ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΠΕΙΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΔΙΔΑΚΤΡΑ

 

 

 

PAIDIA

 

 

 

Σε πλήρη ευθυγράμμιση με τις οδηγίες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ για περιστολή των εξόδων λειτουργίας για τους Παιδικούς σταθμούς και τα σχολεία, ακόμα και για το νερό, το πετρέλαιο κ.α., έρχεται όχι μόνο να περικόψει ότι είχε απομείνει από κονδύλια για πολιτισμό και αθλητισμό αλλά και να φορτώσει τις λαϊκές οικογένειες της Αγίας Βαρβάρας με πρόσθετα έξοδα.

Η επιλογή της Δημοτικής αρχής να παρέχει τον πολιστισμό – αθλητισμό ως ακριβό προϊόν για λίγους μέσω της δημοτικής επιχείρησης η οποία λειτουργεί με όρους ανταποδοτικότητας, δηλαδή όσο πληρώνεις τόσο θα απολαμβάνεις, πέρα και μακριά από την πραγματικότητα που ζουν οι λαϊκές οικογένειες της Αγίας Βαρβάρας, επιβεβαιώνει για ακόμα μια φορά πως όχι μόνο δεν εναντιώνεται στις κυβερνητικές επιταγές αλλά συντάσσεται πλήρως.

Η πρόσβαση στον αθλητισμό και τον πολιτισμό είναι μακρινό όνειρο για τους δημότες της πόλης μας όταν τα δίδακτρα φτάνουν και τα 60€ το μήνα. Είναι τουλάχιστον ειρωνικο να μιλάνε για διευκολύνσεις και εκπτώσεις όταν ουσιαστικά άνεργοι και χαμηλά αμοιβώμενοι αποκλείονται.

Εκμεταλλεύονται την αγωνία δεκάδων νέων για αποκατάσταση και πρόσβαση στη γνώση βάζοντας δίδακτρα φωτια στη δραματική σχολή της τάξεως των 150€-200€/μήνα, θέλοντας ουσιαστικά να ανταγωνιστούν τις αντίστοιχες ιδιωτικές δραματικές σχολές και βέβαια η ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ πάει περίπατο...

Η συμμετοχή στα τμήματα έχει φθήνουσα πορεία, αντανακλώντας την μεγάλη δυσκολία των οικογενειών να ανταπακριθούν στον καθημερινό αγώνα επιβίωσης με τις συνεχείς μειώσεις μισθών, αύξηση φόρων, απολύσεις, ουσιαστικά «κόβοντας ως περιττό» τον αθλητισμό και τον πολιτισμό, μην έχοντας την δυνατότητα να προσφέρουν στα παιδιά τους σημαντικά συστατικά για την ολοπλευρη ανάπτυξη τους.

Αγνωστες λέξεις για την διοίκηση οι λέξεις τέχνη – πολιτισμός – αθλητισμός όταν δεν πληρώνεις ακριβά για να τα αποκτήσεις. Η αγωνία τους είναι να είναι πιστοί στις οδηγίες της κυβέρνησης και της ΕΕ για ισολογισμούς των δημοτικών επιχειρήσεων που θα ταυτίζονται τα έσοδα με τα έξοδα, χωρίς να αναγνωρίζουν το δικαίωμα για όλα τα παιδιά ανεξαρτήτων κριτηρίων να απολαμβάνουν τα οφέλη του αθλητισμού και του πολιτισμού.

Αφετηρία στην σκέψη μας πρέπει να είναι πως ο πολιτισμός γενικά μπορεί να γίνει στοιχείο αφύπνισης, να δώσει μπόι στη συνείδηση του λαού μας, να εξυψώσει ιδανικά και οραματα συλλογικά ενάντια στον ατομικισμό.

Η πρόταση της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ είναι 50% μείωση για όλους τους δημότες της πόλης μας και ΔΩΡΕΑΝ για τους άνεργους, ΑΜΕΑ, πολύτεκνους, μονογενειακές οικογένειες, οικογένειες με χαμηλό οικογενειακό εισόδημα.