Δήμος Αιγάλεω: Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

 

 

Χμέρα Περιμπαλόντος1

 

 

Ο Δήμος Αιγάλεω γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος με μια πολύ ωραία εκδήλωση στο Άλσος Αιγάλεω, που ήταν αφιερωμένη στην ανακύκλωση και συνέπεσε με την ολοκλήρωση της 18ης Ανθοκομικής Έκθεσης. Εκατοντάδες συμπολίτες μας είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα οφέλη της ανακύκλωσης και παράλληλα για τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες του Δήμου, που έχουν ως στόχο την προστασία του περιβάλλοντος.

Η Διεύθυνσης Πρασίνου του Δήμου μοίρασε φυτά στους πολίτες για να τα μεταφυτεύσουν και πιστοποιημένο εδαφοβελτιωτικό (κομπόστ) που παράγεται από τον ΕΔΣΝΑ. Ξεχωριστές ήταν οι εκπλήξεις για τα παιδιά. Η ηθοποιός και εμψυχώτρια Δόμνα Ζαφειροπούλου, ζωντάνεψε το παραδοσιακό γιαπωνέζικο παραμύθι «Το κορίτσι που αγάπησε το δέντρο», οδηγώντας τους μικρούς μας φίλους σ΄ ένα παιχνίδι για τη φύση και το περιβάλλον. Αιφνιδέματα προσώπου που χρωματούν τη στιγμή της άτρας και το άτεγκτες
άουτ

hmera periballontos3

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα Αθηνών Ανδρέας Λεωτσάκος, ο πρόεδρος του ΕΟΑΝ (Ελληνικός Ανακύκλωσης), Νίκος Χιωτάκης, ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων του ΕΔΣΝΑ (Ειδικός Διαβαθμικός Σύνδεσμος Νομού Αττικής), Γιώργος Ζαχαρόπουλος, οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι.

«Στην προσπάθεια για ένα πράσινο μέλλον οφείλουμε να υιοθετούμε πρακτικές όπως η ανακύκλωση, που συμβάλλει αποφασιστικά προς αυτή την κατεύθυνση. Η ανακύκλωση είναι η καθημερινή μας συνήθεια, μια στάση ζωής για ένα καλύτερο αύριο» τόνισε ο Δήμαρχος Αιγάλεω Γιάννης Γκίκας.

hmera periballontos4

 γκαλακτομπουρέκο-πανό -01

hmera periballontos6

 

hmera periballontos7

hmera periballontos8

hmera periballontos9

γκαλακτομπουρέκο-πανό -01