Ποδηλατόδρομος 8 χλμ.

στην Ιερά Οδό!

 

podilatodromos iera odos

 

 

Το Πράσινο Ταμείο ενέκρινε τη μελέτη για τη δημιουργία ποδηλατοδρόμου στον αρχαιότερο δρόμο της Αθήνας, για την προώθηση των πράσινων μετακινήσεων.

 

Σε τροχιά υλοποίησης φαίνεται πως θα εισέλθει η δημιουργία ποδηλατοδρόμου σε όλη τη διαδρομή της Ιεράς Οδού μέχρι τη Μονή Δαφνίου, για την ενίσχυση των μετακινήσεων με ποδήλατο, στο πλαίσιο των δεσμεύσεων της χώρας για τη μείωση των των αερίων του θερμοκηπίου.
Ειδικότερα, το Πράσινο Ταμείο ενέκρινε τη χρηματοδοτήση της μελέτης για τη δημιουργία του Ποδηλατοδρόμου στην Ιερά Οδό, δηλαδή τον αρχαιότερο δρόμο της Αττικής που συνέδεε στην αρχαιότητα την Αθήνα με την Ελευσίνα.
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Πράσινου Ταμείου, ο ποδηλατόδρομος θα εκτείνεται σε μήκος 8 χλμ. και θα συνδέει τον Δήμο Χαϊδαρίου με το κέντρο της Αθήνας, έτσι ώστε να υπάρχει συνέχεια του ποδηλατικού δικτύου με τον Μητροπολιτικό Ποδηλατικό Άξονα «Φάληρο-Κηφισιά» και κατ’ επέκταση με το σύνολο των ποδηλατικών υποδομών της πρωτεύουσας.
Η ενίσχυση της μετακίνησης με ποδήλατο εντάσσεται στον συνολικό κυβερνητικό σχεδιασμό για την πρωτεύουσα και όχι μόνο, στο πλαίσιο των δεσμεύσεων της χώρας για επίτευξη κλιματικής ουδετερότητας των αστικών περιοχών.

Η σχετική δαπάνη εντάσσεται στον Άξονα Προτεραιότητας 2 «Αστική Αναζωογόνηση & Λοιπές δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου» του Χρηματοδοτικού Προγράμματος «Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου» έτους 2022.

Την έγκριση της χρηματοδότησης της μελέτης χαιρέτισε και ο Δήμαρος Χαϊδαρίου, Βαγγέλης Ντηνιακός:
«Πρόκειται για ένα έργο υπερτοπικής σημασίας, που θα αναβαθμίσει και θα αναδείξει ένα μεγάλο τμήμα της πόλης μας. Η δημιουργία αυτής της ποδηλατικής διαδρομής από άκρη σε άκρη της πόλης συμβαδίζει και με τις βασικές επιδιώξεις του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας του Δήμου, το οποίο βρίσκεται υπό κατάρτιση. Διατυπώσαμε το αίτημα επίσπευσης του έργου κατά τη συνάντηση των Δημάρχων της Δυτικής Αθήνας με τον Πρωθυπουργό και έγινε το πρώτο και σημαντικό βήμα για την υλοποίησή του. Με σχέδιο και προοπτική, το Χαϊδάρι ξεχωρίζει ξανά»
πηγή: carandmotor.gr