Το αποφασίσαμε και το υλοποιήσαμε

 

SITE MASTO arx

 

Καλλιεργώντας την πρόληψη, ανθίζει η ζωή

και η δύναμη της πίστης και της θέλησης παρακάμπτει όλα τα εμπόδια.

Πραγματοποιήθηκε χθες, με απόλυτη επιτυχία ο προληπτικός μαστογραφικός έλεγχος των γυναικών της Αγίας Βαρβάρας που αρχικά είχε προγραμματιστεί να γίνει στις 23 Νοεμβρίου και λόγω τεχνικού προβλήματος του μαστογράφου μεταφέρθηκε για τις Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2018.

Η κινητή μονάδα μαστογράφου της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας έφτασε στον προαύλιο χώρο του Ιερού ναού του Προφήτη Ηλία στις 8:00 το πρωί και ολοκλήρωσε το έργο της στις 9:45 το βράδυ.

Η υπέρβαση του προγραμματισμένου χρόνου και του αριθμού των προσώπων που μπορούσαν να εξυπηρετηθούν μέσα σε μία μέρα και η μεγάλη ανταπόκριση των γυναικών της πόλης μας, δείχνει τις ανάγκες της τοπικής μας κοινωνίας, τις ελλείψεις της πολιτείας στον τομέα της προληπτικής ιατρικής, αλλά και το δρόμο της τοπικής αυτοδιοίκησης για την ανάληψη παρόμοιων δράσεων κοινωνικού χαρακτήρα.

Το χαμόγελο των συμμετεχόντων συμπολιτισσών μας, το ευχαριστώ για την πρωτοβουλία και η ικανοποίηση, για την άρτια οργάνωση, την επίλυση των διαδικαστικών θεμάτων και τη φιλοξενία, που εκφράστηκε προς το τμήμα γυναικών της Δυνατής Πόλης, μας δίνει τη δύναμη να συνεχίσουμε τον αγώνα της προσφοράς προς τους συμπολίτες μας.

Θέλω να ευχαριστήσω:

Το τμήμα γυναικών της παράταξης «Αγία Βαρβάρα - ΔΥΝΑΤΗ ΠΟΛΗ» για την πρωτοβουλία που ανέλαβε να προσφέρει στις γυναίκες της Αγίας Βαρβάρας μια δωρεάν προληπτική εξέταση μαστού, ΕΝΑ ΔΩΡΟ ΖΩΗΣ, και για την εθελοντική του συνεισφορά. Οι γυναίκες του συνδυασμού ήταν εκεί από την αρχή μέχρι το τέλος και φρόντιζαν για την άρτια διοργάνωση της εκδήλωσης.

Τον Πρόεδρο που παραβρέθηκε στην εκδήλωση και τη διοίκηση του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά που έθεσε υπό την αιγίδα της την όλη δράση.

Τον κ. Γιώργο Παπαμανώλη, Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΛΒΙΚ ΑΕ, συνδημότη και υποψήφιο με το συνδυασμό μου, γιατί με χαρά ανέλαβε χορηγός και κάλυψε το κόστος λειτουργίας της μονάδας.

Τον προϊστάμενο του Ιερού Ναού του προφήτη Ηλία Αρχιμανδρίτη Μελέτιο Καλονάκη, γιατί από την πρώτη στιγμή αγκάλιασε την πρωτοβουλία και παρείχε κάθε είδους διευκόλυνση για την επιτυχία της.

Το Δήμο Αγίας Βαρβάρας για την παραχώρηση του χώρου.

Τέλος ευχαριστώ την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία για την υλοποίηση της δράσης, αλλά και γιατί δεν ενέδωσε στις κακόβουλες παρεμβάσεις για ματαίωση της εκδήλωσης. Για το θέμα αυτό θα μιλήσουμε άλλη ώρα.

Σήμερα, Οι συνεργάτες μου κι εγώ, αισθανόμαστε υπερήφανοι που αναλάβαμε την πρωτοβουλία και, αφού παρακάμψαμε τις αντίξοες συνθήκες και τις μικρόψυχες ενέργειες, πραγματοποιήθηκε η δράση και δώσαμε την ευκαιρία, έστω και μία γυναίκα, αν διαπιστώσει κάποιο πρόβλημα, να προλάβει να το αντιμετωπίσει.

Ευχόμαστε σε όλες όσες εξετάστηκαν καλά αποτελέσματα.

Μιχάλης Γιάγκας, Δημοτικός Συμβούλος

Επικεφαλής του συνδυασμού «Αγία Βαρβάρα – ΔΥΝΑΤΗ ΠΟΛΗ».

SITE MASTO 01

SITE MASTO 02

SITE MASTO 03

SITE MASTO 04