Νίκος Κλεισαρχάκης:

(Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τον Γιάννη Γκίκα):

«Αγαπώ το Αιγάλεω

– Θέλω να το βλέπω να προοδεύει»

 

 

Ο Νίκος Κλεισαρχάκης συμμετέχει στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου ως υπ. Δημοτικός Σύμβουλος με την παράταξη του Δημάρχου, Γιάννη Γκίκα, «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΙΓΑΛΕΩ» και μας μιλά για την απόφαση αυτή, το… δυνατό του χαρτί και το Αιγάλεω της επόμενης μέρας.


Πως αποφάσισες να ασχοληθείς με την αυτοδιοίκηση;

- «Πέρα από το κομμάτι των σπουδών μου, πάνω στην Κοινωνική Πολιτική, που αποτελεί ένα πεδίο σχεδιασμού και εφαρμογής πολιτικών σε μάκρο και μικροεπίπεδο, η ενασχόληση με τα κοινωνικά δρώμενα στο Αιγάλεω υπήρχε σχεδόν από πάντοτε. Είμαι γέννημα θρέμμα αιγαλεώτης, αγαπώ το Αιγάλεω, θέλω να το βλέπω να προοδεύει και ξέρω ότι μπορώ να βοηθήσω προς αυτή την κατεύθυνση.»


Επέλεξες την «ΣΥΜΜΑΧΙΑ για το Αιγάλεω», ενώ υπήρχε προσέγγιση και από άλλες παρατάξεις. Γιατί αυτή η επιλογή;

- «Αρχικά είμαι άνθρωπος της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ και όχι της διχόνοιας (γέλια). Μιλώντας σοβαρά τώρα, θεωρώ πως με Δήμαρχο τον Γιάννη Γκίκα, το Αιγάλεω κατάφερε – κάτω από πρωτόγνωρες στην ιστορία συγκυρίες – να μπει σε ανοδική τροχιά. Αυτή η πορεία πρέπει να συνεχιστεί και θέλω να είμαι μέρος αυτής της προσπάθειας. Το Αιγάλεω από το 2011 και μετά αλλάζει διαρκώς Δημάρχους. Πρέπει να υπάρξει μια σταθερά προόδου και εξέλιξης.»


Είσαι επί πολλά έτη ενεργό μέλος του Συλλόγου Κρητών Αιγάλεω. Είναι ο πολιτισμός το… δυνατό σου χαρτί;

- «Η καταγωγή μου από την Κρήτη έμελλε να γίνει καθημερινότητα στο Αιγάλεω, μέσα από τον Σύλλογο Κρητών. Έχω υπάρξει μέλος σχολικών συμβουλίων στο Αιγάλεω, αθλητικών συλλόγων, συμμετείχα σε πολλές κοινωνικές δράσεις του Δήμου μας. Επομένως ο πολιτισμός είναι ένας κλάδος που έχω ασχοληθεί πολύ, δεν είναι ωστόσο ο μοναδικός. Ευχή μου να γίνει ο πολιτισμός το δυνατό χαρτί του Δήμου μας.»


Πως φαντάζεσαι το Αιγάλεω στο τέλος της επόμενης 4ετίας;

- «Με περισσότερο ευχαριστημένους δημότες. Ξέρω ότι υπάρχουν παραλήψεις, παράπονα και δυστοκίες, όμως ποια διοίκηση τα τελευταία χρόνια, είχε 100% επιτυχία; Όμως η «ΣΥΜΜΑΧΙΑ» άντεξε στα (πολύ) δύσκολα χρόνια της πανδημίας, έφερε εις πέρας στόχους που άλλοι δήμοι ‘’λύγησαν’’ σε αυτά τα 2,5 χρόνια του covid. Το Αιγάλεω άντεξε και πλέον βρίσκεται σε ανοδική πορεία και έτσι πρέπει να παραμείνει.»

Έχεις δύο γονείς με το δικό τους έργο στο Αιγάλεω. Πως αισθάνεσαι για αυτό;

- «Έχω την ευλογία να έχω δύο γονείς που έχουν προσφέρει – ο καθένας από τη δική του ενασχόληση – πολλά στο Αιγάλεω και στους δημότες του. Ο πατέρας μου με μία ομάδα άξιων ανθρώπων, κατάφεραν να αναγεννήσουν έναν σύλλογο και να τον κάνουν από τους δυνατότερους της Αττικής με τεράστια πολιτιστική και κοινωνική προσφορά. Η μητέρα μου ξεκίνησε τη δική της επιχείρηση σε μία ‘’ξεχασμένη’’ περιοχή στο Αιγάλεω. Αυτοδημιούργητοι. Βοήθησαν και βοηθούν χωρίς να πούμε κάτι παραπάνω πάνω σε αυτό. Είμαι ευγνώμον πουείμαι γιος τους.»

Ένα μήνυμα σε όσους θέλουν να σε στηρίξουν:

- «Στηρίξτε τη νέα γενιά, στηρίξτε τους νέους ανθρώπους που έχουν διάθεση και γνώση να προσφέρουν. Όλοι κρινόμαστε από τις επιλογές μας και τις πράξεις μας. Από αυτές θέλω να κριθώ κι εγώ. Ζητώ από τον κόσμο να μου δώσει τη δύναμη να πάμε το Αιγάλεω, την πόλη μας, ένα βήμα παρακάτω κάθε μέρα.»