Έναρξη πιλοτικού προγράμματος οδικής ασφάλειας

στα σχολεία της Δυτικής Αθήνας

 

 

odika asflistika

 

Σήμερα ξεκίνησε δυναμικά στη Δυτική Αθήνα από το 2ο Λύκειο Αγίας Βαρβάρας πιλοτικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα οδικής ασφάλειας με τη συνεργασία της Περιφέρειας Αττικής και του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας (ΙΟΑΣ) «Πάνος Μυλωνάς» και την έγκριση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Υπουργείου Παιδείας. Στη δράση παρέστη ο Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας του Δυτικού Τομέα Αθηνών, κ. Ανδρέας Λεωτσάκος, ο Δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας, κ. Λάμπρος Μίχος, ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος για θέματα Παιδείας, κ. Χαράλαμπος Αλεξανδράτος, ο Αντιδήμαρχος Αγίας Βαρβάρας σε θέματα Πολιτικής Προστασίας, Απορριμμάτων και Δημοτικών Κτηρίων, κ. Ιωάννης Πουλάκης, και η Αντιδήμαρχος Αγίας Βαρβάρας σε θέματα Παιδείας, κ. Αλεξάνδρα Φέγγη.

 

Η Περιφέρεια Αττικής καινοτομεί με τη νέα εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης μαθητών για την οδική ασφάλεια «Κάν’ το Σωστά. Μπορείς.»μέσω διαδραστικής και βιωματικής εκπαίδευσης, σχεδιασμένη από έμπειρους εκπαιδευτικούς και ειδικούς συγκοινωνιολόγους. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση για τους μαθητές με παρακολούθηση βίντεο και φωτογραφιών για τις αιτίες πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων και με χρήση προσομοιωτών μέθης, ανατροπής και πρόσκρουσης οχήματος.

 

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ανδρέας Λεωτσάκος δήλωσε χαρακτηριστικά: «Νιώθω ιδιαίτερη χαρά και παράλληλα συγκίνηση, να παραβρίσκομαι στην έναρξη αυτού του καινοτόμου προγράμματος οδικής ασφάλειας και ενημέρωσης για τα παιδιά μας, που διοργανώνει η Περιφέρεια Αττικής, στο σχολείο που υπήρξα κι εγώ μαθητής. Αλλάζουμε νοοτροπία, οδηγούμε σωστά.». Ακολουθούν προγραμματισμένες δράσεις στις 18 Νοεμβρίου στο 4ο Λύκειο Πετρούπολης και στις 30 Νοεμβρίου στο 1ο Γυμνάσιο Καματερού.

 

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, κ. Γιώργος Πατούλης, προκρίνει το τρίπτυχο «Μαθαίνω – Προσέχω – Νοιάζομαι» για την ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής, εμφυσώντας στα παιδιά από μικρή ηλικία την οδηγική συμπεριφορά και κουλτούρα ανάλογη των ευρωπαϊκών προτύπων. Στόχος του είναι η Οδική Παιδεία να καταστεί υποχρεωτική, ως αυτοτελές μάθημα, σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, στο πλαίσιο συστηματικής προσπάθειας αλλαγής νοοτροπίας στην άσφαλτο και μείωσης των δυστυχημάτων.

 

odika asflistika 01

 

odika asflistika 02

 

 

odika asflistika 03