ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΙΚΟΛΑΡΕΑΣ

 

 

 

 

 

 

Πάντα ενεργός στα κοινωνικά δρώμενα και με ξεκάθαρες απόψεις ουσίας και ανοιχτών οριζόντων, εδώ και πολλές δεκαετίες, ο συμπολίτης μας και εκ των διακεκριμένων, στον χώρο της κινηματογραφίας και της φωτογραφίας, κ. Χρήστος Νικολαρέας, είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Αγίας Βαρβάρας στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου 2023 με τον συνδυασμό του Νίκου Πιερακέα, «ΔΥΝΑΤΗ ΠΟΛΗ».
Στην επίσημη ανακοίνωση του συνδυασμού για τον Χρήστο Νικολαρέα, αναφέρονται τα εξής, σχετικά με το βιογραφικό του: «Κινηματογραφιστής. Εργάζεται ως Διευθυντής Φωτογραφίας - Κάμεραμαν με σπουδές στον κινηματογράφο και τις εφαρμοσμένες τέχνες. Κατέχει Μεταπτυχιακό Τίτλο “Master of Arts” στην Ποιοτική Δημοσιογραφία και Νέες Τεχνολογίες, από το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Επικοινωνίας (τάξη του 2012). Έχει πτυχίο από το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό ενώ παράλληλα έχει ολοκληρώσει μια σειρά από σεμινάρια και εξειδικεύσεις που αφορούν τις νέες τεχνολογία και τα ΜΜΕ. Εργάστηκε στον εκδοτικό χώρο και συγκεκριμένα στον ειδικό περιοδικό τύπο ως Αρχισυντάκτης στο περιοδικό “ImagingPRO” και ως συντάκτης ειδικών τεχνικών θεμάτων στο περιοδικό “Φωτογραφία” των εκδόσεων Μωρεσόπουλος. Έλαβε μέρος σε πολλές ταινίες, τηλεοπτικές σειρές, διαφημιστικά αλλά και ταινίες τεκμηρίωσης.
 
Πήρε μέρος στα γυρίσματα της ταινίας “Ηνίοχος” του Αλέξη Διαμιανού, στην ταινία “Τρείς Εποχές” της Μαρίας Ηλιού σε διάφορα εταιρικά βίντεο αλλά και ντοκιμαντέρ για κάποιες περιφέρειες σε σκηνοθεσία του Περικλή Χούρσογλου και παραγωγής SMART-Art Media. Στην εταιρία αυτή ειδικεύτηκε στην πολιτική επικοινωνία. Η επαγγελματική του πορεία στο ψυχαγωγικό αλλά και ενημερωτικό τομέα του κινηματογράφου και τηλεόρασης περιλαμβάνει σήριαλ, ταινίες αλλά και ντοκιμαντέρ. Ενδεικτικά: “Άνω και κάτω Τελεία” σήριαλ για την ΕΡΤ, “Κάτω από την Ακρόπολη” σήριαλ για τον Alpha, “Επτά Θανάσιμες Πεθερές” σήριαλ για το Mega κλπ. Πρόσφατες παραγωγές που έλαβε μέρος “Ποιος Παπαδόπουλος” Ant1 TV, “Μόλις Χθες” skai TV, “Το Αύριο μας Ανήκει” Mega TV.
 
Είναι συντάκτης του επαγγελματικού περιγράμματος «Χειριστής/στρια Μηχανών Λήψης Εικόνας – Camera Operator» κατά την σύμπραξη των ερευνητικών/ εκπαιδευτικών κέντρων ΚΕΚ ΓΣΕΒΕΕ, ΚΕΚ ΙΝΕ/ΓΣΕΕ, ΚΑΕΛΕ και ΙΟΒΕ, που ανέλαβαν υπό την εποπτεία του Υπουργείου Απασχόλησης και του ΕΚΕΠΙΣ να αναπτύξουν 145 επαγγελματικά περιγράμματα, μεταξύ των οποίων και το συγκεκριμένο. Είναι μέλος της Ένωσης Τεχνικών Ελληνικού Κινηματογράφου Τηλεόρασης (ΕΤΕΚΤ), όπου έχει διατελέσει και εκλεγμένο μέλος του ΔΣ».