...ΕΤΡΕΞΕ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Ο "ΦΑΡΟΣ" ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ

 

 

FRONT

 

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΑΓ.ΒΑΡΒΑΡΑΣ «Ο ΦΑΡΟΣ»

 

.... έτρεξε στο Μαραθώνιο Θεσσαλονίκης με σύνθημα:Τρέχω για την μνήμη, τρέχω για την ζωή

 

Η Πρόεδρος κ.Σοφία Σαββίδου και μέλη του Συλλόγου Ποντίων Αγ.Βαρβάρας «Ο ΦΑΡΟΣ»(Νίνα Σεμερτζίδη, Γρηγόρης Στεφανόπουλος, Παύλος Κωνσταντινίδης, Σοφία Σαρκισά, Ουρανία Ναθαναηλίδου) συμμετείχαν με πάθος και δύναμη ψυχής, στον 14ο Διεθνή Μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος» στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ με την ομάδα δρόμου 100 running team με σύνθημα «Τρέχω για την μνήμη, τρέχω για την ζωή», στο πλαίσιο των δράσεων της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας, για τα 100 χρόνια από την αγριότερη και πιο αιματηρή φάση της Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, την Κυριακή 14 Απριλίου 2019.

 

 

FOTO5

 

 

- Τίμησαν τους προγόνους τους!

 

- Ανέδειξαν το θέμα της Γενοκτονίας μέσα από αυτή τη μεγάλη Αθλητική Διοργάνωση Μαραθωνίου, που συμμετείχαν περισσότεροι από 20.000 Δρομείς από όλες τις χώρες!

 

- Συνέβαλαν στο να διανεμηθεί το έργο (βιβλία – τόμοι) του κ.Κ.Φωτιάδη «Η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου» μεταφρασμένα στα αγγλικά, στα Πανεπιστήμια του Εξωτερικού!

 

 

 

FOTO4

 

 

Εκεί συνάντησαν και τον Πόντιο ακτιβιστή Γιάννη-Βασίλη Γιαϊλαλί, που είχε μείνει 5 χρόνια στις φυλακές της Τουρκίας, γιατί αγωνιζόταν για τα δίκαια του ποντιακού λαού.

 

 

FOTO3

 

 

Την επόμενη ημέρα τα μέλη του Συλλόγου υποδέχτηκαν τους Δρομείς με χειροκροτήματα, ενθουσιασμό, υπερηφάνεια και ο Αντιπρόεδρος κ.Γιάννης Σαββίδης τους συνεγχάρει για την προσπάθειά τους και τους πρόσφερε λουλούδια.

 

 

FOTO2

 

 

FOTO1

 

 

MOUSNEW