ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ  ΣΑΛΜΑΤΑΝΗΣ:

«Περιουσία» μου είναι η επιτυχία μου

 

salmatanis

 

SALMATANIS viografiko

 

 

Κύριε Σαλματάνη, πώς θα θέλατε να συστηθείτε στους πολίτες της Αγίας Bαρβάρας; Αλήθεια, πως θα περιγράφατε τον εαυτό σας;

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΑΛΜΑΤΑΝΗΣ: Όπως ακριβώς το περιγράφω και στο λιτό αλλά ειλικρινές μου φυλλάδιο, η Αγία Βαρβάρα αποτελεί τον ουσιαστικό μου τόπο για τα 2 τελευταία χρόνια. Σαν γιατρός, μαζί με άλλους άξιους συναδέλφους γιατρούς, φτιάξαμε το δικό μας πολυιατρείο στην πόλη για να δώσουμε μία πραγματικά ανθρώπινη και ποιοτική βοήθεια όπως ακριβώς τη χρειαζόταν η πόλη. Έχοντας διατελέσει γιατρός σε όλη την Ελλάδα και την Αττική, σε μικρές και μεγάλες νοσοκομειακές μονάδες, ένοιωσα ότι εδώ είναι ο τόπος μου. Εδώ νοιώθω το σπίτι μου. Εδώ ασκώ το λειτούργημά μου και σ αυτόν τον τόπο θέλω να προσφέρω όλα όσα εγώ νοιώθω ότι μπορώ να προσφέρω.

Την επιτυχία σε επαγγελματικό επίπεδο την έχω βιώσει στο πρόσωπο κάθε ανθρώπου που είτε βοήθησα, είτε υποστήριξα, είτε έσωσα. Αυτά είναι η δική μου προσωπική «περιουσία» και μ αυτήν πορεύομαι λιτά και συνετά. Έχω εξειδικευτεί στην γενική-οικογενειακή ιατρική και ειδικότερα στην πρόληψη και καταπολέμηση του σακχαρώδους διαβήτη. Είμαι άνθρωπος που κάθε πράξη στη ζωή του βασίζεται στη λογική και μετά στο συναίσθημα. Οπότε θα δηλώσω απερίφραστα ρεαλιστής και αυτό με έχει βοηθήσει πρακτικά και ουσιαστικά στο να είμαι ένας χρήσιμος άνθρωπος μέσα στην κοινωνία όπου ζω. Είτε επαγγελματική είτε προσωπική. Το δέσιμο με τους ανθρώπους που έχω γύρω μου είναι ουσιαστικό και ομολογώ ότι είναι και αυτό που αποτελεί την κινητήρια δύναμή μου.     

    

Ερ.: Για ποιο λόγο θέτετε αυτή την υποψηφιότητα για Δημοτικός Σύμβουλος; Και γιατί με τον Μιχάλη Γιάγκα

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΑΛΜΑΤΑΝΗΣ: Θα ξεκινήσω με το τελευταίο υποερώτημά σας. Γιατί ο Μιχάλης Γιάγκας είναι ο λόγος για τον οποίο είπα το ΝΑΙ σε αυτή την υποψηφιότητα. Γενικά δεν είμαι άνθρωπος του στείρου λόγους και της φανφάρας. Δεν μπορώ τα πολιτικάντικα παιχνίδια και τις κοκορομαχίες που βλέπουμε τόσες δεκαετίες γύρω μας. Είμαι άνθρωπος της λογικής, της γνώσης, ένας άνθρωπος που θέτει στόχους και κυρίως ρεαλιστικούς στόχους. Ο Μιχάλης Γιάγκας είναι ο άνθρωπος που και μου ενέπνευσε την ανάγκη για συμμετοχική δράση και έργο αλλά και την αισιοδοξία ότι μπορούν να υπάρχουν λύσεις με βάση τη λογική και το σχέδιο και όχι λόγια πεταμένα σε έναν αέρα για να γλυκάνουμε κόσμο. Κατεβαίνω υποψήφιος δίπλα σε έναν άνθρωπο που έχει θετική αύρα και σχέδιο και αυτό, μαζί με τη συγκυρία των πραγμάτων που σαφώς έχει ενεργοποιήσει και εμένα ως άνθρωπο και πολίτη, είναι η εγγύηση που ουσιαστικά επιζητούσα για να συστρατευτώ σε μία τέτοια κίνηση. Προσωπικά δεν δηλώνω ούτε θαυματοποιός ούτε παντογνώστης. Αυτά τα αφήνω στους επαγγελματίες της πολιτικής που βλέπουμε που μας έχουν φτάσει τόσα χρόνια τώρα. Μπορώ να βοηθήσω να κάνουμε αυτό τον τόπο έστω και λίγο καλύτερο από τώρα; Θα το κάνω. Θα βάλω κάτω τις δικές μου ικανότητες και θα δώσω το λιθαράκι μου. Ειλικρινά, οι εποχές δεν σηκώνουν πια θεατρινισμούς. Ή μπορείς ή δεν μπορείς. Εγώ προσωπικά, άλλη μία περσόνα για την κοινωνική ζωή ενός τόπου δεν θέλω να γίνω. Αν οι πολίτες της Αγίας Βαρβάρας επιθυμούν κάτι αυθεντικό και δημιουργικό, και το δουν στο πρόσωπό μου, τότε εγώ θα έχω επιτύχει έστω και στο ελάχιστο τον λόγο για τον οποίο είμαι υποψήφιος. Να φανώ χρήσιμος και όχι βολικός.

ΕΡ.: Πιστεύετε τελικά ότι οι πολίτες θα δώσουν τη στήριξή τους σ’ αυτή τη συλλογιστική ή θα ψηφίσουν με άλλα κριτήρια;

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΑΛΜΑΤΑΝΗΣ: Η δημοκρατία ευτυχώς μας έχει προικίσει με τη δυνατότητα να εκφραζόμαστε και ελεύθερα και ανεξάρτητα. Γι αυτό πηγαίνουμε να ετοιμάσουμε την ψήφο μας πίσω από το παραβάν. Εκείνη η ώρα είναι πραγματικά ιερή για τον καθένα. Και είναι και ιερή αλλά είναι και η στιγμή που απαντάμε προκαταβολικά σε όλα τα ερωτήματα που θα έρθουν μετά. Είναι ο λόγος που δίνουμε στον εαυτό μας αν κρίναμε σωστά ή λάθος. Όλα κρίνονται στο αποτέλεσμα. Ουσιαστικά ο καθένας κρίνει τον εαυτό του εκείνη τη στιγμή στην κάλπη. Δεν κρίνει τον τόπο. Ο τόπος απλά θα κουβαλάει την κρίση του καθένα μας. Και πιστέψτε με, εγώ θα βγώ με γαλήνια συνείδηση από αυτή τη διαδικασία. Το ίδιο εύχομαι για όλους μας. Ας βάλουμε πάνω απ’ όλα το κοινό καλό. Αυτό θα ήθελε και ο τόπος μας άλλωστε.