ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΑΙΓΑΛΕΩ: «ΙΔΡΥΣΗ ΕΙΔΙΚΟΥ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΣΤΟ ΑΙΓΑΛΕΩ» 

 

Όπως γνωρίζετε, εδώ και χρόνια, πάγιο αίτημα του Συλλόγου μας είναι η δημιουργία Ειδικού Νηπιαγωγείου αλλά και Τμημάτων Ένταξης για την εξυπηρέτηση των μορφωτικών αναγκών νηπίων με δυσκολίες τα οποία αναγκάζονται να παρακολουθούν το πρόγραμμα των νηπιαγωγείων χωρίς καμία άλλη υποστήριξη και χωρίς βέβαια να λάβουν την ειδική αγωγή που χρειάζονται.
 Υπογραμμίζουμε ότι υπάρχουν αρκετά νήπια με σύνθετα μαθησιακά, συναισθηματικά και κοινωνικοοικονομικά προβλήματα πολλά από τα οποία έχουν μάλιστα εκτίμηση από το Κ.Ε.Δ.Υ.Υ και άλλους δημόσιους ιατροπαιδαγωγικούς φορείς για φοίτηση σε Ειδικό Νηπιαγωγείο ή Τμήμα Ένταξης. Υπενθυμίζουμε ότι στο Αιγάλεω λειτουργεί μόνο ένα τμήμα ένταξης, στο 5ο Νηπιαγωγείο Αιγάλεω, που αδυνατεί όπως είναι φυσικό να απορροφήσει όλα τα νήπια που χρειάζονται ιδιαίτερες συνθήκες φοίτησης. Για χρόνια και παρά τις κατά καιρούς υποσχέσεις η κατάσταση παραμένει ίδια.
    Για αυτό το λόγο το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε Αιγάλεω προτείνει να ιδρυθεί άμεσα, να στελεχωθεί και να λειτουργήσει το Ειδικό Νηπιαγωγείο καθώς και Τμήματα Ένταξης (στο 6ο και 29ο Νηπιαγωγείο) όπως σας έχουμε προτείνει σε ανάλογο έγγραφο του Συλλόγου μας (Αρ. Εξερχ: 31/A/2014, 27/ 6 / 2014).

 

Ο Πρόεδρος Παναγιώτης Σάμιος

Η Γραμματέας Στέλλα Τραγα