dikeab arxiki

 

 

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΔΗ.Κ.Ε.Α.Β


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων σε όλες τις δομές της ΔΗ.Κ.Ε.Α.Β πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη 12/3/2015  με τεράστια συμμετοχή και μεγάλη επιτυχία.


Οι εργαζόμενοι για άλλη μια φορά ενωμένοι σε όλους τους χώρους εργασίας συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους με τελικό στόχο και σκοπό την υλοποίηση όλων των δίκαιων αιτημάτων τους. Ευχαριστούμε τους πολίτες ωφελούμενους των δομών για την στήριξη τους και την κατανόησή τους.
 
                                                                               ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
                                                                              ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗ.Κ.Ε.Α.Β

 

 

 

 

 

Αγία Βαρβάρα  12.3. 2015


Δελτίο Τύπου

 

Η Δημοτική Αρχή αναγνωρίζει το δίκαιο των αιτημάτων των εργαζόμενων  στις Κοινωνικές Δομές του Δήμου και στηρίζει τον αγώνα τους ζητώντας την άμεση εκταμίευση από τα αρμόδια Υπουργεία των χρηματοδοτήσεων για την καταβολή των δεδουλευμένων αμοιβών τους.
Η Τοπική Αυτοδιοίκηση αντιμετωπίζει πολύ καιρό τώρα το πρόβλημα με τις πολύμηνες καθυστερήσεις στη χρηματοδότηση από τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα των Κοινωνικών Δομών των Δήμων αλλά και των παράλογων παράπλευρων προβλημάτων αυτών όπως η προπληρωμή των ασφαλιστικών εισφορών, η καταβολή προστίμων κλπ.
Καλούμε την νέα κυβέρνηση να δείξει τη δέουσα προσοχή και αποτελεσματικότητα ώστε να τερματιστεί το καθεστώς ομηρίας των εργαζόμενων και να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία των Κοινωνικών Δομών (Βοήθεια στο Σπίτι, Κ.Η.Φ.Η., Παιδικοί Σταθμοί κ.λπ.), καθώς προσφέρουν πολύτιμες υπηρεσίες για τους κατοίκους με δεδομένη τη δύσκολη κοινωνική κατάσταση που βιώνουμε.
Ο Δήμαρχος Γιώργος Καπλάνης έθεσε για ακόμη μια φορά  το πρόβλημα στα αρμόδια κυβερνητικά στελέχη, ζητώντας άμεσες ενέργειες, τόσο για την καταβολή της χρηματοδότησης όσο και για την επίλυση σχετιζόμενων θεμάτων. Η ανταπόκριση των αρμοδίων Υπουργείων πρέπει να είναι άμεση και αποτελεσματική χωρίς καμία άλλη καθυστέρηση.
Παράλληλα, εμπράκτως η Διοίκηση εξαντλώντας τα όρια των δυνατοτήτων του Δήμου, θα καταβάλει αύριο Παρασκευή μέρος των δεδουλευμένων αποδοχών των εργαζομένων στις Κοινωνικές Δομές του Δήμου Αγίας Βαρβάρας.  
Τονίζουμε προς όλους, ότι μοναδικός στόχος είναι η μόνιμη και οριστική λύση του προβλήματος, η οποία μπορεί και πρέπει να δοθεί οριστικά και αμετάκλητα από την κυβέρνηση και γι’ αυτό σας καλούμε όλους να συντονίσουμε τις ενέργειές μας.

                                                                       Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου

 

 

 

 

 

 

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

συνδυασμού «Αγία Βαρβάρα – ΔΥΝΑΤΗ ΠΟΛΗ»

 

Τη συμπαράσταση του συνδυασμού «Αγία Βαρβάρα – ΔΥΝΑΤΗ ΠΟΛΗ» στις απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζόμενων του Δήμου Αγίας Βαρβάρας εξέφρασε ο επικεφαλής του συνδυασμού, Δημοτικός Σύμβουλος κος Μιχάλης Γιάγκας, με την παρουσία του σήμερα το πρωί μπροστά στο Δημαρχείο, στους απεργούς Δημοτικούς Υπαλλήλους.
Την ίδια στήριξη, για άμεση καταβολή των δεδουλευμένων, δήλωσαν εκπρόσωποι του συνδυασμού, κατά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε χθες 11/3/2015 στα γραφεία της «ΔΥΝΑΤΗΣ ΠΟΛΗΣ», στην «Ομάδα Πρωτοβουλίας των απλήρωτων εργαζόμενων στις δομές του Δήμου Αγίας Βαρβάρας τονίζοντας ότι:   
«Δεν  μπορεί να παραμένουν απλήρωτοι, για μεγάλα χρονικά διαστήματα, εργαζόμενοι, που προσφέρουν υπεύθυνα και αγόγγυστα τις υπηρεσίες τους σε δημότες που έχουν ανάγκη φροντίδας  και κοινωνικής μέριμνας, στις κοινωνικές δομές (Παιδικοί Σταθμοί, Κ.Α.Π.Η., Βοήθεια στο Σπίτι, Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (Κ.Η.Φ.Η.), στο Ωδείο, στις Σχολές χορού και στις άλλες υπηρεσίες του Δήμου και να αντιμετωπίζονται ως εργαζόμενοι δεύτερης κατηγορίας. Η δημοτική αρχή οφείλει να σταματήσει τον εμπαιγμό και να προχωρήσει άμεσα στην αποπληρωμή των εργαζόμενων και να εντάξει όλες τις δομές στον κύριο κορμό του Δήμου όπως προτάθηκε σε προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο και τουλάχιστον άφησε να εννοηθεί ότι αποδέχεται ο Δήμαρχος κος Καπλάνης.»
Οι δημοτικοί σύμβουλοι της «ΔΥΝΑΤΗΣ ΠΟΛΗΣ» θα επαναφέρουν το θέμα στο προσεχές Δημοτικό Συμβούλιο.


Αγία Βαρβάρα  12 Μαρτίου 2015

 

 

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ:

 

 

0030

 

 

0033

 

0034

 

0035

 

0036

 

0037

 

0038