8ΧΡΟΝΟ ΑΓΟΡΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΙΓΑΛΕΩ

“ΕΣΒΗΣΕ” ΣΤΟ “ΑΓΛΑΪΑ ΚΥΡΙΑΚΟΥ”

 

 

Τραγωδία και βαριά θλίψη στην πόλη του Αιγάλεω, για 8χρονο αγόρι, που «έσβησε» στο “Αγλαϊα Κυριακού”, το οποίο μετέφεραν οι γονείς του με υψηλό πυρετό και έντονο πονόλαιμο. Το 8χρονο παιδί εισήχθη αμέσως στην ΜΕΘ, αλλά, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες, “έφυγε” μετά από λίγες ώρες.

Το παιδί, σύμφωνα με πληροφορίες, πήγαν οι γονείς του τα ξημερώματα της Τρίτης στο νοσοκομείο, έχοντας τα προηγούμενα – τελευταία 24ωρα, υψηλό πυρετό, σύμπτωμα που παρουσιάζεται συχνά το τελευταίο διάστημα, σύνηθες για ιώσεις και λοιμώξεις, αυτής της εποχής και περιόδου που διανύουμε.

Αμέσως οι Ιατροί, όπως ανέφερε και ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, κ. Μιχάλης Γιαννακός, του έκαναν στρεπ τεστ (στρεπτόκοκκος), το οποίο, όπως επισημαίνουν ιατρικοί κύκλοι, ήταν θετικό, γεγονός, που σήμανε συναγερμό και κρίθηκε η αναγκαία εισαγωγή του στην ΜΕΘ, όπου, όμως, κατέληξε.

ΤΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ

Σε Ιατρικό ανακοινωθέν από το νοσοκομείο, που έγινε γνωστό το απόγευμα της Τετάρτης 20 Δεκεμβρίου 2023, αναφέρονται τα εξής:

«Αγόρι, 8 ετών, ελληνικής καταγωγής, προσήλθε στην εφημερία στις 18.12.2023, ξημερώματα 19.12.2023, 04:00, στα ΤΕΠ του Νοσοκομείου, με ΙΧ, συνοδευόμενο από τους γονείς του, από την περιοχή των Δυτικών Προαστίων.

Παρουσίαζε αναπνευστική ανεπάρκεια και κυκλοφορική καταπληξία, σε έδαφος σηπτικού shock με αναφερόμενη εμπύρετη λοίμωξη ανώτερου αναπνευστικού από τετραημέρου.

Έγινε ανάνηψη με υγρά και χορήγηση τριπλού αντιβιοτικού σχήματος στα Εξωτερικά Ιατρεία και εισήχθη άμεσα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Διασωληνώθηκε και υποστηρίχθηκε το κυκλοφορικό σύστημα με 3 ινότροπα. Χορηγήθηκε γ-σφαιρίνη. Λίγες ώρες μετά την εισαγωγή στη ΜΕΘ και παρά την εντατική υποστήριξη όλων των συστημάτων, εμφάνισε καρδιακή ανακοπή και κατέληξε στις 09:44. Αναμένονται οι καλλιέργειες βιολογικών υγρών για ανάδειξη πιθανού μικροβιακού παράγοντα.

Θα διενεργηθεί νεκροψία, νεκροτομή».