epitropi-oxi

 

ΕΠΩΝΥΜΟΙ ΑΙΓΑΛΕΩΤΕΣ ΑΠΑΝΤΟΥΝ, ΓΙΑΤΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ "ΟΧΙ"

 

P1015309

 

Στάθης Παναγούλης (βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ)

Το ΟΧΙ είναι πραγματικά υπέρ των εργαζομένων και υπέρ του Ελληνικού λαού. Με το ΟΧΙ θα έχουμε καλύτερο χαρτί για τις διαπραγματεύσεις μετά την Κυριακή το βράδυ. Το Ναι είναι υποδούλωση στους δανειστές μας και στους τοκογλύφους.

 

Δημήτρης Μπίρμπας (Δήμαρχος Αιγάλεω)

Την Κυριακή οι Έλληνες πολίτες, έχουν να αποφασίσουν για το μέλλον το δικό τους και των παιδιών τους. Για το μέλλον των Ελλήνων και της Ευρώπης. Το ΟΧΙ είναι ΟΧΙ στο φόβο, στην εξάρτηση, στον εκβιασμό και στον παραλογισμό της ανθρωπιστικής καταστροφής. Είναι το Ναι στην ελπίδα, στην αξιοπρέπεια και στη δημοκρατία. Γιατί αυτό που κρίνεται, είναι η ελεύθερη επιλογή ενός λαού να διαμορφώσει το μέλλον του. Το ΟΧΙ είναι μια φωνή ελπίδας για αλλαγή στην Ευρώπη... και θα αλλάξει η Ευρώπη με το ΟΧΙ της Ελλάδας. Αυτό φαίνεται σε ό,τι διαμείβεται τώρα. Να υπογραμμίσω ό,τι δεν πρέπει να πάμε στο δημοψήφισμα σε συνθήκες εθνικού διχασμού, γιατί είναι φαρσοτραγωδία… Η ιστορία επαναλαμβάνεται ως φάρσα ή τραγωδία, έλεγε ένας μεγάλος φιλόσοφος. Εδώ μιλάμε για φαρσοτραγωδία. Δεν είναι δυνατόν ένας λαός να πηγαίνει στην κάλπη με ψεύτικα διλήμματα, γιατί είναι ξεκάθαρο ό,τι το μέλλον είναι και στην Ευρωζώνη και στην Ευρώπη, είτε ψηφίσουμε ΟΧΙ είτε ΝΑΙ. Άρα δεν μπορεί να πηγαίνουμε διχασμένοι και να δημιουργούμε εικόνες κάθετης ρήξης με βάση την αποδοχή κάποιων όρων μιας συμφωνίας χρηματοδότησης ενός χρέους. Ψύχραιμα, με αποφασιστικότητα, χωρίς φόβο αλλά με πάθος, λέμε ΟΧΙ. Όλοι μένουμε Ευρώπη. Την Κυριακή ψηφίζουμε ΟΧΙ. Δίνοντας την ψήφο μας στην Ελλάδα, μένουμε στην Ευρώπη.

 

sxinas

Θεόδωρος Σχινάς (Πρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής)

Πρέπει να ψηφίσουμε ΟΧΙ για λόγους δημοκρατίας, απόλυτης κυριαρχίας του Ελληνικού λαού, για το μέλλον της Ευρώπης. Να πούμε ΟΧΙ, για ΝΑΙ στην Ευρώπη

 

aretaki

Ασπασία Αρετάκη (πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου Αιγάλεω)

Το ΟΧΙ είναι ένα Ναι στην ζωή και την αξιοπρέπεια της χώρας μας.

 

 

kantzos

Γιάννης Κάντζος (επικεφαλής συνδυασμού "Αιγάλεω Μπροστά" )

Η διαφορά μεταξύ της προηγούμενης κυβέρνησης και της τωρινής, είναι ότι η πρώτη το 2012 κορόιδεψε προεκλογικά τον πολίτη με ψεύτικες δεσμεύσεις και την αμέσως επόμενη μέρα των εκλογών έκανε στροφή 180 μοιρών εφαρμόζοντας μνημόνια, ενώ η δεύτερη μένει πιστή στις δεσμεύσεις και στο συμβόλαιό της με τον πολίτη και εμπρός στις πιέσεις, στα τελεσίγραφα και στους εκβιασμούς ζητάει τη δική του ξεκάθαρη στήριξη προκειμένου να επιμείνει έναντι των εταίρων και πιστωτών ότι η Ελλάδα επιβάλλεται να ακολουθήσει άλλο δρόμο και ότι πράγματι, έτσι θα γίνει.
Η αντιπολίτευση επιχειρεί να περάσει το μήνυμα ότι το δίλημμα του δημοψηφίσματος είναι «Ναι ή όχι στο ευρώ». Πρόκειται για σκόπιμο αποπροσανατολισμό. Η κυβέρνηση επιδιώκει λύση εντός του ευρώ και θα εξακολουθεί να το κάνει διότι πιστεύει στο Ευρωπαϊκό Εγχείρημα, στην αυθεντική του μορφή και φιλοσοφία της Ισότητας, της Αλληλεγγύης, της Ανταποδοτικότητας και της Δικαιοσύνης ανάμεσα στα κράτη-μέλη και τους λαούς.
Το δίλημμα για τον ελληνικό λαό δεν είναι καλύτερο ή χειρότερο μνημόνιο, Ευρώ ή Δραχμή. Το δίλημμα είναι ένα, κύριο, καίριο και καθοριστικό:
-Εθνική Κυριαρχία, Κοινωνική Δικαιοσύνη και Οικονομική Προοπτική και Ανάπτυξη με την Ελλάδα μέσα στην Ευρώπη
Ή
-Συνέχιση της εποχής των μνημονίων, της φτώχειας, της εξαθλίωσης και της εξάρτησης σε συνταγές που εφαρμόζονται 5 χρόνια και έχουν αποτύχει;
- Θα αποφασίζουμε εμείς για το μέλλον μας και για την πορεία της Πατρίδας με ανοικτές, κυρίαρχες δημοκρατικές διαδικασίες όπως οι εκλογές στις 25/1/2015;
Ή
-Θα παραδώσουμε τη διακυβέρνηση της χώρας, το μέλλον της Ελλάδας και του ελληνικού λαού, ακόμη και την εδαφική μας ακεραιότητα στα χέρια των Γερμανών, των λεγόμενων Θεσμών και του ΔΝΤ;
Λέμε ΟΧΙ σε μια συμφωνία αδιέξοδο που θα βυθίζει όλο και βαθύτερα τη χώρα σε ύφεση, μια συμφωνία που θα κάνει τους φτωχούς φτωχότερους.
ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΟ «ΟΧΙ» ΩΣ ΕΠΙΛΟΓΗ, ΣΕ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΗΡΕΜΙΑΣ, ΑΥΤΟΣΥΓΚΡΑΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΠΑΝΤΟΣ, ΔΙΧΩΣ ΦΟΒΟ ΔΙΟΤΙ ΤΟ «ΟΧΙ» ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΝΑ ΙΣΧΥΡΟ ΒΕΛΟΣ ΣΤΗ ΦΑΡΕΤΡΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΟΥΝ ΜΕΤΑ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ – ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΕΥΡΩ ΩΣ ΝΟΜΙΣΜΑ ΜΑΣ.
Η καμπάνια υπέρ του ΟΧΙ πρέπει να γίνεται με ηρεμία, πραότητα, σιγουριά ενάντια στις Σειρήνες και στα χαλκεία της εθνικής διχόνοιας και του διχασμού, της οξύτητας και της πρόκλησης ανωμαλίας.

 

katopodis

Γεράσιμος Κατωπόδης

Το ΟΧΙ σημαίνει ό,τι θα διαπραγματευθεί η κυβέρνηση από καλύτερες θέσεις για ένα καλύτερο μέλλον δικό μας και των παιδιών μας. Για να μην ξαναγυρίσουμε σε μνημόνια, περιοριστικές πολιτικές, ανεργία, μειώσεις μισθών και συντάξεων… Αρμαγεδώνας θα είναι στη συνέχεια. Δεν μπορούν αυτοί που κατέστρεψαν τη χώρα, να έρχονται ως υπερασπιστές του μέλλοντός μας. Κατηγορηματικά ΟΧΙ. Οι κοινωνίες προχώρησαν με ΟΧΙ.

 

P1015304

Χαράλαμπος Αρώνης (δημοτικός σύμβουλος)

Δεν είναι μόνο η λογική του ΟΧΙ. Μια λογική η οποία δεν είναι τίποτε άλλο από μια άνευ όρου παράδοση σε αυτό που δεν είναι Ευρώπη, αλλά ένα ιερατείο νεοφιλελεύθερο και το οποίο μόνο Ευρώπη των λαών δεν είναι. Το ΝΑΙ δεν είναι απλά κόντρα στη λογική, είναι και κόντρα στην αισθητική, βλέποντας ποιοι και με ποιο τρόπο ζητάνε το ΝΑΙ είναι αρκετό για κάποιον που κρατάει στην ψυχή του μια ελπίδα, για να απαντήσει και να πάρει θέση. Υπάρχει ένα τραγούδι που λέει Which side are you on… Είμαστε από την πλευρά του ΟΧΙ και θα πούμε ένα δυνατό ΟΧΙ, που είναι η μόνη ελπίδα για την Ελλάδα αυτή τη στιγμή.

 

P1015305

Βασίλης Βασιλειάδης

Όχι, είναι η αξιοπρέπεια του λαού. Όλοι μας λένε ό,τι έχουμε γεννηθεί ραγιάδες και μας ζητάνε να το ψηφίσουμε κιόλας... δηλαδή να πούμε Ναι και να παραδεχθούμε ό,τι είμαστε ραγιάδες, μην μας δέρνεται πολύ και να αποδεχθούμε ό,τι όλη αυτή η λογική με τα δάνεια κλπ είναι το μέλλον της Ελλάδας. Εγώ δεν δέχομαι ό,τι αυτό είναι το μέλλον της Ελλάδας. Είμαι Ευρωπαϊστής. Δεν έχω κανένα κόμπλεξ απέναντι στον Ευρωπαίο, δεν δέχομαι όμως τις εντολές που έχουν. Δεν θεωρώ ό,τι είναι ανώτεροι σε κανένα επίπεδο. Απλά οι βόρειοι έχουν μια άλλη νοοτροπία και ψυχολογία… μια νοοτροπία του πλούσιου, του ισχυρού, του ικανού και που περνάνε στον κόσμο τους την λογική ό,τι ο Έλληνας είναι τεμπέλης, Μεξικάνικης νοοτροπίας και περιμένει από άλλους για να προκόψει. Ο Έλληνας αποδείχθηκε σύμφωνα με μετρήσεις, ό,τι εργάζεται περισσότερες ώρες από πολλούς βόρειους λαούς… Αυτά τα ρατσιστικά πρέπει να σταματήσουν και να σταματήσει και η μαύρη προπαγάνδα που γίνεται εις βάρος του Έλληνα. Δυστυχώς, υπάρχουν και Έλληνες που τα δέχονται και τα προωθούν αυτά… όπως είναι ο Θεοδωράκης και τα διάφορα Ποτάμια και ρυάκια.

 

georgopoulos

Κώστας Γεωργόπουλος (δημοτικός σύμβουλος)

Είναι η γη επίπεδη; Ανατέλλει ο ήλιος από τη Δύση; Αυτή είναι η απάντηση στο ερώτημα γιατί ψηφίζουμε ΟΧΙ. Τόσα χρόνια λέγαμε Ναι, όλοι σε όλα. Ο λαός ξύπνησε στις 25 Γενάρη και πρέπει να παραμείνει ξύπνιος. Να μην ξαναπέσει στο λήθαργο που θέλουν τα κανάλια και τα συμφέροντα να μας ρίξουν. Για μένα το δημοψήφισμα είναι καθαρά ταξικό. Δεν μπορεί ο συνταξιούχος με 300 ευρώ σύνταξη, να ταυτίζεται με τους καναλάρχες, τους εφοπλιστές και τους μεγαλοδημοσιογράφους.

 

agapiou

Γιάννης Αγαπίου (δημοτικός σύμβουλος)

Όλα τα κανάλια έχουν τρομοκρατήσει τον κόσμο. Πρέπει να σταματήσουμε να φοβόμαστε γιατί ό,τι και να γίνει τα πράγματα θα είναι πολύ καλύτερα μετά. Η αξιοπρέπεια είναι το πιο σημαντικό πράγμα στη ζωή μας και την έχουμε χάσει τα τελευταία 5 χρόνια.

 

 

klironomos

Γιάννης Κληρονόμος (πρώην Αντιδήμαρχος)

Είναι ξεκάθαρο ό,τι το ΟΧΙ του δημοψηφίσματος δεν έχει να κάνει με τη δραχμή, ή τους Ευρωπαίους. Είναι σαφές ό,τι κανείς δεν μπορεί να μας βγάλει από την Ε.Ε. Για να μην γυρίσουμε σε μια διαδικασία με όλους τους δεινόσαυρους της πολιτικής που επιστρατεύτηκαν το τελευταίο διάστημα… από τον κ. Μητσοτάκη μέχρι και τους πρώην πρωθυπουργούς, νομίζω ό,τι αυτό που συνεχίζουμε να θέλουμε είναι το καινούργιο… αυτό είναι ο Τσίπρας. Πρέπει να πούμε ένα βροντερό ΟΧΙ και να πάμε μπροστά.

 

 zaxaris

Μάκης Ζάχαρης (Αντιδήμαρχος Αιγάλεω)

Το ΟΧΙ για μας, είναι δώσουμε μια αξιοπρεπή απάντηση στους δανειστές. Είναι ξεκάθαρο, ό,τι ο λαός μας δεν θέλει να συνεχίσει αυτή την αδιέξοδη πολιτική που αναπαράγει διαρκώς τα μνημόνια και κάνει την κρίση πιο βαθειά. Το πιο βασικό είναι η αναδιάρθρωση του χρέους και είναι ψευτοδίλημμα αυτό που βάζουν ό,τι το ΟΧΙ οδηγεί έξω από την Ευρώπη και την Ευρωζώνη. Το «όπλο» που θα δώσουμε στην κυβέρνηση με το ΟΧΙ, θα είναι ένα «όπλο» για καλύτερους όρους, για λύση μέσα στην Ευρωζώνη και την Ευρώπη.

Τις τράπεζες τις έκλεισε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και θα τις έκλεινε οποιαδήποτε στιγμή. Θέλανε να αγανακτήσουν τον κόσμο, να δημιουργηθούν ουρές, να φοβηθεί ο κόσμος και να ψηφίσει επηρεασμένος και φοβισμένος ό,τι τα πάντα θα διαλυθούν. Ο σίγουρος θάνατος είναι ένα Ναι στο μνημόνιο, που θα σημάνει την διατήρησή τους για 20 και πλέον ετών αυτών των πολιτικών. Γιατί δεν είναι μόνο τα 8,5 δις που θα ζητήσουν, έπονται κι άλλα. Ο στόχος τους είναι η κινεζοποίηση της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας. Δεν θέλουνε να έχουμε οικονομική ανάπτυξη, δεν θέλουνε να είμαστε ελεύθεροι και να έχουμε τις τύχες μας στα χέρια μας. Δεν πρέπει να «μασήσουμε». Με νηφαλιότητα, να πράξουμε το πατριωτικό μας καθήκον. Να αντισταθούμε σαν Έλληνες. Είναι ντροπή να δεχόμαστε τη Μέρκελ και το Σόϊμπλε να επιλέγουν ποιος θα είναι ο συνομιλητής τους, ποιος θα είναι ο πρωθυπουργός της χώρας και να υποδεικνύουν στους Έλληνες τι θα κάνουν.

Θα πρέπει να τονίσουμε την ομιλία του Ντελίγκε στο γερμανικό κοινοβούλιο, ο οποίος ξεσκέπασε τη σκευωρία που υπάρχει και είπε ό,τι ο στόχος ήταν καθαρά πολιτικός, και θέλανε να ρίξουνε την ελληνική αριστερή κυβέρνηση. Κάλεσε τη Μέρκελ να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και τι θέλει να γίνει… ο σωτήρας της ευρώπης και του ευρώ, ή ο καταστροφέας; Αυτά που ζητάμε δεν είναι παράλογα και θα μπορούσαν αν ήθελαν να δώσουν λύση.

 

aggelopoulos

Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος (δημοτικός σύμβουλος)

Ο ελληνικός λαός ας δει ποιοι υποστηρίζουν το Ναι. Εάν αποτύχει αυτή η προσπάθεια της κυβέρνησης, ο λαός να σκεφτεί τι πρόκειται να έρθει την επόμενη μέρα. Εάν φύγει ο Τσίπρας, που θεωρώ ό,τι θα μείνει για πολλά χρόνια, ποιοι θα είναι οι επόμενοι… Μετά αυτό που θα απομένει, είναι να δώσουμε τα κλειδιά στη Μέρκελ, να μας διορίζει τον υπουργό οικονομικών, να δίνει εντολές και να κυβερνάει. Εάν θέλει αυτό ο ελληνικός λαός, ας ψηφίσει Ναι. Να μην περάσει η απροκάλυπτη προπαγάνδα που γίνεται από τα ΜΜΕ.

 

mastoropoulos

Μπάμπης Μαστορόπουλος (μέλος της Ένωσης Γονέων Αιγάλεω)

Ζούμε 5 χρόνια έναν ακρωτηριασμό και ο ελληνικός λαός αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάει. Δεν ψηφίζουμε για ένα πρόσωπο για να το δοκιμάσουμε. Ψηφίζουμε ένα ΟΧΙ ή ένα ΝΑΙ. Το Ναι σημαίνει, συνέχιση της φτώχειας, της πείνας και της μιζέριας. Προσωπικά, μεταφράζω το Ναι ως μόνιμη σκλαβιά και το ΟΧΙ ανάσα μ’ έναν αγώνα. Πρέπει να διαλέξουμε ή μιζέρια, ή ανάσα μ’ έναν πόνο.