ΦΟΡΟΣ ΤΙΜΗΣ ΣΤΟΝ ΕΜΒΛΗΜΑΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΗ

 

ΑΝΤΩΝΗ ΚΟΥΝΤΟΥΡΗ

 

ARXADON

 

 

Στο Πάνθεον της ιστορίας, πέρασε το πρωί της Τρίτης 15 Δεκεμβρίου 2020, μία εμβληματική πολιτική μορφή της Αγίας Βαρβάρας, ένας «ΝΕΣΤΟΡΑΣ» της τοπικής αυτοδιοίκησης της πόλης, ο Αντώνης Κουντούρης, που «έφυγε» από την ζωή σε ηλικία 76 ετών.

Τον Αντώνη Κουντούρη, με συγκινητικά μηνύματα, έσπευσε να αποχαιρετήσει σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος της Αγίας Βαρβάρας.

 

Στην ανάρτηση του ο Δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας κ. Λάμπρος Μίχος σημείωσε:

 

«ΠΟΛΥ ΒΑΡΥ ΝΑ ΧΑΝΕΙΣ ΕΝΑΝ ΕΠΙΣΤΗΘΙΟ ΦΙΛΟ. Για αρκετές δεκαετίες ήταν το άλλο μου μισό. Μαζί περπατήσαμε χιλιάδες φορές την πόλη πάνω ως κάτω και ξανά… Ήταν πάντα για μένα η δεύτερη γνώμη και η τελική. Σχεδιάζαμε και χαιρόμασταν μαζί την πόλη να πρασινίζει και να ομορφαίνει. Αυτή ήταν όλη η ζωή του: Η Αγία Βαρβάρα, ο Αντρέας, το ΠΑΣΟΚ, η δημοκρατία. Τα πίστεψε και τα υπερασπίστηκε όλα αυτά με πολύ πάθος, όσο κανείς. Στα όρια του απόλυτου. Δέχτηκε σκληρό χτύπημα από τη μοίρα και πολλές απογοητεύσεις, αλλά σάμπως άνθρωπος από σίδερο, δεν φανέρωνε τα δικά του. Γεννήθηκε το 1944. Τα 41 χρόνια από τη ζωή του υπηρέτησε την πόλη ως δημοτικός σύμβουλος και 18 χρόνια ως Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου. Είναι ο Άνθρωπος της πόλης. Μόχθησε για όλους και για όλα. Σε όλους τους αγώνες μπροστά! Σε όλους τους συλλόγους, δίπλα! ΑΠΕ Αγία Ελεούσα, Επιμορφωτικός Φυσιολατρικός Όμιλος, Επιτροπή Αποκατάστασης της Δημοκρατίας και του Συντάγματος, Αντιβασιλικός Αγώνας, Φοιτητικός Σύλλογος… όπου τον καλούσαν, όπου ένοιωθε ότι χρειαζόταν, χωρίς δεύτερη σκέψη… εκεί! Δεν αρκεί να πω, ο Αντώνης είναι κομμάτι της ιστορίας της πόλης. Ο Αντώνης είναι η ιστορία της!!!».

 

Ο Πρώην Δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας κ. Γιώργος Καπλάνης, ανέφερε τα εξής:

 

«Ήσουν ο δάσκαλος μας, ο συνεργάτης μας, ο βοηθός μας, ο πρόεδρος μας, ο φίλος μας. Ήσουν πάντα εκεί να μας στηρίζεις και να μας συμβουλεύεις όλα τα χρόνια μέχρι το τέλος. Ακούραστος κι ασταμάτητος κι η σκέψη σου σε όλους μας και στην πόλη μας. Ο Αντώνης μας! Ήσουν ένα όνομα μια ιστορία για την πόλη μας. Σε θυμάμαι πάντα δίπλα μου, να μου στέκεσαι και να με στηρίζεις. Ο πολιτικός μου πατέρας κι ο συνοδοιπόρος μου από την αρχή μέχρι και σήμερα. Με μεγάλωσες πολιτικά και στη συνέχεια μεγάλωνα εγώ εσένα. Για την <<Πολιτική Αλλαγή>> Αντώνη! Καλό ταξίδι. Η αγάπη μου και η σκέψη μου θα είναι πάντα σε σένα...».

 

Στο μήνυμα του ο κ. Μιχάλης Γιάγκας επεσήμανε:

 

«ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΑΝΤΩΝΗ. Ο Αντώνης Κουντούρης σφράγισε με την παρουσία του την πορεία της πόλης μας από την μεταπολίτευση μέχρι πρόσφατα. Συμμετείχε με συνέπεια σε όλους τους πολιτικούς, αυτοδιοικητικούς και κοινωνικούς αγώνες. Η απουσία του το τελευταίο διάστημα ήταν αισθητή στο Δημοτικό Συμβούλιο και η απώλειά του θα είναι ακόμη μεγαλύτερη για το Δήμο μας. Τιμούμε, εγώ και η παράταξή "Δυνατή Πόλη" τη μνήμη του. Εκφράζουμε τα θερμά συλλυπητήρια στη Γεωργία και όλη την οικογένειά του».

 

Τέλος, ο Αιγαλιώτης επιστήθιος φίλος του, τ. Πρόεδρος ΑΣΔΑ, κ. Τάκης Μπιτούνης, έγραψε τα εξής για τον Αντώνη Κουντούρη:

 

«Ο Αντώνης ήταν εξαιρετικός φίλος, πορευτήκαμε μαζί για χρόνια στο ΠΑΣΟΚ και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Καθηγητής, συνάδελφος μου ο Αντώνης. Αγωνίστηκε με πάθος για τον Δήμο Αγίας Βαρβάρας, για να κάνει την ζωή καλύτερη των ανθρώπων της πόλης που τόσο αγαπούσε… Πάντα σε όλα πρωτοπόρος και το σχολείο – σχολείο, η αγάπη του ήταν οι μαθητές του. Με τον Αντώνη για πολλά χρόνια είμαστε μαζί στον ΑΣΔΑ και η γνώμη του ήταν σεβαστή από όλους… Μετρημένος πάντα γνώριζε τα προβλήματα της Δυτικής Αθήνας και ήξερε κάθε φορά όπου και αν πηγαίναμε να τα υπερασπίζεται με επιχειρήματα και πάθος… Το ΠΑΣΟΚ ήταν η ζωή του, από απλό μέλος μέχρι Γραμματέας της Νομαρχιακής, πιστός πάντα σε αρχές και ιδέες… ήταν Ανιδιοτελής… Ο Αντώνης σοβαρός και μετρημένος αταλάντευτα πορευόταν πάντα… Δεν μπορούσαμε ποτέ να μην σεβαστούμε την άποψη του.

Η μοίρα στην ζωή τον χτύπησε σκληρά, όμως, ήταν δίπλα και κρατιόταν πάντα δυνατός για την γυναίκα του και την κόρη του…

Εμείς όλοι όταν λέγαμε ΑΝΤΩΝΗΣ, το μυαλό όλων μας πήγαινε στον Κουντούρη… και είχαμε πολλούς Αντώνηδες!!!

Θα μας λείψεις φίλε και σύντροφε… Θα λείψεις από την οικογένεια σου, από τους φίλους σου και τους συντρόφους σου… Η Αγία Βαρβάρα, η Δυτική Αθήνα, το ΠΑΣΟΚ, είναι πιο φτωχοί από σήμερα…

Αντίο φίλε και σύντροφε Αντώνη… Έχεις αφήσει ανεξίτηλη την σφραγίδα προσφοράς από όπου και αν πέρασες!!!».

 

 

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΟΥΝΤΟΥΡΗΣ

 

Ο Αντώνης Κουντούρης, που την δεκαετία του 70 και του 80 είχε πάρει το ΠΑΣΟΚ της Αγίας Βαρβάρας στις πλάτες του για να το μεταλαμπαδεύσει στις επόμενες γενιές, γεννήθηκε το 1944 και είχε καταγωγή από το Μουζάκι Καρδίτσας.

Καθηγητής Φυσικός και ιδιοκτήτης φροντιστηρίου στην πόλη μας. Ιδρυτικό μέλος και ψυχή του ΠΑΣΟΚ Αγίας Βαρβάρας, Δημοτικός Σύμβουλος από το 1978 (δεν κατέγραψε θητεία μόνο το 1990-1994), υποψήφιος Δήμαρχος στην πόλη μας με το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα το 1982 και 1986, Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου από το 1994 έως το 2012, ενώ ως Δημοτικός Σύμβουλος ολοκλήρωσε την διαδρομή του το 2019.

Έδωσε αγώνες από τα μαθητικά και φοιτητικά του χρόνια, ενώ το καθεστώς της Χούντας τον διέγραψε μέλος του Φοιτητικού Συλλόγου Αγίας Βαρβάρας.

Συμμετείχε στις καταλήψεις της Νομικής Σχολής και του Πολυτεχνείου, όπου και τραυματίστηκε από σφαίρα.

Ήταν μέλος της πενταμελούς επιτροπής Αντιβασιλικού αγώνα της πόλης μας, ενώ ήταν μέλος της Επιτροπής Αποκατάστασης της Δημοκρατίας και του Συντάγματος.

Διετέλεσε, Γραμματέας Οργάνωσης και Τομεακού Γραφείου ΠΑΣΟΚ Αγίας Βαρβάρας, Γραμματέας Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Δυτικής Αθήνας, Νομαρχιακός Σύμβουλος, μέλος του Νομαρχιακού Συμβουλίου Δημοσίων Έργων, Πρόεδρος της ΑΠΕ Αγία Ελεούσα, Πρόεδρος του ΕΒΕ Αγίας Βαρβάρας, Πρόεδρος του Κ.Κ.Α.Χ., μέλος του Επιμορφωτικού Φυσιολατρικού Ομίλου, κ.α.

Τεράστια η παρακαταθήκη που αφήνει, και η Αγία Βαρβάρα θα θυμάται για πάντα αυτόν τον βαθιά Δημοκράτη και Αγωνιστή.

 

Αθάνατος

 

MAMOK