ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ

 

 

KEP ARX

 

 

 

 

Σε μια περίοδο κρίσης ο Δήμος Αγίας Βαρβάρας δείχνει έμπρακτα την αφοσίωσή του στα θέματα κοινωνικής πολιτικής και την αταλάντευτη στράτευσή του στο πλευρό των πολιτών. Όλα είναι έτοιμα για την λειτουργία του ΚΕΠ Υγείας στην οδό Σερίφου 2, ενώ μέχρι τα τέλη του μήνα θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της νέας δομής. Οι δημότες της Αγίας Βαρβάρας, ανεξαρτήτου ασφαλιστικής ικανότητας, θα ενημερώνονται και θα μπορούν να πραγματοποιούν προληπτικές εξετάσεις στις δομές υγείας με έμφαση σε σοβαρά νοσήματα που απειλούν την υγεία τους. 

 

Βασικό μέλημα της λειτουργίας του ΚΕΠ είναι η ευαισθητοποίηση, η ενημέρωση, η διοργάνωση προληπτικών εξετάσεων και παραπομπών σε δομές υγείας, όλων των πολιτών ανεξαρτήτου ασφαλιστικής ικανότητας, με έμφαση στα συνηθέστερα νοσήματα που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες υγείας στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας όπως:

α) Καρκίνος του παχέος εντέρου β) Καρκίνος του τραχήλου της μήτρας γ) Καρκίνος του μαστού δ) Καρδιοαγγειακός κίνδυνος ε) Ανεύρυσμα αορτής στ) Καρκίνος του προστάτη ζ) Μελάνωμα

Ο ρόλος του ΚΕΠ Υγείας είναι να διασυνδέει τις υπηρεσίες υγείας του δήμου αλλά και όλων των φορέων που ασχολούνται με προγράμματα πρόληψης και προαγωγής υγείας.

Ο πολίτης θα μπορεί να επικοινωνεί με το ΚΕΠ Υγείας ή να το επισκέπτεται και να ενημερώνεται για θέματα πρόληψης της υγείας.

- Εφόσον το επιθυμεί θα δημιουργείται ένας ιατρικός φάκελος με τις προληπτικές του εξετάσεις.

- Το προσωπικό του ΚΕΠ Υγείας θα προμηθεύει στον Δημότη μια λίστα με τους παρόχους Ιατρούς και τα Διαγνωστικά Εργαστήρια του Δήμου ενώ θα υπάρχει ειδική πρόβλεψη και για τους Ανασφάλιστους.

- Έχει δημιουργηθεί δίκτυο παραπομπών σε εξειδικευμένα νοσοκομειακά κέντρα, για τα αποτελέσματα των προληπτικών εξετάσεων που χρειάζονται περαιτέρω διερεύνηση. Οι πάροχοι Ιατροί αλλά και ο ίδιος ο Δημότης μπορεί να ενημερώνει τον ιατρικό του φάκελο μέσω του ΚΕΠ Υγείας.

- Ο Δημότης που έχει ιατρικό φάκελο στο ΚΕΠ Υγείας μέσω ειδικού λογαριασμού θα ενημερώνεται για την ημερομηνία που πρέπει να επαναλάβει τις προληπτικές εξετάσεις του.

 

 

KEP 1

 

KEP 2