ΤΟ 40ΗΜΕΡΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ

ΤΗΣ ΛΑΤΡΕΜΕΝΗΣ ΦΩΦΩΣ ΜΑΘΙΟΠΟΥΛΟΥ

 

 

Το πρωϊ – στις 10.30 – της Κυριακής 27 Αυγούστου 2023 στο Ιερό Παρεκκλήσιο Αγίων Αναργύρων (εντός του πρώην ΛΟΙΜΩΔΩΝ), θα τελεστεί το 40ήμερο μνημόσυνο της λατρεμένης Φωτεινής (Φωφώ) Μαθιοπούλου.

 

Η Φωτεινή (αγαπημένη γνωστή σε όλες και όλους ως Φωφώ) Μαθιοπούλου, τα ξημερώματα της Τετάρτης 19 Ιουλίου 2023, σε ηλικία 73 ετών, έκανε το… ταξίδι στο επέκεινα, ύστερα από την γενναία «μάχη» που έδωσε τον τελευταίο, περίπου, ενάμισι (1,5) χρόνο.

Σχεδόν όλη η πόλη την ήξερε από τον φούρνο της, τις «ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ», επί της Ελ. Βενιζέλου, ενώ η ίδια, γνώριζε από τα μικράτα της, τον απόηχο της Αγίας Βαρβάρας.

Με καταγωγή από την Μικρά Ασία και την Κωνσταντινούπολη, ο Φωφώ Μαθιοπούλου, γεννήθηκε το 1950 και στο ισόγειο, εκεί τώρα που είναι το Αρτοζαχαροπλαστείο «ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ», ο πατέρας της, το 1955 λειτούργησε την Εξοχική Ταβέρνα «Ριβιέρα».

Το 1967, στον ίδιο χώρο, πρωτολειτούργησε ο οικογενειακός Φούρνος, όπου και η ίδια ως δεύτερη γενιά της οικογένειας, δυναμική και μαθημένη, με συνέπεια στην καθημερινή βιοπάλη, συνέχισε την παράδοση, για να παραδώσει, όπως η ίδια επέλεξε, πριν λίγα χρόνια, τα ηνία, στην 3η γενιά, στον γαμπρό της, Γιώργο Κουφόπουλο, με τον οποίο είχαν συνεργαστεί άψογα και μονιασμένα για πάρα πολλά έτη, ενώ ακολουθούν και ως 4η γενιά, τα εγγόνια της, Φωτεινή και Σπύρος.