krites arxiki

 

 

ΠΡΟΣΦΟΡΑ  ΑΓΑΠΗΣ & ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

 

Η Ένωση Κρητών Αγίας Βαρβάρας “Η Μεγαλόνησος”, στα πλαίσια της κοινωνικής δράσης της, διοργάνωσε προσφορά αγάπης και αλληλεγγύης στο ίδρυμα “Κιβωτός του Κόσμου”,  ένα μη κερδοσκοπικό οργανισμό που δραστηριοποιείται πάνω στη μέριμνα παιδιών τα οποία ζούσαν χωρίς τον έναν ή και τους δύο γονείς τους, μέσα σε συνθήκες παραμέλησης και εγκατάλειψης, χωρίς ιατρική φροντίδα και κυρίως χωρίς μέλλον!
Τα μέλη της Ένωσής μας ανταποκρίθηκαν θερμά σε αυτή την κίνηση ευαισθησίας, συγκεντρώνοντας μεγάλο αριθμό τροφίμων, ρουχισμού και ειδών πρώτης ανάγκης. Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η προθυμία που επέδειξαν οι μικροί μαθητές μας, οι οποίοι προτίμησαν να αποχωριστούν κάποια από τα αγαπημένα τους παιχνίδια και παραμύθια και να τα δωρίσουν στα παιδιά της Κιβωτού, προκειμένου ακόμη και αυτό το ελάχιστο δείγμα αγάπης να προσφέρει χαμόγελα και ζεστασιά στην πονεμένη καρδιά τους. Επιπλέον, συγκεντρώθηκε ένα χρηματικό ποσό από τα μέλη μας ως ελάχιστη συμβολή για την κάλυψη άλλων ειδικότερων αναγκών τους (πετρέλαιο, ιατρική περίθαλψη, συμπληρωματική σχολική επιμόρφωση κ.α.).

 

Όλες οι δωρεές συσκευάστηκαν από τους εθελοντές μας και στις 29/12/2014 αντιπροσωπεία της Ένωσης, επισκέφτηκε τις εγκαταστάσεις της “Κιβωτού” στο Περιστέρι όπου και τα παρέδωσαν. Υπεύθυνοι και παιδιά του Ιδρύματος, αποδέχτηκαν με χαρά την προσφορά και ευχαρίστησαν για την πρωτοβουλία αυτή. Διαβεβαίωσαν δε, ότι τα είδη αλλά και τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν, αποτελούν σημαντική βοήθεια στο έργο τους μιας και η δράση της “Κιβωτού” στηρίζεται κυρίως από τις εθελοντικές προσφορές και υπηρεσίες ευαισθητοποιημένων συνανθρώπων μας. Ακολούθησε επίσκεψη στους ξενώνες του ιδρύματος και ενημέρωση για το καθημερινό πρόγραμμα σίτισης, ψυχολογικής υποστήριξης, εκπαίδευσης και ιατρικής περίθαλψης όλων των παραμελημένων παιδιών που φιλοξενούνται.

 

Τα μέλη της Ένωσής, δίνοντας για μια ακόμα φορά παράδειγμα προσφοράς και αλληλεγγύης, διαβεβαίωσαν μέσω των εκπροσώπων τους τα παιδιά της “Κιβωτού” πως θα συνεχίσουν στο δρόμο του εθελοντισμού, της συλλογικής ευαισθητοποίησης και θα συμπαραστέκονται ακούραστα και με προθυμία σε κοινωνικές ανάγκες συνανθρώπων μας.

 

krites 1

 

krites 2

 

 

krites 3

 

krites 4

 

krites 5

 

krites 6