Η ΕΞΟΔΙΟΣ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ

 

ΤΟΥ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ ΝΙΚΟΥ ΡΟΥΣΣΟΥ

 

 

 

Ακόμη δεν πιστεύουμε, πως έφυγε έτσι ξαφνικά ο «δικός μας άνθρωπος», ο γνωστός αθλητικός φωτορεπόρτερ Νίκος Ρούσσος. «Πάω για τις καθιερωμένες εξετάσεις» και τα λέμε από Δευτέρα, μας είπε πριν λίγες μέρες! Τελικά, το πρωινό του Σαββάτου 4 Ιουνίου στις 6 το πρωί, ο κυρ – Νίκος «έφυγε» - έτσι χωρίς αποχαιρετισμό - νοσηλευόμενος στο νοσοκομείο ΣΩΤΗΡΙΑ.
Η οικογένεια του, ανακοίνωσε ότι η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί την Δευτέρα 6 Ιουνίου στον Καθολικό Ναό του Γ΄ Νεκροταφείου στις 2.45 (τρεις παρά τέταρτο το μεσημέρι) και ο ενταφιασμός του θα γίνει εντός του κοιμητηρίου.
Ο Νίκος Ρούσσος, είχε γεννηθεί το 1934 στον Πόρο Τροιζηνίας και ήταν μόνιμος κάτοικος Αγίας Βαρβάρας από το 1942. Από μικρός στα γήπεδα, είχε παίξει μπάλα στην ΑΠΕ Αγία Ελεούσα, ενώ είχε υπάρξει και μέλος στο ΔΣ. Όλη η οικογένεια του ήταν και είναι συνδεδεμένη με την Αγία Ελεούσα.
Ο Νίκος Ρούσσος, από πολύ μικρός «κόλλησε» με τον φωτογραφικό φακό και τον συνδύασε με την αγάπη του για το ποδόσφαιρο. Έγινε από πολύ νεαρός από τους πρώτους αναγνωρισμένους αθλητικούς φωτορεπόρτερ στην Ελλάδα (συνεργάστηκε έως και την τελευταία στιγμή με όλες τις μεγάλες καθημερινές αθλητικές και πολιτικές εφημερίδες), ενώ το επάγγελμα του ακολούθησε και ο γιός του Γιάννης.
Στην φωτογραφία, παλιότερη στιγμή, όπου ο Νίκος Ρούσσος (δεξιά στην φώτο) – από τις σπάνιες φορές που τον φωτογραφίζουν – σε κοινωνική εκδήλωση με την σύζυγο του Τασούλα και τον αγαπημένο φίλο του Χουάν Ραμόν Ρότσα!