…ΓΑΛΑΖΙΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

ΚΑΙ “ΠΑΣΟΚογενείς” - ΑΡΙΣΤΕΡΕΣ ΔΗΜΑΡΧΙΕΣ

ΣΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ

 

Σύνθεση απόψεων, αποτελεί η πολιτική και αυτό είναι το συμπέρασμα, που βγάζουμε από τα αποτελέσματα στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές.

 Έτσι, λοιπόν, οι ψηφοφόροι στην Δυτική Αθήνα επέλεξαν, από την πρώτη Κυριακή 8/10/2023, με σφοδρότητα για τα δεδομένα των περιοχών μας (40,36%) τον… γαλάζιο Περιφερειάρχη της Νέας Δημοκρατίας, κ. Νίκο Χαρδαλιά, ενώ όσο αφορά τους Δημάρχους στους επτά (7) Δήμους του τομέα μας, βλέπουμε, μια σαφή - στροφή προς τα κεντρο - αριστερά, με την τάση να έχει περισσότερο «Πασοκογενή» χρώμα!

Και εξηγούμαστε. Το 2019, από τους επτά (7) Δήμους, στη Νέα Δημοκρατία μπορούσαμε να «χρεώσουμε», τον Σταύρο Τσίρμπα (Αγίων Αναργύρων), τον Γιάννη Γκίκα (Αιγάλεω), όπως και τον πολυσυλλεκτικό πλέον, Ανδρέα Παχατουρίδη (Περιστέρι / Έτσι ξεκίνησε το 2002). «Χροιά» ΠΑΣΟΚ, είχαν οι Νίκος Ζενέτος (Ίλιον), Λάμπρος Μίχος (Αγία Βαρβάρα), Βαγγέλης Ντηνιακός (Χαϊδάρι), αλλά και ο Στέφανος Βλάχος στην Πετρούπολη (που παλαιότερα είχε και την υποστήριξη του ΣΥΡΙΖΑ).

Εν έτει 2023, από την πρώτη Κυριακή στον α΄ γύρο, στους Αγίους Αναργύρους – Καματερό, θριάμβευσε και εξελέγη, ο Τσίρμπας (προέρχεται από τη Νέα Δημοκρατία), ο Παχατουρίδης στο Περιστέρι (που, εκτός από τη ΝΔ, τώρα είχε και την πολυκομματική υποστήριξη από ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ), αλλά και ο Μίχος στην Αγία Βαρβάρα (πρώην Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, αλλά με αρκετά – πρωτοκλασσάτα στελέχη της ΝΔ Αγίας Βαρβάρας στο ψηφοδέλτιο του, ενώ το 2019 είχε και την στήριξη της Τοπικής Οργάνωσης).

Από εκεί και πέρα, μετά το πέρας της δεύτερης εκλογικής διαδικασίας την περασμένη Κυριακή (15/10/2023), σε Χαϊδάρι και Πετρούπολη, έχουμε Δημάρχους του ΚΚΕ, Μιχάλης Σελέκος και Βαγγέλης Σίμος, αντίστοιχα, ενώ σε Αιγάλεω και Ίλιον τα δημαρχιακά σκήπτρα πήραν οι «ΠΑΣΟΚογενείς», Λάμπρος Σκλαβούνος και Ανδριάνα Αλεβίζου – Κουκουβίνου, αντίστοιχα.

Να σημειωθεί, ότι με τους ΠΑΣΟΚογενείς Δημάρχους, είχαν συνταχθεί αρκετοί κεντροδεξιοί υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι.

 

 

Έτσι λοιπόν:

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ: Νίκος Χαρδαλιάς (ΝΔ)

Κεντροδεξιοί Δήμαρχοι (ΝΔ):

Ανδρέας Παχατουρίδης (Περιστέρι)

Σταύρος Τσίρμπας (Άγιοι Ανάργυροι – Καματερό)

ΠΑΣΟΚογενείς:

Λάμπρος Μίχος (Αγία Βαρβάρα)

Ανδριάνα Αλεβίζου – Κουκουβίνου (Ίλιον)

Λάμπρος Σκλαβούνος (Αιγάλεω)

ΚΚΕ:

Μιχάλης Σελέκος (Χαϊδάρι)

Βαγγέλης Σίμος (Πετρούπολη)