ΠΟΣΠΛΑ:

 

ΤΟ ΜΑΧΑΙΡΙ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΚΟΚΚΑΛΟ

 

POSPLARX

 

 

Σάλος έχει ξεσπάσει στο πανελλήνιο από την δράση της «μαφίας» των λαϊκών αγορών, που εκβίαζε και εξαπατούσε επαγγελματίες και παραγωγούς λαϊκών αγορών της Αττικής, σπείρα η οποία εξαρθρώθηκε από το τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας της Ελληνικής Αστυνομίας.

Έπειτα από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, την περασμένη Τετάρτη, συνελήφθησαν σε διάφορες περιοχές της Αττικής, 20 άτομα (19 άνδρες και 1 γυναίκα). Για την ίδια υπόθεση, κατηγορούμενοι για διάφορα αδικήματα είναι επιπλέον 14 άτομα. Σημειώνεται, ότι μεταξύ των συλληφθέντων είναι πρώην και νυν στελέχη, καθώς και υπάλληλοι της αρμόδιας Διεύθυνσης για τις λαϊκές αγορές, μέλη σωματείων επαγγελματιών λαϊκών αγορών, καθώς και πωλητές. Η αστυνομία εκτιμά ότι τα κέρδη της εγκληματικής οργάνωσης υπερβαίνουν το ποσό των 2,9 εκατομμυρίων ευρώ.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της εκβίασης με το πρόσχημα της παροχής προστασίας, της εκβίασης, της απάτης, καθώς και για παράβαση του νόμου περί νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΣΠΛΑ

 

Σε ανακοίνωση της η ΠΟΣΠΛΑ (ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΠΩΛΗΤΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ) ανέφερε τα εξής: «Το μαχαίρι να φτάσει στο κόκκαλο. Καμία ανοχή σε φαινόμενα διαφθοράς, χρηματισμού κι εκβιασμών στις λαϊκές αγορές εναντίον των επαγγελματιών πωλητών.

Η ΠΟΣΠΛΑ δηλώνει ξεκάθαρα: Στον αγώνα για κάθαρση που δίνει η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών και θα κριθεί από την Ελληνική Δικαιοσύνη, εναντίον όλων των φαινομένων διαφθοράς κι εκβιασμών που βλέπουν το φως της δημοσιότητας θα είναι αρωγός των αρμοδίων Αρχών, για το ξεκαθάρισμα του τοπίου στις λαϊκές αγορές.

Η ΠΟΣΠΛΑ πολλές φορές είχε καταγγείλει ανάλογα φαινόμενα, τα οποία όμως ποτέ δεν εισακούγονταν από τους αρμοδίους.

Σύσσωμο το Διοικητικό συμβούλιο της ΠΟΣΠΛΑ καλεί όλους τους αντιπροσώπους – μέλη της Ομοσπονδίας, όλα τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των Σωματείων κι όλους τους απλούς επαγγελματίες πωλητές, που έχουν υποπέσει στην αντίληψη τους τα απαράδεκτα αυτά φαινόμενα που γίνονται γνωστά ή ήταν αυτόπτες κι αυτήκοοι μάρτυρες ανάλογων γεγονότων,  να τα καταθέσουν χωρίς φόβο και πάθος στις Αρχές και την Ελληνική Δικαιοσύνη.

Η εγκληματική οργάνωση που δρούσε στο χώρο των Λαϊκών Αγορών και σύμφωνα με τα δημοσιεύματα καθοδηγούνταν από στελέχη και μέλη της αρμόδιας Διεύθυνσης Λαϊκών Αγορών πρέπει να διαλυθεί και οι ένοχοι να λογοδοτήσουν. Η ΠΟΣΠΛΑ ήταν και θα είναι παραστάτης σε κάθε προσπάθεια κάθαρσης του χώρου μας.

Για τους παραπάνω λόγους, η ΠΟΣΠΛΑ προτίθεται να δώσει στις διωκτικές αρχές κάθε διευκόλυνση που θα της ζητηθεί για να ξεκαθαρίσει το τοπίο. Θα αγωνιστούμε με κάθε νόμιμο μέσο να εκδιώξουμε άμεσα από τους κόλπους μας την «Κόπρο του Αυγεία».

Η ΠΟΣΠΛΑ προτίθεται επίσης με την καθοδήγηση της ΕΛ.ΑΣ. και τη συμβουλή νομικών, να δημιουργήσει ένα πλέγμα προστασίας στους επαγγελματίες πωλητές για να μπορούν να καταθέτουν στις Αρχές ότι έχει υποπέσει στην αντίληψη τους χωρίς φόβο. Να δημιουργήσουμε όλοι μαζί, Αρχές – Επαγγελματίες – Πολιτεία και Κοινωνία ένα «μαξιλάρι ασφαλείας» των επαγγελματιών πωλητών ώστε οι συνάδελφοι μας να τυγχάνουν της προστασίας όλου του κλάδου των λαϊκών και της ελληνικής κοινωνίας, από μέλη εγκληματικών οργανώσεων που θα θέλουν να συνεχίσουν ή να αναπτύξουν ανάλογη δράση στο μέλλον, εκβιάζοντας ή απειλώντας τους συναδέλφους μας.

Καλούμε τέλος το καταναλωτικό κοινό να δείξει τη συμπαράσταση του και την εμπιστοσύνη του στους απλούς επαγγελματίες πωλητές που παλεύουν για το μεροκάματο. Είμαστε κι εμείς όμηροι μίας νοσηρής κατάστασης, που πρέπει από κοινού να την καταπολεμήσουμε.

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΕ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ - ΟΛΑ ΣΤΟ ΦΩΣ

ΟΙ ΕΝΟΧΟΙ ΝΑ ΛΟΓΟΔΟΤΗΣΟΥΝ ΑΜΕΣΑ – ΚΑΘΑΡΣΗ ΣΤΙΣ ΛΑΪΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ ΤΩΡΑ».

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος Κώστας Κακαράντζας (αριστερά στην κεντρική φώτο)                                                          

Ο Γενικός Γραμματέας Δημήτρης Μουλιάτος (δεξιά στην κεντρική φώτο)

 

POSPLA