"ΕΦΥΓΕ" Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΞΗΡΑΚΗΣ

 

Φτωχότερο από τα ξημερώματα της Τετάρτης έγινε το ελληνικό ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, οι ποδοσφαιρικές "οικογένειες" του Ερμή Κορυδαλλού και της Αγίας Ελεούσας, καθώς και η πόλη μας η Αγία Βαρβάρα, αφού "έφυγε" από κοντά μας ο καλός φίλος Γιώργος Ξηράκης, "χτυπημένος" από την επάρατη νόσο.

Και, όμως, τα "θηρία" της ζωής νικιούνται! Απίστευτο αλλά αληθινό. Πάντα άνιση η μάχη. Πριν από ενάμισι μήνα όταν είχαμε ακούσει ότι ο Γιώργος είχε μπει στο νοσοκομείο για εξετάσεις ρουτίνας, όλοι λέγαμε "έλα μωρέ, ο Ξηράκης τα ξεπερνάει όλα, δεν θα είναι τίποτα, κανά κρύωμα". Και όλα τελικά τελείωσαν μέσα σε ενάμισι μήνα. Ώρες, ώρες, είναι ρουφιάνα η ζωή...

Ο Γιώργος Ξηράκης γεννήθηκε στις 2 - 4 - 1956 στην Αγία Βαρβάρα (στην οδό Ματσούκα το πατρικό του). Έπαιξε μπάλα για πολλά χρόνια στην Αγία Ελεούσα (μέχρι το 1981) και μετέπειτα πήγε στον Ερμή Κορυδαλλού, στην αρχή ως παίκτης και από το 1985 ως παράγοντας στην ίδια γειτονική ομάδα, με την οποία συνέδεσε το όνομα του κυρίως, ενώ έγινε το πιο ιστορικό διοικητικό στέλεχος της, καθώς την κράτησε ζωντανή και την έκανε από τις ισχυρότερες ομάδες του Πειραιά (την έφτασε ως την Δ΄ Εθνική) μέχρι και τις μέρες μας. Παράλληλα με τον Ερμή, ο οποίος ήταν το μεγάλο μεράκι του και η... ποδοσφαιρική του τρέλα, ο Ξηράκης ξεχώρισε ως προσωπικότητα και στο ποδοσφαιρικό γίγνεσθαι του Πειραϊκού ποδοσφαίρου και της ΕΠΣΠ.

Το 1982 (ήταν πτυχιούχος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Πειραιά), αμέσως μετά το στρατιωτικό του, μαζί με τον κουνιάδο του και δημοτικό σύμβουλο Αγίας Βαρβάρας κ. Ανδρέα Ποτηριάδη, ίδρυσαν μεγάλη φοροτεχνική - λογιστική εταιρεία στην Αγία Βαρβάρα (VARIUS FINANCIAL GROUP), η οποία διατηρεί τα γραφεία της στην πόλη μας, επί της οδού Μεγ. Αλεξάνδρου.

Η κηδεία του θα γίνει αύριο το απόγευμα (στις 4.30 μ.μ.) από το Νεκροταφείο του Παλ. Φαλήρου.

Καλό ταξίδι Γιώργαρε...

* Το Δ.Σ. και προσωπικά ο Πρόεδρος της ΑΠΕ Αγία Ελεούσα κ. Γιώργος Νικολαϊδης εκφράζουν τα θερμά τους συλληπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του εκλιπόντος.