ΠΡΟΤΑΣΗ  ΤΑΣΙΌΠΟΥΛΟY ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΟΜΙΔH

 

ΒΑΡEΩΝ ΟΙΚΙΑΚΏΝ ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΩΝ

 

 

Προς                                                                                                          Αιγάλεω  23/7/2014
(νέο) Δήμαρχο Δήμου Αιγάλεω

(νέο) Αντιδήμαρχο Καθαριότητας

Υπηρεσίες Καθαριότητας

ΠΡΟΤΑΣΗ

Θέμα: Αποκομιδή βαρέων οικιακών απορριμάτων

Συχνό το φαινόμενο οι δημότες να αφήνουν διάφορα είδη οικοσυσκευών, επίπλων, κατασκευών, ηλεκτρικών μηχανημάτων (όχι μπάζα οικοδομών μιας και αφορά άλλη από το νόμο προβλεπόμενη διαδικασία με τη μίσθωση ειδικού κάδου) στις γωνίες που βρίσκοντια οι κάδοι απορριμάτων ή και σε άλλα σημεία στους δρόμους.

Η αιτία αυτού του έντονου προβλήματος είναι διττή: α) ούτε υπάρχει συνολικά η αντίστοιχη παιδεία για αποτροπή της ρύπανσης και β) ούτε οι υπηρεσίες του Δήμου έχουν θέσει ένα σαφές πλαίσιο για την καλύτερη δυνατή λύση.


Ως προς την διαπαιδαγώγηση και την περιβαλλοντική αντίληψη:

 διοργάνωση σχετικών εκδηλώσεων ανά γειτονιά για την καλύτερη και άμεση ενημέρωση

 έκδοση φυλλαδίου επεξήγησης και πληροφόρησης με τα τηλέφωνα των υπηρεσιών


Ως προς τις υπηρεσίες του Δήμου χρειάζεται:

 Σαφές πρόγραμμα που να καθορίζει σταθερές ανά εβδομάδα παρουσίες των συνεργείων με τα οχήματα ανά τεταρτημόριο του Αιγάλεω.

 Σαφής καθορισμός της αποκομιδής από τα συνεργεία του Δήμου με τα σημερινά οχήματα και προσωπικό (με προοπτική ενίσχυσής τους στο μέλλον) σε συγκεκριμένες ημέρες κατόπιν ραντεβού ύστερα από κλήση των δημοτών.

Δηλαδή στις ημερολογιακά τέσσερις εβδομάδες του μήνα, αντίστοιχα με τα τέσσερα γεωγραφικά τεταρτημόρια βάσει του διαχωρισμού του Αιγάλεω από την διασταύρωση της Ιεράς Οδού με τη Θηβών θα υπάρχει αντίστοιχη ανά εβδομάδα διέλευση των συνεργείων.
Κάθε δημότης που επιθυμεί να αφήσει βαρέα απορρίματα θα γνωρίζει εκ των προτέρων με βάση το τεταρτημόριο στο οποίο ανήκει η κατοικία του, ποια εβδομάδα θα υπάρχει διέλευση των συνεργείων και τηλεφωνικά θα συνεννοείται για την αποκομιδή.

Η πρόταση αυτή δεν είναι πανάκεια, όμως με τα σημερινά δεδομένα μπορεί άμεσα να βελτιώσει την περιβαλλοντική και αισθητική υποβάθμιση που υφίστανται οι γειτονίες του Αιγάλεω. Η πρόταση γίνεται πριν από την επίσημη ανάληψη των καθηκόντων της νέας Δημοτικής Αρχής ακριβώς για την έγκαιρη ενασχόληση με το ζήτημα και την παραγωγή άμεσων αποτελεσμάτων.


Mε εκτίμηση,

Τασιόπουλος Σταύρος

(νέος) Δημοτικός Σύμβουλος Αιγάλεω

Νομικός, LLM Δημοσίου Δικαίου & Πολιτικής Επιστήμης

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.