;

Ένωση Συλλόγων Γονέων

& Κηδεμόνων Αιγάλεω:

Συνάντηση και γνωριμία

με όλους τους

Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων

των σχολείων της πόλης μας

 

 

 

 

 

Μια πολύ ενδιαφέρουσα βραδιά συνάντησης και γνωριμίας με όλους τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων της πόλης μας διοργάνωσε την Δευτέρα 16/10 το ΔΣ της Ένωσης Γονέων Αιγάλεω, στην έδρα του , Ρήγα Φεραίου 20.
 
Η προσέλευση ήταν μεγάλη αφού στο κάλεσμα ανταποκρίθηκαν εκπρόσωποι από Συλλόγους Γονέων 29 σχολείων μας τόσο της πρωτοβάθμιας όσο και της δευτεροβάθμιας.
 
Έγινε ενημέρωση και εποικοδομητική συζήτηση σχετικά με τα ζητήματα που υπάρχουν στα σχολεία μας , τέθηκαν προβληματισμοί και ανταλλάχτηκαν ιδέες και απόψεις.
 
Το κυριότερο θέμα που απασχόλησε ήταν η κατάσταση των σχολικών μας κτηρίων, χωρίς ανταπόκριση των αρμοδίων στα αιτήματα των σχολείων είτε πρόκειται για φθορές μικρότερες ή για πολύ μεγαλύτερες , η έλλειψη χρηματοδότησης για έργα και σωστή συντήρηση, οι πολλές και βασικές ελλείψεις εκπαιδευτικών κυρίως στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση , οι συγχωνεύσεις στα τμήματα ξένων γλωσσών λόγω έλλειψης καθηγητών, τα μεγάλα κενά στην παράλληλη στήριξη, το έλλειμμα προσωπικού στην καθαριότητα αλλά και στην φύλαξη των σχολικών κτηρίων, τα σχολικά γεύματα, η μη συνεργασία της διοίκησης του δήμου με τους συλλόγους γονέων που θεσμικό ρόλο έχουν την επισήμανση των προβλημάτων κ.α.
 
Η Ένωση Γονέων Αιγάλεω ευχαριστεί θερμά όλους τους εκπροσώπους των Συλλόγων γονέων των σχολείων που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και αποσκοπεί σε μια καλή, δημιουργική & εποικοδομητική συνεργασία.
 
Τα προβλήματα στα σχολεία μας είναι πολλά και σημαντικά, η
διεκδίκηση για την επίλυση τους οφείλει να είναι μαζική και καίρια!