ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗ ΛΑΖΑΡΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ 58,74% 

 

Ο κ. Ευάγγελος Λαζαρόπουλος, επικεφαλής του συνδυασμού "ΝΕΑ ΕΛΠΙΔΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΣΙΓΓΑΝΩΝ", ήταν ο μεγάλος νικητής έναντι του συνδυασμού " ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ SEM ROM", που ηγείτο ο δημοτικός σύμβουλος Αγίας Βαρβάρας (με τον συνδυασμό του υποψηφίου Δημάρχου Θοδωρή Βασιλάκου) κ. Ιωάννης - Χρήστος Αννίσας (κεντρική φώτο), στις εκλογές για την ανάδειξη νέας διοίκησης στον Πανελλήνιο Μορφωτικό Σύλλογο Αθιγγάνων, που υφίσταται στην πόλη μας από το 1939.

Στις εκλογές, που έγιναν χθες Κυριακή στην Αγία Βαρβάρα στον χώρο των ΚΑΠΗ επί της οδού Καλαντζάκου, η διαδικασία κύλησε ομαλά και η συμμετοχή ήταν ικανοποιητική, καθώς ψήφισαν 715 συμπολίτες μας.

Ο συνδυασμός του κ. Λαζαρόπουλου έλαβε 420 ψήφους (58,74%), ο συνδυασμός του κ. Αννίσα 293 ψήφους (40,98%), ενώ βρέθηκαν και 2 άκυρα ψηφοδέλτια (0,28%).

Πολλοί θεωρούσαν φαβορί τον κ. Αννίσα, λόγω της ενεργής ανάμειξης του στα κοινά τα τελευταία έτη, αλλά τελικά οι ψηφοφόροι έδωσαν ξεκάθαρη νίκη στον κ. Λαζαρόπουλο. Ο κ. Αννίσας είχε τον τίτλο του φαβορί, καθώς ερχόταν με "κεκτημένη ταχύτητα" από τις δημοτικές εκλογές, όπου αναδείχθηκε σε εξαιρετική υποψηφιότητα (όπως και αποδείχθηκε τελικά) για τον συνδυασμό του Βασιλάκου και μάλιστα δεν ήταν λίγοι οι ψηφοφόροι - και εδικότερα οι νεότεροι - ρομά, που τον ακολούθησαν στις δημοτικές εκλογές ψηφίζοντας κατά βάση αυτό το ψηφοδέλτιο έναντι σε αυτό του νυν Δημάρχου Γιώργου Καπλάνη.

Το αποτέλεσμα δεν θεωρείται αρνητικό για τον Αννίσα σε αυτή την πρώτη του ανάμειξη στα εκλογικά των ρομά, αντιθέτως κατέγραψε το στίγμα του, επέδειξε μία αρκετά μεγάλη δυναμική και εν ολίγοις έβαλε παρακαταθήκη για το μέλλον, καθώς πέρα από "μαχητικός" στις διεκδικήσεις του είναι και νεαρός σχετικά σε ηλικία.

Από την άλλη πλευρά, σε αυτές τις εκλογές στον Σύλλογο Αθιγγάνων, οι ψηφοφόροι φαίνεται ότι προτίμησαν την πιο έμπειρη λύση του Ευάγγελου Λαζαρόπουλου, πιστεύοντας ότι αυτός και οι συνεργάτες του μπορούν να δώσουν διέξοδο και λύσεις στα θέματα που αντιμετωπίζει ο σύλλογος και η κοινότητα.

Ακολουθούν τα δύο ψηφοδέλτια: