ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΝΟΜΗ ΡΟΔΑΚΙΝΩΝ


                                                                                ΠΡΟΣ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                         
ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ                                         ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΑΙΓΑΛΕΩ                
ΔΗΜΟΣ ΑΙΓΑΛΕΩ
Δ/ΝΣΗ: IEΡΑ ΟΔΟΣ 364  
ΤΗΛ:2132044800                                              
 

                                           ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΘΕΜΑ: ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΝΟΜΗ ΡΟΔΑΚΙΝΩΝ

Ο Δήμος Αιγάλεω εκφράζει την αλληλεγγύη του στους ροδακινοπαραγωγούς της χώρας μας που δοκιμάζονται από την επιβολή των μέτρων κατά της Ρωσίας και του αντίστοιχου εμπάργκο της Ρωσίας στα Ευρωπαϊκά αγροτικά προϊόντα και συμμετέχει ενεργά στην παράδοση και παραλαβή αποσυρόμενων προϊόντων στα πλαίσια του ΚΑΝ.(ΕΚ)543/2011 & ΚΑΝ (ΕΚ)1308/2013.

Ο ΔΗΜΟΣ ΑΙΓΑΛΕΩ  σε συνεργασία με τoν

ΑΣΕΠΟΠ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ συνδιοργανώνει  δωρεάν διανομή ροδάκινων
ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 24 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΣΤΟ ΑΛΣΟΣ ΑΙΓΑΛΕΩ (ΜΠΑΡΟΥΤΑΔΙΚΟ)
ΩΡΕΣ 9.00Π.Μ-13.00Μ.Μ
Και καλεί όλους τους κατοίκους της πόλης μας να παραλάβουν ΔΩΡΕΑΝ

ροδάκινα εκφράζοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη τους προς αυτούς.

                 ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ :ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΑΙΓΑΛΕΩ

                                     ΤΗΛ.:2132044800

                                                         

 

ΠΕΡΙ ΡΟΔΑΚΙΝΩΝ

Είναι γνωστό ότι τα ροδάκινα προέρχονται από την Κίνα και αργότερα έφτασαν σε άλλα μέρη του κόσμου, το πιστεύετε όμως ότι υπάρχουν περισσότερες από 200 ποικιλίες ροδάκινου και περισσότερες από 175 ποικιλίες από νεκταρίνια;

 

Τα ροδάκινα είναι σπουδαία πηγή υδατανθράκων, πρωτεϊνών, διατροφικών ινών, βιταμίνης C και βιταμίνης A. Περιέχουν αρκετή ποσότητα βορίου το οποίο ενισχύει τα επίπεδα οιστρογόνων στις γυναίκες που διανύουν την περίοδο μετά την εμμηνόπαυση, βελτιώνοντας έτσι την υγεία τους. Επιπλέον δραστηριοποιούν τον εγκέφαλο και προλαμβάνουν την πιθανότητα οστεοπόρωσης.

 

Είναι ακόμα γνωστό ότι μειώνουν την πίεση του αίματος,  ενώ εντάσσοντας τα ροδάκινα στην καθημερινή σας διατροφή καταπολεμάτε θανατηφόρες ασθένειες όπως ο καρκίνος.

 

Τα ροδάκινα είναι πολύ ευεργετικά για την πέψη λόγω της περιεκτικότητάς τους σε αλκάλια, έτσι μπορείτε να αποχαιρετίσετε όλα τα προβλήματα του στομάχου. Είναι καλή πηγή διατροφικών ινών, το καλύτερο δηλαδή για προβλήματα δυσκοιλιότητας.

 

Βοηθούν στην πρόληψη των αιμορροΐδων οι οποίες μπορούν να προκαλέσουν μεγάλη ταλαιπωρία αλλά και στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος προλαμβάνοντας πολλές ασθένειες όπως ο έρπης ζωστήρας. Αν έχετε καρδιακά προβλήματα, τα φρούτα αυτά σας βοηθούν να βάλετε τέλος στα στηθάγχη. Επιπλέον είναι πλούσια σε κάλιο, νάτριο και ασβέστιο που κάνουν καλό στην επιδερμίδα και με 88% περιεκτικότητα σε νερό είναι ιδιαίτερα δροσιστικά.

πηγή: http://e-diatrofi.org