ΤΙΜΗΘΗΚΕ Ο ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ ΜΗΤΡΟΣ ΣΟΥΛΙΜΙΩΤΗΣ


TIMSOUL

 

 

 

 

Η Ένωση Δημάρχων Αττικής και η Π.Ε.Δ.Α. (Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής) διοργάνωσαν χθες το απόγευμα Δευτέρας 16 Δεκεμβρίου 2019 τα "7α Βραβεία Αυτοδιοίκησης", σε εκδήλωση που έγινε στο Μουσείο της Ακρόπολης, παρουσία και του Υπουργού Εσωτερικών κ. Τάκη Θεοδωρικάκου.

Μεταξύ των προσώπων και φορέων που τιμήθηκαν για την προσφορά τους και τις υπηρεσίες τους στην Αυτοδιοίκηση και το Κοινωνικό Σύνολο, ήταν και ο αείμνηστος Δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας Μήτρος Σουλιμιώτης.

Την τιμητική πλακέτα, παρέλαβαν ο γιος του, κ. Θεόδωρος Σουλιμιώτης και ο εγγονός του Μήτρος, ενώ την απονομή έκαναν ο Δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας κ. Λάμπρος Μίχος και ο Δημοτικός Σύμβουλος Κορυδαλλού, κ. Γιάννης Διάκος.

Ο σεμνός αγωνιστής της δημοκρατίας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ο κομμουνιστής Μήτρος Σουλιμιώτης, έφυγε από την ζωή στις 10 Φεβρουαρίου 1996. Αφιέρωσε τη ζωή του παλεύοντας το όραμα και τις ιδέες του μέχρι την ύστατη ώρα του, για τη δημιουργία μιας σύγχρονης ανθρώπινης κοινωνίας, όπου η κοινωνική δικαιοσύνη και αλληλεγγύη θα υπερείχαν. Με αυτή τη στάση ζωής κέρδισε την αγάπη, την εκτίμηση και το σεβασμό του λαού του Δήμου της Αγ. Βαρβάρας, αλλά και γενικότερα.

Ο Μήτρος Σουλιμιώτης γεννήθηκε στις Ράχες Γορτυνίας του Νομού Αρκαδίας το 1921. Πολέμησε στο αλβανικό μέτωπο. Το 1941 οργανώνεται στην ΕΠΟΝ και παίρνει ενεργά μέρος στην Εθνική Αντίσταση και σε όλους τους μετέπειτα αγώνες του λαϊκού κινήματος, για εθνική ανεξαρτησία, δημοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη.

Το 1965 γίνεται Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου της Αγ. Βαρβάρας και παλεύει με όλες του τις δυνάμεις για τη δραστηριοποίηση του λαού της Αγ. Βαρβάρας, ανεξάρτητα από πολιτικοϊδεολογικές αντιλήψεις, στη δημιουργία μιας ανθρώπινης πόλης.

Το 1967, μόλις εκδηλώθηκε το πραξικόπημα των συνταγματαρχών, στις 21 Απρίλη, καλεί δημόσια το λαό της Αγ. Βαρβάρας να αντισταθεί. Για την πράξη του αυτή και τη γενικότερη δράση του συλλαμβάνεται και φυλακίζεται από τη χούντα.

Μετά την πτώση της χούντας εκλέγεται Δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας επί 4 συνεχείς τετραετίες. Το 1994 ανακηρύσσεται Επίτιμος Δήμαρχος Αγ. Βαρβάρας, για τη μεγάλη του προσφορά στο Δήμο και στους Δημότες και τη συνεχή παρουσία του, σε όλους τους πολιτικούς και κοινωνικούς αγώνες του λαού μας.

 

 

 

 

MAMOK