Ο ΠΟΛΥΤΑΛΑΝΤΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

 

 

VX 24

 

Απόλυτα επιτυχής ήταν η εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου του συμπολίτη μας συγγραφέα, δημοσιογράφου, δραστήριου ερευνητή, αλλά και λάτρη - γνώστη της μουσικής μας παράδοσης Χρήστου Κωνσταντακόπουλου, που με τίτλο «Τρεις Απρόσμενες Ιστορίες» έκανε το «ντεμπούτο» του και στο χώρο της λογοτεχνίας. Ο αθλητικογράφος Χρήστος επέλεξε τον οικείο χώρο της αίθουσας Τύπου του Δημοτικού Σταδίου Αιγάλεω για τη δική του βραδιά, στην οποία έδωσαν το «παρών» πολλοί φίλοι και συμμαθητές του, από την Αγία Βαρβάρα και το Αιγάλεω, εκπρόσωποι δημοτικών παρατάξεων, μέλη του Συνδέσμου Βετεράνων ποδοσφαιριστών του Αιγάλεω, φίλαθλοι και παράγοντες, αλλά και ο πρόεδρος του Αιγάλεω Α.Ο. Γιάννης Παλτόλγου, ο προπονητής της ποδοσφαιρικής ομάδας Θεόφιλος Καλύβας όπως και μέλη του Δ.Σ. του συλλόγου. Επίσης, μεταξύ άλλων, τον τίμησαν με την παρουσία τους oΔημοτικός Σύμβουλος Αιγάλεω και Υποψήφιος Δήμαρχος της πόλης κ. Γιάννης Γκίκας, ο Δημοτικός Σύμβουλος Αιγάλεω κ. Τάκης Μανδραφλής, ο Δημοτικός Σύμβουλος Αγίας Βαρβάρας κ. Δημήτρης Σωτηρόπουλος (ήταν μεταξύ των ομιλητών), ο πρώην Βουλευτής ΠΑΣΟΚ – πρώην Δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας και νυν Υποψήφιος για τον Δημαρχιακό θώκο κ. Λάμπρος Μίχος.

 

Για το βιβλίο μίλησαν ο λογοτέχνης – ποιητής και εκπαιδευτικός Γιώργος Πολ Παπαδάκης (σε μία ιδιαίτερα εμπεριστατωμένη ανάλυση), ο έμπειρος αθλητικογράφος Γιώργος Ζουρίδης που προέτρεψε το συγγραφέα να συνεχίσει το έργο που άρχισε, και ο δημοτικός σύμβουλος Αγίας Βαρβάρας Δημήτρης Σωτηρόπουλος, για τους συνειρμούς και τις αναμνήσεις που του δημιουργήθηκαν διαβάζοντας το πόνημα. Το γενικό συντονισμό της κουβέντας είχε η εκπαιδευτικός Αργυρώ Χατζηπαναγιώτου. Ιδιαίτερη νότα χάρισε στη συνεστίαση η παρουσία του τραγουδιστή Τάκη Κωνσταντακόπουλου, ο οποίος υπό τη συνοδεία νεαρού κιθαρίστα ερμήνευσε με εξαιρετικό τρόπο (και άνευ μικροφώνου) γνωστές συνθέσεις. Παράλληλα, αποσπάσματα από το βιβλίο διαβάστηκαν από την ποιήτρια Γεωργία Τσαγκάρη. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο έργο του Γεωργίου Βιζυηνού «Αποχωρισμός», που ο Χρήστος Κωνσταντακόπουλος θεωρεί κορυφαίο στο είδος του εν Ελλάδι.

 

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στο - βραβευμένο ήδη - συγγραφέα για αυτή την πρώτη του λογοτεχνική προσπάθεια, αλλά και στις εκδόσεις «Δρόμων» που σήκωσαν το βάρος της καλαίσθητης έκδοσης. Το βιβλίο (αφιερωμένο με ευαισθησία από το συγγραφέα στην ιερή μνήμη των γονέων του) αποτελεί έναν ύμνο στη φύση και στην αγνή αγάπη της μάνας, αλλά και μία ηχηρή καταγγελία για την ανθρώπινη βαρβαρότητα που εκδηλώνεται προς το φυσικό περιβάλλον του πλανήτη μας, μηνύματα που δίνονται τόσο με αλληγορικό, όσο και άμεσο τρόπο, μέσα από τις τρεις ξεχωριστές ιστορίες που περιέχει

 

Λίγα λόγια για το συγγραφέα

 

Ο Χρήστος Κωνσταντακόπουλος είναι κατά το ήμισυ Αγιαθυμιώτης αφού μητέρα του ήταν η Ουρανία το γένος Ιωάννη Αγαπητού. Διαβάζουμε για τον Χρήστο: “Με καταγωγή από το Αλεποχώρι Αχαΐας και την Αγία Ευθυμία Φωκίδας, η οικογένεια όταν εκείνος ήταν μόλις εννέα ετών εγκαταστάθηκε στην Αγία Βαρβάρα Αττικής. Από μικρός είχε κλίση στα γράμματα, στις τέχνες, στην ποιοτική ελληνική μουσική και στον αθλητισμό. Θεωρεί τον εαυτό του τυχερό που στις πρώτες τρεις τάξεις του Δημοτικού φοίτησε στο ιστορικό «Στρούμπειο» των Πατρών, κάτω από τη διδασκαλία άριστων λειτουργών. Από έφηβος άρχισε να δημοσιογραφεί σε τοπικές εφημερίδες, όπως τα «Αθλητικά Δυτικής Αττικής», την «Προοδευτική» και τη «Ρωμιοσύνη». Ακολούθως στην «Αθλητική Ηχώ», στην ΕΡΤ 2, σε έντυπα προγνωστικών, στην ελληνική εφημερίδα της Νέας Υόρκης "Ομογένεια και Αθλητισμός", όπου ασχολήθηκε με κάθε μορφής θέματα, σε επιτροπές του ΟΠΑΠ, στην τοπική εφημερίδα "Η Πόλη μας" και ως συνεργάτης στην ιστορική εφημερίδα "Φως των Σπορ". Κατά περιόδους αρθρογράφησε και σε διάφορα άλλα έντυπα. Έχει γράψει την ποιητική συλλογή "Όταν νυχτώνει στον Κόκκινο Μύλο", ενώ έχει τιμηθεί με ειδικό έπαινο σε συμμετοχή του σε διαγωνισμό ποιημάτων από την ΠΕΛΤ. Θεωρεί τον Γεώργιο Βιζυηνό και τον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη ως τους κορυφαίους Έλληνες λογοτέχνες που έχουν γράψει τέλεια την ελληνική γλώσσα.

Χορηγός της εκδήλωσης ήταν το Βιβλιοχαρτοπωλείον «ΗΜΑΡ» (Δημητρακοπούλου 109 – Τηλ . 210 5442894 Μπομπογιάννης Σπυρίδων, email : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.)

 

- ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Γιώργος Γαλάνης – Βιργινία Ζαχαρία

 

- Πηγή πληροφοριών / στοιχεία κειμένου: FBΒετεράνοι Ποδοσφαιριστές Αιγάλεω

 

- Στην κεντρική φώτο, δύο… γίγαντες από το ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού Αιγάλεω. Αριστερά ο Γιώργος Ζουρίδης και δεξιά ο Χρήστος Κωνσταντακόπουλος. Την δεκαετία του 80 και μέχρι τις αρχές του 90, οι δύο πολύπειροι δημοσιογράφοι, ήταν… «απέναντι», καθώς κάλυπταν με καθημερινό ρεπορτάζ τα δρώμενα του Σίτι, ο μεν Ζουρίδης στο ΦΩΣ και ο δε Κωνσταντακόπουλος στην ΗΧΩ μέχρι το 1993.

 

 

YESSNEW

 

 

VX

 

VX 1

 

VX 2

 

VX 3

 

VX 4

 

 

KOSMNEW

 

 

VX 5

 

VX 6

 

VX 7

 

VX 8

 

VX 9

 

VX 10

 

 

MOUSKX

 

 

VX 11

 

VX 12

 

VX 13

 

VX 14

 

VX 15

 

 

RAKOK

 

 

VX 16

 

VX 17

 

VX 18

 

VX 19

 

 

MOUSNEW

 

 

VX 20

 

VX 21

 

VX 22

 

VX 23

 

 

FOINIK