ΠΡΟΧΩΡΗΣΑΝ ΣΕ ΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

 

ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΔΟΜΩΝ

 

ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ

 

Οι εργαζόμενοι των κοινωνικών και πολιτιστικών δομών του Δήμου Αγίας Βαρβάρας, σε Παιδικούς  Σταθμούς, Βοήθεια  στο Σπίτι, Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ),  Πολιτιστικά τμήματα(Ωδείο, Σχολή χορού, Δραματική σχολή, Εικαστικά τμήματα, Παραδοσιακοί χοροί) , προχώρησαν σε στάσεις εργασίας την Πέμπτη 12/3/2015 και Παρασκευή 13/3/2015, για την  ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους .
 
Οι κινητοποιήσεις  παρά τον εκφοβισμό και την τρομοκρατία που επιχειρήθηκε  ,  για  πρώτη φορά είχαν καθολική συμμετοχή των εργαζομένων από όλους τους χώρους εργασίας και στέφθηκαν με τεράστια επιτυχία.
Οι εργαζόμενοι  απέδειξαν ότι είναι ενωμένοι στα κοινά τους προβλήματα και αποφασισμένοι για συνέχιση των κινητοποιήσεων τους μέχρι να δοθεί οριστική λύση.

Καλωσορίζουμε το πρώτο και μοναδικό Δελτίο Τύπου  της  Δημοτικής Αρχής που  αναγνωρίζει το δίκαιο των αιτημάτων των εργαζόμενων στις Κοινωνικές Δομές του Δήμου και στηρίζει τον αγώνα μας.
Σωστά ο Δήμαρχος  απευθύνεται  στην Κυβέρνηση  και ζητά την άμεση εκταμίευση από τα αρμόδια Υπουργεία των χρηματοδοτήσεων για την καταβολή των δεδουλευμένων  μας.
Όμως, όπως αναφέρει, η Τοπική Αυτοδιοίκηση αντιμετωπίζει πολύ καιρό τώρα το πρόβλημα με τις πολύμηνες καθυστερήσεις στη χρηματοδότηση από τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα των Κοινωνικών Δομών των Δήμων αλλά και των παράλογων παράπλευρων προβλημάτων αυτών όπως η προπληρωμή των ασφαλιστικών εισφορών, η καταβολή προστίμων κλπ.
Γι’  αυτό δεν  μπορούμε να καταλάβουμε αφού το θέμα μας τέθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο και τον Ιούλιο αλλά και τον Οκτώβριο του 2014 με αντίστοιχες αποφάσεις του, γιατί τόσο καιρό δεν έχει με τον ίδιο ζήλο απαιτήσει από την όποια κυβέρνηση την άρση της απαγόρευσης των προσλήψεων και τη στελέχωση των υπηρεσιών με μόνιμο προσωπικό και  αποποιείται των ευθυνών του.
Είναι ο μόνος τρόπος να υπάρχει ποιοτικός -διαρκής και πραγματικός δημόσιος τομέας στην τοπική αυτοδιοίκηση. Τα κενά χρηματοδότησης δεν μπορούν να φορτώνονται ούτε στις οικογένειες που εξυπηρετούνται, ούτε στους εργαζόμενους των κοινωνικών δομών .
Όμως κάλιο αργά παρά ποτέ …

 

Όπως αναφέρεται και στο Δελτίο Τύπου η Διοίκηση “εξαντλώντας τα όρια των δυνατοτήτων του Δήμου”, κατέβαλε Παρασκευή 13/3/2015, μέρος των δεδουλευμένων αποδοχών των εργαζομένων στις Κοινωνικές Δομές του Δήμου Αγίας Βαρβάρας. Η καταβολή αυτή αφορά την μισθοδοσία Δεκεμβρίου 2014, αλλά υπολείπονται οι μισθοδοσίες αποζημίωσης αδείας 2014 των ωρομισθίων, μισθοδοσίες Ιανουαρίου, Φεβρουαρίου και αυτή του τρέχοντος μήνα.
Σε συνάντηση που είχαμε οι εργαζόμενοι με τον Αντιδήμαρχο κ. Πρεντάκη στις  12/3/2015, είπε ότι εντός των επόμενων ημερών θα προσπαθήσουν να καταβληθεί μία ακόμα μισθοδοσία.
Άλλα το αίτημα των εργαζομένων είναι η αποπληρωμή των δεδουλευμένων και η καταβολή της μισθοδοσίας κάθε μήνα στις ημερομηνίες πληρωμής  των υπολοίπων εργαζομένων στο Δήμο μας, χωρίς εξαιρέσεις, κάτι για το οποίο δεν δεσμεύτηκε μέχρι σήμερα κανείς.
Στα κύρια αιτήματά μας είναι και :
● η άμεση μεταφορά των προγραμμάτων “Βοήθεια στο Σπίτι”, ΚΗΦΗ, “Παιδικοί Σταθμοί” με το προσωπικό τους στο Δήμο, σύμφωνα με τον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας (Ο.Ε.Υ) του Δήμου.
● η έμπρακτη αναγνώριση της σημασίας των υπηρεσιών “Βοήθεια στο Σπίτι”, ΚΗΦΗ, “Παιδικοί Σταθμοί” από τους Δήμους με σκοπό την παροχή αυτών των υπηρεσιών από αυτούς, ως μόνιμες υπηρεσίες και όχι ευρωπαϊκά προγράμματα, που σημαίνει και μονιμοποίηση του προσωπικού του και
● η απορρόφηση όλων των εργαζομένων της δημοτικής επιχείρησης σε οργανικές θέσεις του Ο.Ε.Υ.

Οι εργαζόμενοι της ΔΗ.Κ.Ε.Α.Β, γνωρίζοντας πλέον τη δύναμή μας, ανασυντασσόμαστε και προχωράμε μπροστά μέχρι την οριστική  επίλυση των αιτημάτων μας,  με κάθε δυνατή μορφή κινητοποίησης.