Δ. ΜΠΟΓΡΑΚΟΣ...: "ΠΑΡΑΙΤΟΥΜΑΙ... ΑΠΟΧΩΡΩ"

Παραιτήθηκε ο επικεφαλής της παράταξης "Ωρα Αιγάλεω" Δημ. Μπογράκος από δημοτικός σύμβουλος, με σχετική δήλωση που απέστειλε στον Δήμαρχο Αιγάλεω, αλλά δεν αποχώρησε -προς το παρόν- από επικεφαλής.

Η παραίτηση του Δ. Μπογράκου ήταν αναμενόμενη και για κάποιους... πολυαναμενόμενη!!! Άλλωστε, κύκλοι της παράταξης, αναφέρουν ό,τι αυτή την εξέλιξη θα είχε η πορεία του αφού ήταν μέρος της συμφωνίας κυριών που είχε γίνει ανάμεσα στον ίδιο και τον Αντ. Γκίνη... συνεπώς ήταν θέμα χρόνου να εκπληρωθεί, ενώ και ο ίδιος στην δήλωσή του δεν επικαλείται συγκεκριμένους λόγους. Μάλιστα, κάποιοι ανέμεναν την αποχώρηση του Μανιάτη συμβούλου στην αρχή της νέας δημοτικής περιόδου και δεν δίσταζαν να εκφράσουν ανοικτά τη δυσαρέσκειά τους, για το ό,τι δεν είχε συμβεί.

Όπως μας επισημαίνουν όσοι τον γνωρίζουν, ο Δ. Μπογράκος, έστω κι έτσι, εκπλήρωσε έναν χρονίζοντα διακαή του πόθο... να υπάρξει υποψήφιος Δήμαρχος στο Αιγάλεω.

Καταρχήν, με την παραίτησή του αυτή, έδωσε χαρά στον πρώτο επιλαχόντα Ηλ. Μάνδρο ο οποίος θα μπει στο δημοτικό συμβούλιο, ενώ λειψή χαρά θα πρέπει να πήρε ο Αντ. Γκίνης, ο οποίος μάλλον θα περίμενε παράλληλα με την παραίτηση, να "χηρέψει" και η θέση του επικεφαλής... μιας και -σύμφωνα με το ρεπορτάζ- είναι ο επόμενος, που θα αναλάβει τα ηνία.

Πάντως, αξίζει να σημειωθεί, ό,τι στην δήλωση παραίτησής του, ο Δ. Μπογράκος πέρα από τις Αυτοδιοικητικού χαρακτήρα επισημάνσεις που κάνει, δεν αναφέρει τίποτα για την παράταξη που αφήνει και υπηρέτησε ως επικεφαλής για 6 μήνες.

Ακολουθεί ολόκληρη η δήλωση παραίτησης.

 

ΠΡΟΣ

ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΠΙΡΜΠΑ

ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΙΓΑΛΕΩ                                            

 

Κύριε Δήμαρχε, 

αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι,

Όταν Πρωτώ εκλέχτηκα Δημοτικός Σύμβουλος, πίστευα ότι εντάσσομαι σε μία ομάδα τοπικών στελεχών που μπορούν να παρεμβαίνουν για την ποιοτική αναβάθμιση της πόλης μας, να αντιμετωπίζουν τα προβλήματα της κοινωνίας , φυσικά μέσα στο πλαίσιο του υπάρχοντος θεσμικού, αυτοδιοικητικού νομικού πλαισίου.

Δυστυχώς, ωστόσο, το πρώτο και σημαντικότερο ανάχωμα έβρισκε και βρίσκει τα ερείσματά του στην ίδια την θεσμική αναπηρία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Στη χώρα μας η αυτοδιοίκηση είναι ένας θεσμός, που παρότι εννοιολογικά δίνει ένα στίγμα μη υπαγωγής στο κεντρικό πολιτικό σκηνικό και υπηρετεί τη διοίκηση των τοπικών πραγμάτων, εντούτοις έχει αποκτήσει ένα εντελώς αντίθετο περιεχόμενο, πλήρους εξάρτησης σχετικά με τη διαχείριση των οικονομικών της και την εξεύρεση των πόρων της και, παράλληλα, μέσα από τους διαδρόμους αυτής της θεμελιώδους στρεβλότητας, έχει παραδοθεί και στιγματιστεί από φαινόμενα διαπλοκής και διαφθοράς, σε βαθμό μάλιστα δυσανάλογο του μεγέθους της.

Η Αυτοδιοίκηση, άλλωστε, ανέκαθεν προσφερόταν για κομματικά πατροναρίσματα. Οι εκλεγμένοι κάθε φορά τοπικοί άρχοντες ακόμη και σήμερα διανύοντας την πιο κρισιμότερη περίοδο της μεταπολίτευσης , αδυνατούν να αντιληφθούν το μέγεθος της ευθύνης που τους αναλογεί. Εκλεγμένοι βασικά με τη σημαία του κόμματος τους συνεχίζουν να εξυπηρετούν τις κομματικές επιθυμίες με αναθέσεις έργων και αδιαφανές πλαίσιο λειτουργίας, ανακυκλώνοντας μία σοβαρή –σοβαρότατη, πολύ επίπεδη και ενδημικής μορφής κρίση.

Την ίδια ώρα, η  βαθιά εθνική οικονομική κρίση, οι συνέπειες της οποίας αποτυπώνονται κάθετα στον κοινωνικό ιστό, σε συνδυασμό με το ασταθές περιβάλλον που εκτυλίσσεται σε διεθνές επίπεδο, αποτελούν ένα εκρηκτικό μείγμα αβεβαιότητας και περαιτέρω κλιμάκωσης της, που κανονικά δεν θα έπρεπε να αφήνει πλέον το παραμικρό περιθώριο αγκύλωσης στα παθογόνα κομμάτια του χτες.

Δυστυχώς, όμως,  δεν διδασκόμαστε από τα λάθη του παρελθόντος. Η αυτοδιοίκηση είναι μέρος της κρίσης και δίαυλος αναπαραγωγής και πολλαπλασιασμού της…

Είναι πλέον αυτό βέβαιο ότι αν η νέα Κυβέρνηση  δεν ενδιαφερθεί άμεσα να ελέγξει, να διερευνήσει και αν απαιτηθεί να οδηγήσει στη δικαιοσύνη ακόμη και κομματικά προσκείμενους αιρετούς άρχοντες, το πρόβλημα της διαφθοράς και της διαπλοκής στο χώρο που υπηρετούμε θα ανακυκλώνεται , δυναμιτίζοντας ταυτόχρονα τις όποιες θετικές προσπάθειες και ενέργειες της κεντρικής εξουσίας, ακόμη και όταν αυτές είναι και ειλικρινείς και τολμηρές...

Μετά από αυτές τις σύντομες και καθόλου αφηρημένες επισημάνσεις μου, δηλώνω λοιπόν πως 

ΠΑΡΑΙΤΟΥΜΑΙ από δημοτικός σύμβουλος και 

ΑΠΟΧΩΡΩ από τα Δημοτικά Συμβούλια. 

Βεβαίως, πολιτικά παραμένω ενεργός πολίτης, προς το παρόν επικεφαλής του  συνδυασμού και θα συνεχίζω να αγωνίζομαι::

- Για μία αυτοδιοίκηση μακριά από κομματικά πατροναρίσματα.

- Για μία αυτοδιοίκηση που θα έχει όραμα της την διαφάνεια ,την αξιοκρατία.

- Για την ενεργοποίηση και τη συμμετοχή των συνδημοτών μας στις επιτροπές που προβλέπει ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ

- Για την ενεργό συμμετοχή των συνδημοτών μας στις αποφάσεις της εκάστοτε διοίκησης.

Κύριε Δήμαρχε, 

επιτρέψτε μου στην επιστολή με την οποία κλείνω έναν μεγάλο κύκλο αιρετής παρουσίας και αγώνων για το Αιγάλεω μας, να απευθύνω κάποιες παραινέσεις μου προς εσάς:

Από τη πρώτη στιγμή που αναλάβατε τα καθήκοντα σας δείξατε μία διάθεση εσείς και οι συνεργάτες σας να προσφέρετε. Και είναι αλήθεια ότι δίνετε κάποια σημάδια ουσιαστικής αλλαγής του προσώπου του Δήμου μας. Άλλαξε η εικόνα της πόλης μας. Επαναφέρατε πρόσημο θετικό στην κοινωνική ευαισθησία και εγρήγορση, που κανονικά θα έπρεπε να είναι πάντα βασική μας προτεραιότητα. Και ήδη  προσφέρετε αρκετά προϊόντα στους έχοντες μεγάλη ανάγκη συνδημότες μας. Μακάρι η διάθεση αυτή να συνεχιστεί. Και να μετουσιωθεί σε προσφορά και με άλλες μορφές και σε άλλα επίπεδα. Σας παρακαλώ δε να αξιολογήσετε προσεκτικά- όπως βεβαίως και όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου μας- την ανάγκη αποστάσεων και κυρίως μη υποταγής των δικών μας ρόλων στα κελεύσματα και τις επιθυμίες των κομματικών σχηματισμών που ο καθένας μας ανήκει.

Σας ευχαριστώ

Δημήτρης Μπογράκος