ΔΩΡΕΑΝ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΝΑΣΦΆΛΙΣΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΈΡΓΟΥΣ

 

Δωρεάν εξετάσεις από το ΙΚΠΙ & τους Δήμους του

 

Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων

 

Μέχρι τον Απρίλιο συνεχίζεται το πρόγραμμα του Ινστιτούτου Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής αποκλειστικά για ανασφάλιστους και ανέργους της περιφέρειας Αττικής, σε συνεργασία με τους Δήμους του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων και τα νοσοκομεία μέλη του δικτύου.

Αν είστε ανασφάλιστος/-η ή άνεργος/-η, ηλικίας 25-65 ετών, επωφεληθείτε για να κάνετε δωρεάν προληπτικό έλεγχο για σακχαρώδη διαβήτη, καρδιαγγειακά νοσήματα και τους καρκίνους παχέος εντέρου, μαστού και τραχήλου της μήτρας στα συνεργαζόμενα νοσοκομεία του Δικτύου, έπειτα από ραντεβού. Μαζί με τα αποτελέσματα θα λάβετε έκθεση υγείας με τις απαραίτητες οδηγίες και συμβουλές.

 

Για αυτό το διάστημα, τα συνεργαζόμενα νοσοκομεία είναι τα:
 Γ. Ν. Α. «Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ» Γ. Ν. Α. ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΕΙΟ Γ. Ν. ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ-ΠΑΤΗΣΙΩΝΓ. Ν. Α. ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ Γ. Ν. Ν. Θ. «Η ΣΩΤΗΡΙΑ»,  Γ. Ν. ΠΕΙΡΑΙΑ «ΤΖΑΝΕΙΟ»,  ΑΓ. Ν.

ΑΣΚΛΗΠΕΙΟ ΒΟΥΛΑΣΓ. Ν. ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ «ΘΡΙΑΣΙΟ»Γ.Ν.Α. ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΠ.Γ.Ν. «ΕΛΕΝΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ».

 

Για ραντεβού και για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στο τηλέφωνο επικοινωνίας του ΙΚΠΙ: 210 7222727 - 723, ώρες 9-5 και επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του προγράμματος: www.prolipsigiaolous.gr
Επίσης, δείτε τη σελίδα  “Πρόληψη για όλους” στο Facebook.
Πληροφορίες δίνονται ακόμη στο Δημαρχείο Αγίας Βαρβάρας-Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής-Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας και Προαγωγής Δημόσιας Υγείας. Υπεύθυνη επικοινωνίας : Φωτεινή Σμυρνή, τηλ.: 2132019309

Μαζί σας θα πρέπει να έχετε:
1. Φωτοτυπία ταυτότητας
2. Φωτοτυπία κάρτας ανεργίας ή ληγμένου βιβλιαρίου υγείας
3. Επικυρωμένη Υπεύθυνη δήλωση, που θα γράφει: «δηλώνω ότι είμαι άνεργος ή ανασφάλιστος», ανάλογα με την περίπτωση.

Οι εξετάσεις που πραγματοποιούνται ανάλογα με την ηλικία είναι: μέτρηση σακχάρου, χοληστερόλης και αρτηριακής πίεσης, μαστογραφία, τεστ Παπανικολάου και ανίχνευση αιμοσφαιρίνης στα κόπρανα..