ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 6 ΙΟΥΛΙΟΥ Η ΕΝΑΡΞΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ ΣΕ ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ – ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ

ΚΑΙ ΝΙΚΑΙΑ…

METRARX

 

 

Οι τελευταίες πληροφορίες θέλουν, η επέκταση της Γραμμής 3 του Μετρό «Aγία Μαρίνα – Δημοτικό Θέατρο», που σε πρώτη φάση θα συμπεριλαμβάνει τους σταθμούς «Αγία Βαρβάρα», «Κορυδαλλός» και «Νίκαια», να ξεκινάει και επίσημα την λειτουργία της, την Δευτέρα 6 Ιουλίου 2020.

Πριν λίγο χρονικό διάστημα, στα τέλη του περασμένου Μαϊου, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστας Καραμανλής, μαζί με τον Υφυπουργό, κ. Γιάννη Κεφαλογιάννη και τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών, κ. Γιώργο Καραγιάννη, είχαν επισκεφθεί τον υπό κατασκευή σταθμό «Αγ. Βαρβάρα», επιθεωρώντας το εργοτάξιο, και όπως είχε δηλώσει τότε ο κ. Καραμανλής: «… θα είμαστε συνεπείς με τη δέσμευση μας. Πλέον ολοκληρώνουμε τις δοκιμές όλων των συστημάτων, ώστε οι τρεις σταθμοί να λειτουργήσουν στις αρχές του προσεχούς Ιουλίου». Πιθανότερη πλέον επίσημη πρώτη μέρα εμπορικής λειτουργίας των σταθμών, θεωρείται η Δευτέρα 6 Ιουλίου 2020.

Το επόμενο… στοίχημα, είναι οι άλλοι τρεις (3) τελευταίοι σταθμοί της γραμμής 3, «Μανιάτικα», «Δημοτικό Θέατρο» και «Πειραιάς», να είναι έτοιμοι το 2022.

Η επέκταση της Γραμμής 3 του Μετρό, «Αγία Μαρίνα – Δημοτικό Θέατρο», αποτελείται από σήραγγα μήκους περίπου 7,55 χλμ., έξι νέους σταθμούς («Αγ. Βαρβάρα», «Κορυδαλλός», «Νίκαια», «Μανιάτικα», «Πειραιάς», «Δημοτικό Θέατρο»).

 

MAMOK