krites arxiki

 

ΕΤΗΣΙΟΣ ΧΟΡΟΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΚΡΗΤΩΝ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ

 

 

ΕΤΗΣΙΟΣ ΧΟΡΟΣ 2015
«Ο άνθρωπος δεν θέλει πολλά για να ’ναι ευτυχισμένος. Φτάνει να ’χει δυο-τρεις φίλους να τον αγαπούνε πραγματικά...» Ν. Ξυλούρης
Μια τέτοια βραδιά απέραντης ευτυχίας και ικανοποίησης γνώρισε η κοινότητα της Ένωσης Κρητών Αγίας Βαρβάρας «Η ΜΕΓΑΛΟΝΗΣΟΣ», την Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015 στον ετήσιο χορό και την κοπή της πίτας, όταν εκατοντάδες μέλη και φίλοι που την αγαπούν πραγματικά και με συνέπεια, όχι μόνο κατέκλεισαν τον μεγάλο νέο Ομαλό αλλά βίωσαν όλοι μαζί το κρητικό παρεάκι!
Οι μικροί λυράρηδες άνοιξαν την βραδιά και τις καρδιές των παρευρισκομένων, για να ακολουθήσει η κοπή της πίτας από τον Αντιπρόεδρο Λεωνίδα Πλυμάκη. Ακολούθησαν, πολυάριθμα χορευτικά τμήματα της Ένωσης, που με την άψογη και μερακλίδικη παρουσία τους απογείωσαν το κέφι αλλά και το συναίσθημα των θεατών. Το αποτέλεσμα γνωστό, γλέντι και χορός από όλο τον κόσμο μέχρι που βγήκε ο ήλιος!


Όμως, αυτό που μας ευχαρίστησε πιο πολύ από όλα, ήταν που η βραδιά ξεπέρασε τα όρια μιας εθιμοτυπικής εκδήλωσης. Γίναμε μια παρέα όλοι, μικροί και μεγάλοι! Μέσα σε αυτή την παρέα ήταν και ο Δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας Γιώργος Καπλάνης, οι Αντιδήμαρχοι Θεμιστοκλής Ντάβιος και Νίκος Κολλιάκος, η Πρόεδρος της ΔΗΚΕΑΒ Αντωνία Σιούτη, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Σάββας Σαββίδης, Σοφία Κοσμίδου, Δημήτρης Παγουρτζής, Χρήστος Βασιλείου, Ιωάννης-Χρήστος Αννίσας, ο πρώην Βουλευτής Μιχάλης Καρχιμάκης, οι πρώην Δημοτικοί Σύμβουλοι Ανδρέας Ποτηριάδης και Παναγιώτης Αβούρης, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Κρητικών Σωματείων Μανώλης Πατεράκης, ο Ταμίας της Ένωσης Κρητών Κερατσινίου-Δραπετσώνας Τρύφωνας Κοκορομύτης καθώς και εκπρόσωποι του Σωματείου «Δροσουλίτες».  

 

Στο παρεάκι συμμετείχαν επίσης, πολλοί από τους δωροθέτες της Ένωσης, που με τις γενναιόδωρες προσφορές τους συνέβαλαν στην επιτυχία της λαχειοφόρου αγοράς, που για τους πολιτιστικούς φορείς είναι πλέον μια από τις λίγες ανάσες ζωής που υπάρχουν και γι’ αυτό τους ευχαριστούμε από τα βάθη της καρδιάς μας. Πρέπει να ευχαριστήσουμε επίσης, το Μάνο Αναστασιάδη που μεταξύ άλλων προσέφερε και το υπέροχο δώρο για το «φλουρί της Βασιλόπιτας» και ιδιαιτέρως όλους όσους συνέβαλαν στη διοργάνωση και την επιτυχία και αυτής της εκδήλωσης!

 

1

 

2

 

 

3

 

4

 

5

 

6

 

7

 

8

 

9