ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΠΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ...

 

ΜΕ ΣΑΡΑΝΤΟΥ- ΔΡΟΣΟ & ΤΖΑΝΟΓΕΩΡΓΗ

 

Ανώνυμο-1 αντίγραφο

 

 

Ο δημοτικός σύμβουλος Τάσος Σαράντου, ηγείται ως πρόεδρος της μόνιμης Επιτροπής Τοπικής Δημοκρατίας του Δήμου Αιγάλεω, ενώ μετά από σχετική συνεδρίασή της, Αντιπρόεδρος εκλέχθηκε ο Σταύρος Δρόσος και Γραμματέας ο Γιάννης Τζανογεώργης.

 

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΤΔ

 

Η Επιτροπή Τοπικής Δημοκρατίας αποτελεί μια μόνιμη επιτροπή και ως συμβουλευτικό όργανο του Δήμου, θα έχει την ευθύνη της επεξεργασίας και της εισήγησης στο δημοτικό συμβούλιο θεμάτων που έχουν σχέση με την ενίσχυση της συμμετοχής των δημοτών στις τοπικές υποθέσεις.

 

Η Επιτροπή Τοπικής Δημοκρατίας, αποτελείται από 21 μέλη εκ των οποίων τα 10 εκλέγονται από τους κατοίκους των εκλογικών διαμερισμάτων και τα λοιπά μέλη ορίζονται από το δημοτικό συμβούλιο. Η συμμετοχή στην επιτροπή είναι εθελοντική και άμισθη και θα συνεδριάζει δημόσια, μία φορά κάθε δυο μήνες.

 

 

ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ...

 

Η εν λόγω Επιτροπή, θα μπορεί να επεξεργάζεται –μεταξύ άλλων- θέματα, όπως:

 

α. Τον προγραμματισμό και τη διοργάνωση ανοιχτών συνελεύσεων των κατοίκων του δήμου, κυρίως για το επιχειρησιακό πρόγραμμα και τον προϋπολογισμό του δήμου.

 

β. Τον τρόπο και τους όρους διεξαγωγής δημοψηφισμάτων στο πλαίσιο της διαβούλευσης του δήμου για θέματα που αποφασίζει το δημοτικό συμβούλιο ή προτείνονται από τους δημότες και κατοίκους του δήμου, κατά τις ρυθμίσεις του άρθρου 16 του κανονισμού λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου.

 

γ. Την κατάρτιση Χάρτας δικαιωμάτων και υποχρεώσεων των δημοτών και κατοίκων.

 

δ. Τους τρόπους και τις διαδικασίες πληρέστερης πληροφόρησης των πολιτών για τη δραστηριότητα των οργάνων του δήμου για την αντιμετώπιση και τη λύση προβλημάτων της περιφέρειας του δήμου.