Ξεπέρασε κάθε προσδοκία

η συγκέντρωση του Μιχάλη Γιάγκα,
Υποψηφίου Δημάρχου Αγίας Βαρβάρας

 

 

 

FRONT PAGE 3

 

 

Σε μια πρωτοφανή σε συμμετοχή κόσμου και παλμό συγκέντρωση, που ξεπέρασε κάθε προσδοκία, με ιδιαίτερο χαρακτηριστικό τη μεγάλη συμμετοχή νέων, ο Μιχάλης Γιάγκας, επικεφαλής του συνδυασμού «Αγία Βαρβάρα – ΔΥΝΑΤΗ ΠΟΛΗ» πραγματοποίησε μια δυναμική και ουσιαστική ομιλία περιγράφοντας τα προβλήματα της πόλης.

Στη συγκέντρωση, που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο «Γιάννης Ρίτσος» την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2019, απέδωσε ευθύνες σε Καπλάνη και Μίχο για την κατάσταση του δήμου και ανέπτυξε με τεκμηριωμένες προτάσεις το πρόγραμμα και το όραμά του για την Αγία Βαρβάρα. Επίσης παρουσίασε μια συγκροτημένη και αξιόλογη ομάδα υποψηφίων δημοτικών συμβούλων.

 

 

GIAGKAS-01

 

 

 

 

Συνδημότισσες, Συνδημότες

 

Σας ευχαριστούμε για τη μεγαλειώδης παρουσία σας στη σημερνή μας εκδήλωση. Μας οπλίζει με δύναμη και αισιοδοξία να συνεχίσουμε τον αγώνα για την τελική νίκη στις εκλογές του Μαΐου του 2019.

Πριν από πέντε χρόνια στις αρχές του 2014 ξεκινήσαμε μια ωραία, φιλόδοξη, συναρπαστική και ελπιδοφόρα προσπάθεια να αλλάξουμε την πορεία της πόλη μας.

Δώσαμε τη μάχη στο Δημοτικό συμβούλιο από τη θέση της αντιπολίτευσης. Στηρίξαμε κάθε θετική πρωτοβουλία και καταθέσαμε τεκμηριωμένες προτάσεις και θέσεις. Πιέσουμε για να γίνει η διοίκηση περισσότερο αποτελεσματική.

Ελέγξαμε τη δημοτική αρχή. Αναδείξαμε τα προβλήματα. Στηλιτεύσαμε τα κακώς κείμενα και προφυλάξαμε τους Δημότες από τους κακούς χειρισμούς και τις λαθεμένες επιλογές της Δημοτικής αρχής.

Ασκήσαμε σκληρή, αλλά εποικοδομητική κριτική σε παραλήψεις, αστοχίες και αβλεψίες. Στην αδράνεια και στη νωχελικότητα της Δημοτικής αρχής.

Υπηρετήσαμε το ρόλο μας, όλα αυτά τα χρόνια, με συνέπεια και σταθερότητα. Αρθρώσαμε λόγο υπεύθυνο και τεκμηριωμένο.

Ήμασταν παρόντες παντού σε κάθε γεγονός της πόλης. Συμμετείχαμε στις δραστηριότητες των σχολείων και των πολιτιστικών συλλόγων, βρεθήκαμε κοντά στις κοινωνικές δομές, στα ΚΑΠΗ και στα Αθλητικά Σωματεία, ασχοληθήκαμε με την καθημερινότητα και την ασφάλεια του πολίτη, την καθαριότητα, το κυκλοφοριακό, τις συγκοινωνίες, την υγεία, τους πυλώνες υψηλής τάσης, τις εγκαταλελειμμένες πλατείες και τις καταστραμμένες παιδικές χαρές.

 

GIAGKAS-05

 

Αναδείξαμε τις επιπτώσεις που είχαν στην οικονομική και κοινωνική ζωή της πόλης, οι καθυστερήσεις στα έργα του ΜΕΤΡΟ και το κλείσιμο της ΓΕΦΥΡΑΣ ΣΤ. ΣΑΡΑΦΗ. Πιέσαμε και κινητοποιηθήκαμε να λήξη η τριχοτόμηση της πόλης.

Τέλος αναδείξαμε την ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ κατάσταση του Δήμου και την ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ από τις δημοτικές αρχές.

Καταγγείλαμε τον υπέρμετρο Δανεισμό και τον τρόπο αξιοποίησης της Δημοτικής Περιουσίας. Την απαράδεκτη διαχείριση του χώρου της ΒΙΟΧΡΩΜ και του ΠΑΝΘΕΟΝ.

Ταυτόχρονα κρατήσαμε και κρατάμε ψηλά το επίπεδο της πολιτικής αντιπαράθεσης με υπεύθυνο λόγο και σεβασμό στο θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ασκήσαμε κριτική, δεν κάναμε πολεμική. Σεβαστήκαμε τους πολιτικούς μας αντιπάλους.

 

GIAGKAS-03

 


Η συνολική δημιουργική αντιπολιτευτική μας δράση και στάση, μας δίνει σήμερα, το ηθικό δικαίωμα, να διεκδικήσουμε, στις Δημοτικές Εκλογές του 2019, τη Δημοτική Αρχή με έναν ανεξάρτητο και δυνατότερο συνδυασμό.
Με την ίδια αποφασιστικότητα, την ίδια συνέπεια, την ίδια μαχητικότητα, τον ίδιο πολιτισμένο πολιτικό λόγο, θα δώσουμε την μάχη απέναντι στην αβουλία, την αναβλητικότητα, την αδράνεια, την αδυναμία, αλλά και απέναντι στα πισωγυρίσματα, την αλαζονεία, την υπεροψία
Λέμε ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ συνδυασμό το εννοούμε. Μόνη μας εξάρτηση είναι ο Λαός της Αγίας Βαρβάρας. Σεβόμαστε τους κομματικούς σχηματισμούς. Δεν επιδιώκουμε όμως ούτε να τους εκμεταλλευτούμε για τις ανάγκες των εκλογών, ούτε να ελέγχουν την λειτουργία μας, μετά τις εκλογές, με κατευθυνόμενους κομματικούς τοποτηρητές.
Παρακολουθείτε σήμερα ότι, ο ένας υποψήφιος ζητάει στήριξη και ψαρεύει στα θολά νερά του ενός κόμματος και ο άλλος ψάχνει φόρμουλα να μην φανεί ότι στηρίζεται από το άλλο κόμμα. Δείχνει κάτι να τον φοβίζει.
Δεν έχουν τη δύναμη να μιλήσουν ξεκάθαρα στο λαό της πόλης για τις επιλογές τους. Μόνος συνεκτικός κρίκος η μεγιστοποίηση της ιδιοτέλειας. Προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την εκλογική βάση κάθε κόμματος κι ας μη πιστεύουν στις αρχές αυτών των κομμάτων.
Αγαπητοί συνδημότες,
Η σημερινή Δημοτική αρχή δεν μπόρεσε να σώσει λύσεις σε κανένα από τα σοβαρά προβλήματα του απασχολούν την πόλη και τους κατοίκους της.

Κύριο γνώρισμα
της Διοίκησης Καπλάνη είναι, από τη μια μεριά η χαλαρότητα, η αναβλητικότητα και η ευθυνοφοβία, και από την άλλη, οι Δημόσιες σχέσεις, οι φωτογραφήσεις και η ιδιοποίηση ξένων έργων.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα των ρυθμών της, είναι η Γέφυρα Στέφανου Σαράφη.

Τεσσεράμισι χρόνια,
από τον Οκτώβριο του 2014 παραμένει κλειστός ένας από τους κεντρικότερους δρόμους της πόλης.
Τεσσεράμισι χρόνια δεν μπόρεσε να δώσει λύση. Μετέθετε τις ευθύνες αλλού. Στην Περιφέρεια, στην γραφειοκρατία, στους άλλους. Έβρισκε διαρκώς δικαιολογίες. Όμως οι επιλογές και η ευθύνη και είναι όλη δική της. Αιτία είναι η ανικανότητα αντιμετώπισης της κατάστασης.
Εμείς από την πρώτη στιγμή επισημάναμε το λάθος των επιλογών, αντιδράσαμε αλλά δεν μας άκουσαν.
Ίδιοι ρυθμοί επικράτησαν και στο θέμα του Γηπέδου:Το 2013, πριν από τις προηγούμενες Δημοτικές εκλογές, ο κ. Καπλάνης περιφέρονταν στην πόλη και δήλωνε παντού, με τον τότε περιφερειάρχη, ότι το γήπεδο θα δοθεί στις ομάδες για χρήση το φθινόπωρο του 2014.
Μετά από πέντε χρόνια το γήπεδο δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμη για αγωνιστική δράση.
Για το Νοσοκομείο αρκείται σε Ανακοινώσεις, υποσχέσεις και φωτογραφίες. Επικοινωνιακά τεχνάσματα. Καμία διεκδίκηση καμία πρόοδο. Το μόνο που έγινε είναι η μεταφορά στον χώρο ορισμένων μόνο υπηρεσιών πρωτοβάθμιας περίθαλψης. Ουσιαστικά δεν υπάρχει ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ.
Και όχι μόνο αυτό.
Στη πόλη μας δεν λειτουργεί καμία Τοπική Ομάδα Υγείας, τα επονομαζόμενα Τ.ΟΜ.Υ. παρά το γεγονός ότι έχουν συσταθεί με ΦΕΚ, δύο Τ.ΟΜ.Υ.
Ο λόγος δεν είναι γιατί δεν έχουν δηλώσει συμμετοχή οι γιατροί. Είναι γιατί ο Δήμος δήλωσε για τη στέγασή τους ένα ακατάλληλο κτίριο. Το κτίριο του π. Πνευματικού Κέντρου στη Σερίφου 2.
Για το λόγο αυτό ήθελαν να μεταφέρουν τη βιβλιοθήκη στο Κέντρο Λόγου και Τέχνης. Ομηρικές ήταν οι αντιπαραθέσεις μας. Αποδείχθηκε τελικά ο λάθος σχεδιασμός τους. Ο Χώρος αυτός απορρίφθηκε ως ακατάλληλος με αποτέλεσμα σήμερα να μη λειτουργεί καμία Τοπική Ομάδα Υγείας στη πόλη μας.

Στα θέματα υγείας και της προληπτικής ιατρικής
ο συνδυασμός μας είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος. Το έχουμε αποδείξει με τις δράσεις που πραγματοποιήσαμε τα τελευταία χρόνια. Θα μου επιτρέψετε να σταθώ στην τελευταία δράση μας. Την μαστογραφική εξέταση   γυναικών από την Κινητή μονάδα της Αντικαρκινικής εταιρείας.
Δυστυχώς, μια προσφορά ζωής από τις γυναίκες της Δυνατής πόλης προς τις γυναίκες της Αγίας Βαρβάρας και ιδιαίτερα τις ανασφάλιστες, υπονομεύτηκε και έγινε προσπάθεια να ματαιωθεί η εξέταση. Υπονομεύτηκε από πρόσωπα που βρίσκονται στο περιβάλλον και είναι υποψήφιοι με τον συνδυασμό του κ. Μίχου. Το χειρότερο είναι ότι ο ίδιος ο κ. Μίχος κάλυψε τις ενέργειές τους και το ακόμη χειρότερο ότι την ίδια στάση κράτησαν και γιατροί που βρίσκονται στον ίδιο συνδυασμό.
Δεν υπολόγισαν στο ελάχιστο τις ανθρώπινες ζωές που μπορούσαν να σωθούν. Ήταν τέτοια η εμπάθειά, το μίσος και η κακότητά τους που χρησιμοποίησαν κάθε θεμιτό και αθέμιτο μέσο για να σταματήσουν τη δράση μας.
Μας πολέμησαν λυσσαλέα, τους πείραξε γιατί το κάναμε εμείς και όχι αυτοί. Γιατί υπάρχουν και άλλοι που μπορούν κάνουν κάτι. Δεν τους ένοιαζε να κάνουν κι αυτοί. Τους ενδιέφερε να μην το κάνουμε εμείς.
Δεν κατάφεραν να μας σταματήσουν. Θέλαμε να γίνει και το κάναμε.
Για την ιστορία, στην εξέταση αυτή προσήλθαν 87 γυναίκες, και εξετάστηκαν 59. Ήδη όλες πήραν τα αποτελέσματα και γνωρίζουν πλέον τι πρέπει να κάνουν από δω και πέρα.
Εμάς μας αρκεί το ευχαριστώ που εισπράξαμε.

Μετρό
: Τα έργα του ΜΕΤΡΟ σιγά – σιγά ολοκληρώνονται Ελπίζουμε να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ. Τώρα τελευταία, τουλάχιστον μία φορά το Μήνα, ο Δήμαρχος φωτογραφίζεται στο σταθμό του ΜΕΤΡΟ. Λες και είναι υπεύθυνος για την επιτάχυνση ή την καθυστέρηση του έργου. Προσπαθεί με επικοινωνιακά τερτίπια να καλύψει την αδράνεια και την ανυπαρξία του δικού του έργου.
Όταν έπρεπε να παρέμβει, κατά τον σχεδιασμό του έργου, και να φροντίσει να μην κλείσει εντελώς η Ελ. Βενιζέλου, δεν το έκανε.
Όταν έπρεπε να παρέμβει για να μην υποστούν τεράστια ζημιά οι καταστηματάρχες, και οι πολίτες να μην αισθάνονται φόβο να κυκλοφορήσουν γύρω από την πλατεία Αγίας Ελεούσας, δεν το έκανε. Σήμερα παρεμβαίνει φωτογραφιζόμενος.

Υπογειοποίηση των καλωδίων της ΔΕΗ και απομάκρυνση των πυλώνων:
Εξαγγελίες χρόνων από διάφορους αρμόδιους υπουργούς κανένα όμως αποτέλεσμα μέχρι σήμερα. Κάναμε συγκεκριμένη πρόταση αξιοποίησης ευρωπαϊκής νομοθεσίας αλλά δεν εισακουστήκαμε.
Κοινωνικές Δομές
: Οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου όχι μόνο δεν αυξήθηκαν, αλλά περιορίστηκαν. Ο Δήμος παρακολουθεί και συμμετέχει μόνο στις κοινωνικές δομές και προγράμματα που υλοποιεί η κεντρική κυβέρνηση. (Όπως τα ΤΕΒΑ, σχολικά συσσίτια ) Έχει χάσει την ικανότητα να αναπτύσσει δικές του δράσεις. Μάλιστα όπως έχω καταγγείλει και στο Δημοτικό συμβούλιο έχει χάσει και σημαντικές ευκαιρίες χρηματοδότησης και συμμετοχής σε προγράμματα.
Βιοχρώμ – ΛΑΜΔΑ ΧΑΡΤΙΚΗ:
Στο χώρο της π. ΒΙΟΧΡΩΜ υπάρχει μια εταιρεία η ΛΑΜΔΑ – ΧΑΡΤΙΚΗ που ενοικιάζει αποθήκες 5.000 στεγασμένων τ.μ. Επί δύο χρόνια η Διοίκηση Καπλάνη προσπαθούσε να μειώσει το ενοίκιο που πλήρωνε ο ενοικιαστής, κατά 3.500 ευρώ. Μπλοκάραμε τη διαδικασία με αποτέλεσμα να εισπράξει – κερδίσει ο Δήμος περί τα 80.000 ευρώ.

Σήμερα τα επιστρέφει πίσω με πλάγιο και σκανδαλώδη τρόπο. Ανέλαβε να κατασκευάσει το σύστημα πυρασφάλειας της ΛΑΜΔΑ – ΧΑΡΤΙΚΗΣ, καταβάλλοντας το ποσό των 103.000 περίπου Ευρώ.

Η δικαιολογία που επικαλέστηκε ήταν ότι «αν πάρει φωτιά το κτίριο της εταιρείας θα καεί και το κτίριο της Δραματικής σχολής που γειτνιάζει». Αποθέωση του παράλογου και της μεθόδευσης.

Σημειωτέον ότι η εταιρεία με βάση τους ισολογισμούς της παρουσιάζει καθαρά κερδών γύρω στο 1.000.000 Ευρώ.

Και τα σχολεία της πόλης δεν έχουν σύστημα πυρασφέλειας.
Αγαπητοί συνδημότες,

Παρακολουθείτε το τελευταίο καιρό
την έντονη αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει μεταξύ του πρώην και του νυν Δημάρχου. Στόχος η εναλλαγή στην καρέκλα του δημαρχιακού θώκου. Απίστευτες αλληλοκατηγορίες που πολλές φορές ξεφεύγουν από τα κόσμια επίπεδα. Ζούμε ένα θέατρο του παραλόγου.
Ο πρώην:
Επαίρεται για το έργο που έφτιαξε μόνος του- Όχι με τους συνεργάτες του - σε μια εποχή που όλη η Ελλάδα αποτελούσε ένα απέραντο εργοτάξιο.
Η αντίληψη που έχει κάποιος ότι ΜΟΝΟ αυτός τα ΕΚΑΝΕ ΟΛΑ και μάλιστα ΧΩΡΙΣ ΛΑΘΟΣ οδηγεί στην αλαζονεία και τον κάνει να νοιώθει ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ όσων έχει κάνει και ΣΩΤΗΡΑΣ
Θεωρεί ότι διαθέτει το πλειοψηφικό πακέτο της Ανώνυμης εταιρείας και επιλέγει πότε έρχεται και πότε φεύγει, ποιός θα τον διαδεχθεί, πότε και πόσο.
Θεωρεί ότι αυτός θα σώσει την πόλη. Όλοι οι άλλοι είναι ανίκανοι και λίγοι, μπροστά στο δικό σου τεράστιο μέγεθος.
Κανένας άλλος δεν μπορεί να προσφέρει. Αν εκλείψει εκείνος, τελείωσε και η πόλη.
Τόση υποτίμηση, τόση απαξίωση του ανθρώπινου δυναμικού της πόλης.
Καμία λογική συλλογικότητας και σεβασμού των συνεργατών. Το ΕΜΕΙΣ έχει εξαφανιστεί από το λεξιλόγιο.
Και αφού, αυτά πιστεύει για τους ανθρώπους της πόλης, γιατί την εγκατέλειψε; Και αφού, όλα τα έργα είναι δικά του, τότε και ο Καπλάνης είναι έργο Μίχου και η αποτυχία του κ. Καπλάνη είναι αποτυχία Μίχου.
Ο νυν Δήμαρχος, μέχρι τώρα δεν μιλούσε, ήταν το αντίτιμο της διαδοχής. Από τη στιγμή όμως που ο πρώην άρχισε τις αποκαλύψεις τόλμησε να ξεστομίσει τη φράση «Μη μου κουνάς το δάχτυλο» για να λάβει την απάντηση «εγώ θα στο κουνώ όποτε θέλω»
Δεν θα σταθούμε άλλο σ’ αυτή την κόντρα. Θα προσπαθήσω όμως να φωτίσω τρία θέματα για τα οποία έχουν γίνει άπειρες συζητήσεις.
Σας παρακαλώ να λάβετε υπ’ όψη σας ότι οι αναφορές δεν γίνονται για να αποδώσουμε ευθύνες, αλλά για να αποκαταστήσουμε την αλήθεια και να διαλύσουμε τους μύθους που έχουν δημιουργηθεί. .

  1. 1.Η Οικονομική κατάσταση του Δήμου: Σύμφωνα με τους δημοσιευμένους ισολογισμούς, ο Δήμος Αγίας Βαρβάρας, στο τέλος του 2017 εμφανίζει συσσωρευμένο έλλειμμα της τάξης των 9,225,000 ευρώ.

  2. 2.Το ΠΑΝΘΕΟΝ αυτό το εμβληματικό, πλην όμως εφήμερο, αναψυκτήριο της πόλης μας, κατασκευάστηκε σε δασική έκταση χωρίς άδεια πολεοδομίας, Είναι δηλαδή αυθαίρετο. Με το πρώτο φύσημα του ανέμου λοιπόν κατέρρευσε. Είναι κακό στην άμμο να χτίζεις παλάτια ο βαριάς θα τα κάνει συντρίμμια κομμάτια.

Το 2009, όταν έγινε η μεταβίβαση της διοίκησης από τον πρώην στον νυν Δήμαρχο, το έλλειμμα ήταν 7.055.000. Δηλαδή ο νυν πρόσθεσε στο έλλειμμα του πρώην άλλα 2.200.000 ευρώ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών, το 2011 ο Δήμος Αγίας Βαρβάρας ήταν στους Υπερχρεωμένους Δήμους, ένα βήμα πριν την επιτήρηση γιατί το ύψος των δανειακών υποχρεώσεων υπερέβαινε το 120% των τακτικών επιχορηγήσεων.

Οι δανειακές υποχρεώσεις το 2017 έφταναν τα 7.000.000, ενώ το 2009 ήταν 8.900.000.   
Οι συνέπειες των αυθαιρεσιών είναι ότι πηγαίνουν χαμένα τόσα χρήματα που επενδύονται. Οι αυθαίρετες πράξεις όμως συνοδεύονται από πρόστιμα. Αυτά βαρύνουν τους πλέον τους δημότες. (Ενώ για την κατασκευή μπορεί να χρησιμοποιήθηκε κάποιο χρηματοδοτικό πρόγραμμα, τα πρόστιμα επιβαρύνουν τους Δημότες).

Εξαγγέλλουν
μάλιστα ότι τώρα θα το νομιμοποιήσουν. Γεννάται αυτόματα το ερώτημα. Γιατί δεν το νομιμοποιήσουν την εποχή της παντοδυναμίας και παντοκρατορίας; Τότε δεν μπορούσαν, τώρα μπορούν;
Όχι δεν μπορούν
να το κάνουν με το υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο. Παίζουν με το συναίσθημα και κοροϊδεύουν τον κόσμο.
Το πρόβλημα όμως δεν είναι μόνο εκεί. Είναι στη λογική που καλλιεργούν. Αυτοί, όταν είναι στην εξουσία, μπορούν να αυθαιρετούν, Ο δημότη πρέπει να είναι νόμιμος. Αυτοί μπορούν να κάνουν ότι θέλουν. Ο πολίτης θα κάνει ότι θέλουν αυτοί.

Τα αλλεπάλληλα ερωτήματα
που κατέθεσα στο Δημοτικό συμβούλιο προς τον Δήμαρχο παρέμειναν αναπάντητα και όποια απαντήθηκαν άφησαν σκοτεινά σημεία.
Ιδιαίτερα τι έγινε την περίοδο από το 2006, που με απόφαση δικαστηρίου διατάχθηκε η έξωση των ενοικιαστών για χρέη προς το δήμο, μέχρι το 2009 εκτελέστηκε η απόφαση και έκλεισε οριστικά το , αναψυκτήριο. Τις έγινε με τις εταιρείες φύλαξης, πως έγινε η ανάθεση κλπ.


GIAGKAS-04

 


ΒΙΟΧΡΩΜ.
Η αγορά των 34ρων στρεμμάτων του χώρου της π. ΒΙΟΧΡΩΜ ήταν μια ιδιαίτερα συμφέρουσα επένδυση από το Δήμο και μπορεί να αποδειχθεί το όχημα ανάπτυξης της περιοχής.
Ο τρόπος όμως διαχείρισης των δανείων οδηγούσε με μαθηματική ακρίβεια στο να χαθεί αυτό το περιουσιακό στοιχείο, για το οποίο είναι υποθηκευμένη σχεδόν όλη ακίνητη περιουσία του Δήμου και οι κρατικές επιχορηγήσεις.
Επί 12 ολόκληρα χρόνια, επέλεξαν και οι δύο Δήμαρχοι, να πληρώνουν μόνο τους τόκους των δανείων και να παραμένει άθικτο το κεφάλαιο. Αποτέλεσμα; Έπρεπε να πληρωθούν μέσα σε 3 χρόνια 2016 μέχρι 2029, 7.500.000 ευρώ πράγμα ΑΔΥΝΑΤΟ.
Για να ξεπεραστεί το πρόβλημα έπρεπε να ληφθεί νέο Δάνειο για να αποπληρωθεί το παλιό.
Το νέο Δάνειο που λήφθηκε από το ΤΠΔ, έχει διπλάσιο επιτόκιο 4,5% και η επιβάρυνση στους Δημότες θα ξεπεράσει τα 4.000.000 ευρώ.
Για τα επόμενα 10 χρόνια, ο Δήμος θα καταβάλλει περίπου 900.000 ευρώ κάθε χρόνο για την αποπληρωμή των νέων δανείων. Μεγάλα ποσά για το Δήμο μας με τα περιορισμένα έσοδα. Ουσιαστικά υποθηκεύουν το μέλλος των παιδιών μας.
Και ενώ αυτή είναι η πραγματικότητα, έρχονται κάποιοι και δηλώνουν με περίσσιο θράσος ότι και σήμερα αν τυχόν ήταν στην εξουσία θα ξαναέκαναν τα ίδια πράγματα.

Καμαρώνουν
γιατί με τις αυθαιρεσίες έκαναν το Δήμο υπερχρεωμένο. Υπερηφανεύονται γιατί με τις πολιτικές τους χρέωσαν τους πολίτες. Εχουν υπογράψει ένα νέο Μνημόνιο. Στην κυριολεξία ή δεν έχουν καταλάβει τι έκαναν ή συνειδητά ψεύδονται.
Τίποτα σήμερα δεν είναι όπως παλιά
. Η λειτουργία των Δήμων και ιδιαίτερα όσοι είναι σε δεινή οικονομική κατάσταση όπως ο δικός μας, ελέγχεται από παρατηρητήριο. Η εποχή της αυθαιρεσίας και του ετσιθελισμού πέρασε.
Φίλες και φίλοι,
Αναφερθήκαμε εκτενώς στα τρία
αυτά θέματα γνωρίζοντας ότι δεν είναι επικοινωνιακό αυτό. Θα μπορούσαμε να τα ξεπεράσουμε με συνθήματα.


GIAGKAS-02

 

Θέλουμε όμως να είναι γνωστά τα στοιχεία αυτά στην κοινωνία της Αγίας Βαρβάρας, θέλουμε να γνωρίζετε κι εσείς την πραγματική κατάσταση. Θέλουμε να ξέρετε ότι κι εμείς ξέρουμε.

Ο σημερινός Δήμαρχος δεν τα πρόβαλε ποτέ.

Ίσως, γιατί έχει κι εκείνος ευθύνη.

Ίσως, γιατί ήταν το αντίτιμο του δαχτυλιδιού που παρέλαβε και φρόντιζε να μην χαλάσει τους μύθους.

Υπάρχουν και άλλα πολλά θέματα που μόνο για να θιγούν δεν μας φτάνει ο χρόνος της εκδήλωσης.

Όμως τις κατηγορίες για οικονομικές συναλλαγές, για τα περιουσιακά του στοιχεία και για το πόθεν έσχες πρέπει, ο κ. Καπλάνης, να τις απαντήσει και να δώσει ξεκάθαρες εξηγήσεις.

Έχει δικαίωμα να ξέρει ο λαός της Αγίας Βαρβάρας, που και πως αποκτήθηκαν και αν δηλώθηκαν. 

Φίλες και φίλοι

Στις επερχόμενες εκλογές ο συνδυασμός Αγία Βαρβάρα – ΔΥΝΑΤΗ ΠΟΛΗ κι εγώ προσωπικά διεκδικούμε την ψήφο των Δημοτών της Αγίας Βαρβάρας.   Διεκδικούμε την ψήφο σας.

Διεκδικούμε την ψήφο σας γιατί Θέλουμε και μπορούμε να οργανώσουμε μια πόλη σύγχρονη, καθαρή, όμορφη, πιο ασφαλή. Μια πόλη που θα σέβεται τον άνθρωπο. Μια πόλη που θα σου αρέσει και θα επιλέγεις να ζεις.

Βασικό μας σύνθημα σ’ αυτές τις εκλογές είναι η φράση ΘΕΛΟΥΜΕ και ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΗ.

Και η οργάνωση θα γίνει πρώτα από το σπίτι μας. Από τις υπηρεσίες του Δήμου. Στόχος είναι η καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη.

Το φαινόμενο που παρατηρείται σήμερα κάποιοι εργαζόμενοι να στοιχίζονται πίσω από υποψηφίους Δημάρχους και να επιδίδονται σε προπαγάνδα θα τελειώσει.

Οι εργαζόμενοι έχουν δικαίωμα να έχουν τις προτιμήσεις τους αλλά πρέπει να είναι αφοσιωμένοι και να υπηρετούν τον πολίτη και όχι τον Δήμαρχο ή τον υποψήφιο Δήμαρχο.

Δεν ερχόμαστε με εκδικητική διάθεση αλλά να βάλουμε τάξη στα πράγματα.

Θέλουμε και μπορούμε να οργανώσουμε μια Έξυπνη Πόλη. Η χρήση των τεχνολογιών βοηθάει σ’ αυτό.

Ήδη έχουμε στη διάθεσή μας την πρώτη εφαρμογή καταγραφής και επίλυσης προβλημάτων. Ο κάθε πολίτης θα την έχει στο κινητό του τηλέφωνο δωρεάν.

Αμέσως, κάθε στιγμή θα μπορεί να καταγράφει το πρόβλημα και θα ενημερώνει την βάση δεδομένων. Εκεί θα υπάρχει μονάδα άμεσης επέμβασης η οποία θα επιλαμβάνεται για ταχύτατη επίλυση.

Παρόμοιες εφαρμογές θα αναπτυχθούν για την καθαριότητα, για την ασφάλεια, για την πρόνοια και το βοήθεια στο σπίτι, για θέματα υγείας και για κάθε τομέα που ενδιαφέρει τον πολίτη και μπορεί να του καλυτερεύσει τη ζωή.

Τολμάμε, γιατί Θέλουμε και Μπορούμε να μπούμε σε άλλες λογικές στο θέμα της ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ. Τα σκουπίδια στις αναπτυγμένες χώρες αποτελούν πηγή εσόδων για τους Δήμους και τους Δημότες. Αυτό θα κάνουμε κι εμείς.

Η ενασχόλησή μας θα είναι καθημερινή με τα ζητήματα ασφάλειας των πολιτών

Η ενεργειακή αναβάθμιση των σχολείων, η σύνδεση με το φυσικό αέριο και η εγκατάσταση συστημάτων πυροπροστασίας αποτελεί προτεραιότητα.

Η Δημιουργία Δημοτικών Ιατρείων, και η πίεση για την αναβάθμιση του Νοσοκομείου και τη λειτουργία Τοπικών Μονάδων Υγείας στο Δήμο, είναι στις επιδιώξεις μας.

Θα εφαρμόσουμε προγράμματα «Ενεργού Γήρανσης» για την προστασία των ηλικιωμένων σε συνδυασμό με δημιουργία Οίκου ευγηρίας.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνουμε στα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες για να έχουν πρόσβαση σε όλους τους Δημόσιους χώρους. Θα εξετάσουμε μάλιστα και τη δυνατότητα πρόσληψης η συνεργασίας με σύμβουλο ΑΜΕΑ.

Στο πολιτισμό, στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε Πολιτισμό καταστάσεων και όχι γεγονότων. Υπάρχουν σημαντικοί άνθρωποι στην πόλη μας που μπορούν να αξιοποιηθούν και να αναλάβουν αυτές τις αρμοδιότητες.

Η ενεργοποίηση και αξιοποίηση των σημαντικών προσώπων που κατάγονται από τη πόλη μας και ζουν αλλού, και όσων μένουν στην Αγία Βαρβάρα θα προσδώσει υπεραξία στη πόλη μας.

Αγαπητοί συνδημότες,

Είναι σαφές ότι σήμερα δεν πρόκειται να αναπτύξουμε όλες τις πτυχές του προγράμματός μας.

Οι ομάδες που θα συγκροτηθούν από αύριο θα επεξεργαστούν κάθε πρόβλημα της πόλης και θα λάβουν υπ’ όψιν κάθε πρότασή σας.

Για το λόγο αυτό σας καλώ να συμμετάσχετε και να δηλώσετε τον τομέα που θα θέλατε να καταθέσετε τις απόψεις σας. Στον προθάλαμο υπάρχουν εθελοντές και έντυπα να τα συμπληρώσετε.

Θα θέλαμε όμως να σταθούμε σε δύο βασικά στοιχεία που αφορούν στο πρόγραμμα για την ανάπτυξη της πόλης.

Το πρώτο αναφέρεται στη ΒΙΟΧΡΩΜ και στην αξιοποίηση των 34ων στρεμμάτων.

Πίστη μας, είναι ότι αυτός ο χώρος πρέπει να αξιοποιηθεί για να αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης της πόλης.

Είναι σαφές ότι εκεί δεν πρέπει να γίνουν αποσπασματικές κινήσεις αλλά πρέπει να κατατεθεί ολοκληρωμένο σχέδιο που θα περιλαμβάνει χρήσεις που είναι συμβατές με τις χρήσεις γης του Γενικού Πολεοδομικού σχεδίου

 

GIAGKAS-06

 

 

Είναι πλέον γνωστό ότι ο συγκεκριμένος χώρος είναι Βιοτεχνικό Πάρκο (ΒΙΠΑ). Δυστυχώς επί 15 χρόνια, που είναι στην κυριότητα του Δήμου, δεν έγινε καμία προσπάθεια αναθεώρησης του ΓΠΣ και σήμερα οι χρήσεις είναι συγκεκριμένες.

Ήδη επιστημονική ομάδα της ΔΥΝΑΤΗΣ ΠΟΛΗΣ επεξεργάζεται πρόταση η οποία θα προβλέπει το είδος της παρέμβασης, με βάση το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο, και τον τρόπο χρηματοδότησης του έργου.

Αυτό θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας και θα προσθέσει πληθισμό στην πόλη.

Βασική αρχή είναι ότι: ό,τι και να δημιουργηθεί στο χώρο θα πρέπει να αυτοσυντηρηθεί. Δεν θα πάμε να κάνουμε παρεμβάσεις για να μείνουν στο τέλος κουφάρια και να πληρώνει ο Δημότης.

Το δεύτερο αναφέρεται στη σύνδεση Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής με την Αγία Βαρβάρα. Εκατοντάδες μαθητές – σπουδαστές του πανεπιστημίου, μέχρι σήμερα, δεν ακουμπούν στην Αγία Βαρβάρα. Στόχος μας είναι να δημιουργήσουνε ένα δίαυλο επικοινωνίας και προϋποθέσεις για να έλθει στην περιοχή μας ο κόσμος του πανεπιστημίου. Να μείνει και Να διασκεδάσει στην πόλη μας και να ωφεληθούν οι πολίτες και οι επιχειρηματίες από αυτή τη δραστηριότητα.

Αγαπητοί συνδημότες

Στις εκλογές του Μαΐου 2019 σας καλούμε να μας εμπιστευθείτε.

Για να αφήσουμε πίσω την απραξία, την αδιαφορία, την αδράνεια και την ευθυνοφοβία.

Ερχόμαστε για να πάρουμε πρωτοβουλίες που θα κάνουν την Αγία Βαρβάρα ΔΥΝΑΤΗ ΠΟΛΗ

Θα αφήσουμε πίσω το μίσος, τις απειλές, και τη διχόνοια.

Δεν ερχόμαστε να πάρουμε ρεβάνς, άραγε από ποιόν;

Δεν ερχόμαστε να εκδικηθούμε , Άραγε ποιόν;

Ερχόμαστε μόνο να ενώσουμε

Δεν ερχόμαστε να διαιωνίσουμε την ευνοιοκρατία και οικογενειοκρατία

Ερχόμαστε να αναδείξουμε και να αξιοποιήσουμε το ανθρώπινο επιστημονικό δυναμικό της πόλης στη συλλογική

μας προσπάθεια.

Είμαστε η ΔΥΝΑΜΗ που μπορεί και θέλει να βγάλει την πόλη από το τέλμα της απραξίας.

Ερχόμαστε να δημιουργήσουμε προϋποθέσεις ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ της πόλης.

Να ανατάξουμε τις δημιουργικές δυνάμεις της,

Να δώσουμε νέο όραμα στους ανθρώπους.

Θα το πετύχουμε αυτό όσο εσείς συσπειρώνεστε στις τάξεις μας.

Θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα κίνημα ενεργών πολιτών,

Για να αλλάξουμε το Δήμο.

Για να γίνει η Αγία Βαρβάρα ΔΥΝΑΤΗ ΠΟΛΗ στην υπηρεσία των πολιτών της.

 

GIAGKAS-10

 

 

GIAGKAS-11

     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     

1

Αννίσας Ιωάννης

Διαμεσολαβητής

2

Βασιλακοπούλου Ελευθερία

Εισηγήτρια Πληροφορικής

3

Βεντούρης Κωνσταντίνος

Σύμβουλος Επιχειρήσεων Marketing & Διαφήμισης

4

Γκουτσούλας Αλέξιος

Προπονητής ποδοσφαίρου

5

Γονή Έντα

Παιδίατρος

6

Δεδεγκίκας – Γιαπιτζάκης Βασίλειος

Οικονομολόγος, Δημόσιος υπάλληλος

7

Καμπούρογλου Ειρήνη-Χριστίνα

Γεωλόγος, Διευθύντρια παιδικού σταθμού

8

Καρατζά Δέσποινα

Μεταφράστρια, Επικοινωνιολόγος

9

Κεφηρίδης Χρήστος

Πυροσβέστης – Μέλος ΔΣ Ένωσης Κρητών Αγίας Βαρβάρας

10

Κουράκος Σταύρος

Δημοσιογράφος

11

Κουρκουμέλης Ιωάννης

Μουσικοσυνθέτης

12

Λαβδαράς-Ρούσσος Νικόλαος

Φοιτητής Δημοσιογραφίας

13

Μαρινάκης Γεώργιος

Διδάκτορας Ιατρικής Σχολής Πάτρας & Εθνικού Μετσόβιου Πολυτ.

14

Μαρουλάκου Παναγιώτα

Βοηθός Μικριβιολόγου

15

Ματσούκη Βανέσα

Φοιτήτρια Ιστορίας & Φιλοσοφίας της Επιστήμης

16

Μπάζος Κωνσταντίνος

Δημόσιος Υπάλληλος

17

Μπαντούνα Σταυρούλα

Ψυχολόγος, Υπεύθυνη Συμβουλευτικού Κέντρου ΓΣΕΕ

18

Ξυνογαλάς Γεώργιος

Ηλεκτρολόγος Μηχανικός

19

Παϊτέρης Κωνσταντίνος

Επιστημονικός Συνεργάτης Πανεπιστημίου Αθηνών

20

Παπαδάκη Πένυ

Συγγραφέας

21

Παπαδάκης Μιχαήλ

Ιδιωτικός υπάλληλος

22

Παπαδάκου Μαρία

Υπάλληλος Βουλής

23

Παπαμανώλης-Ντόζας Γεώργιος

Επιχειρηματίας

24

Παπασκύρης Δημήτριος

Ποδοσφαιριστής «Ελλάς Ποντίων», Ιδιωτικός υπάλληλος

25

Πετάσης Ευάγγελος

Καθηγητής Γυμναστικής

26

Πολίτης Ιωάννης

Δημοσιογράφος

27

Πράττος Αριστείδης

Εκπαιδευτικός

28

Σαλματάνης Κωνσταντίνος

Ιατρός Ειδικός Γενικής Οικογενειακής Ιατρικής

29

Σταυράκης Νικόλαος

Δημοτικός υπάλληλος, Απόφοιτος Πανεπ. Πατρών Τμήμα Ελλ. Πολιτισμού

30

Τασιόπουλος Παναγιώτης

Φοιτητής Διοίκησης-Management

31

Τσαντές Ιωάννης

Επιχειρηματίας

32

Τσιγκόπουλος Σωτήριος

Αεροναυπηγός Μηχανικός

1

Αννίσας Ιωάννης

Διαμεσολαβητής

2

Βασιλακοπούλου Ελευθερία

Εισηγήτρια Πληροφορικής

3

Βεντούρης Κωνσταντίνος

Σύμβουλος Επιχειρήσεων Marketing & Διαφήμισης

4

Γκουτσούλας Αλέξιος

Προπονητής ποδοσφαίρου

5

Γονή Έντα

Παιδίατρος

6

Δεδεγκίκας – Γιαπιτζάκης Βασίλειος

Οικονομολόγος, Δημόσιος υπάλληλος

7

Καμπούρογλου Ειρήνη-Χριστίνα

Γεωλόγος, Διευθύντρια παιδικού σταθμού

8

Καρατζά Δέσποινα

Μεταφράστρια, Επικοινωνιολόγος

9

Κεφηρίδης Χρήστος

Πυροσβέστης – Μέλος ΔΣ Ένωσης Κρητών Αγίας Βαρβάρας

10

Κουράκος Σταύρος

Δημοσιογράφος

11

Κουρκουμέλης Ιωάννης

Μουσικοσυνθέτης

12

Λαβδαράς-Ρούσσος Νικόλαος

Φοιτητής Δημοσιογραφίας

13

Μαρινάκης Γεώργιος

Διδάκτορας Ιατρικής Σχολής Πάτρας & Εθνικού Μετσόβιου Πολυτ.

14

Μαρουλάκου Παναγιώτα

Βοηθός Μικριβιολόγου

15

Ματσούκη Βανέσα

Φοιτήτρια Ιστορίας & Φιλοσοφίας της Επιστήμης

16

Μπάζος Κωνσταντίνος

Δημόσιος Υπάλληλος

17

Μπαντούνα Σταυρούλα

Ψυχολόγος, Υπεύθυνη Συμβουλευτικού Κέντρου ΓΣΕΕ

18

Ξυνογαλάς Γεώργιος

Ηλεκτρολόγος Μηχανικός

19

Παϊτέρης Κωνσταντίνος

Επιστημονικός Συνεργάτης Πανεπιστημίου Αθηνών

20

Παπαδάκη Πένυ

Συγγραφέας

21

Παπαδάκης Μιχαήλ

Ιδιωτικός υπάλληλος

22

Παπαδάκου Μαρία

Υπάλληλος Βουλής

23

Παπαμανώλης-Ντόζας Γεώργιος

Επιχειρηματίας

24

Παπασκύρης Δημήτριος

Ποδοσφαιριστής «Ελλάς Ποντίων», Ιδιωτικός υπάλληλος

25

Πετάσης Ευάγγελος

Καθηγητής Γυμναστικής

26

Πολίτης Ιωάννης

Δημοσιογράφος

27

Πράττος Αριστείδης

Εκπαιδευτικός

28

Σαλματάνης Κωνσταντίνος

Ιατρός Ειδικός Γενικής Οικογενειακής Ιατρικής

29

Σταυράκης Νικόλαος

Δημοτικός υπάλληλος, Απόφοιτος Πανεπ. Πατρών Τμήμα Ελλ. Πολιτισμού

30

Τασιόπουλος Παναγιώτης

Φοιτητής Διοίκησης-Management

31

Τσαντές Ιωάννης

Επιχειρηματίας

32

Τσιγκόπουλος Σωτήριος

Αεροναυπηγός Μηχανικός