εργοτέλης 0-3, καθώς ακόμη και αρκετά παιχνίδια άλλων εθνικών διοργανώσεων (Κ19 Super League 1, κτλ.).

 

Ακόμη ο εν λόγω ρέφερι ορίστηκε στα μπαράζ της ΕΠΟ (για άνοδο από τα τοπικά πρωταθλήματα στην Γ΄ Εθνική):

 

Βύζας Μεγάρων – Αγία Παρασκευή 1-1

 

Ατρόμητος Χίου – Ελλάς Σύρου 1-2

 

όπως και στο μπαράζ για άνοδο από την Γ΄ στην SUPER LEAGUE 2:

 

Ηρακλής Λάρισας – Μακεδονικός 0-0

 

Πέρα, όμως, από το αθλητικό κομμάτι, ο 30χρονος Γιώργος Μπαλαχούτης έχει και σπουδαία ακαδημαϊκή καριέρα, καθώς είναι απόφοιτος του τμήματος «Οργάνωση και Διοίκηση Δημοσίων Υπηρεσιών και Οργανισμών» του Οικονομικού Πανεπιστημίου της Πελοποννήσου (με έδρα την Τρίπολη), κάτοχος πτυχίου Αγγλικής γλώσσας (επίπεδο proficiency), ενώ τα τελευταία χρόνια εργάζεται ως Ανώτατο στέλεχος μεγάλου διεθνούς οργανισμού.

 

 

balaxou1

ΑΝΩΘΕΝ ΦΩΤΟ: Στις 9 Μαϊου 2022, στο γήπεδο Μεγάρων, ο Γιώργος Μπαλαχούτης, διαιτητής στο μπαράζ ανόδου (από τα τοπικά πρωταθλήματα στην Γ΄ Εθνική), Βύζας – Αγία Παρασκευή (τελικό σκορ 1-1), μαζί με τους συνεργάτες του επόπτες, Καρακελέ, Ζερβάκη και τους αρχηγούς των δύο ομάδων, Ατματζίδη (Βύζας), Σταμούλη (Αγία Παρασκευή)

 

VOSSMAKET