Εκπαιδευτική Επίσκεψη Γ΄ τάξης 4ου Δημοτικού

 

Αγίας Βαρβάρας στο Σύλλογο Ποντίων

 

f2marxikh

 

 

Εκπαιδευτική Επίσκεψη πραγματοποίησε η Γ΄ τάξη Δημοτικού Σχολείου της πόλης μας, με τους δασκάλους, το πρωί της 4ης Μαϊου 2022 στο Σύλλογο Ποντίων Αγ.Βαρβάρας «Ο ΦΑΡΟΣ». Η Πρόεδρος κ.Σοφία Σαββίδου, αφού τους καλωσόρισε τους μετέφερε μ’ ένα ξεχωριστό τρόπο στην Αλησμόνητη Πατρίδα του Πόντου με αφήγηση, ιστορικά ντοκουμέντα και προβολή οπτικοακουστικού υλικού. Ιδιαίτερα αναφέρθηκε στη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου.

 

f1m

 

f3m

 

Τα παιδάκια παρακολούθησαν επίσης και την ταινία μικρού μήκους του Συλλόγου «Τη Πόντου οι Αντάρτες» με μεγάλο ενδιαφέρον και προσοχή. Στη συνέχεια ξεναγήθηκαν στους χώρους του Συλλόγου, το Λαογραφικό τμήμα, την Έκθεση Φωτογραφιών και έφτασαν και στη Βιβλιοθήκη - Αναγνωστήριο, όπου μελέτησαν τίτλους βιβλίων και διάβασαν κείμενα. Κεράστηκαν και πιάστηκαν στον κύκλο χορεύοντας ποντιακό χορό.

 

f4m

 

f5m

 

 

Έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις, αλλά και πολλές γνώσεις για την 19η Μαϊου: Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου. Ήδη έχουν προγραμματιστεί να επισκεφτούν το Σύλλογο και άλλες τάξεις σχολείων, για να γνωρίσουν την Ιστορία των Ελλήνων του Πόντου, αλλά και το έργο του Συλλόγου.

 

f6m

 

eleni kommoseis

 

 

f7m

 

f8m

 

f9m

 

f10m