Το 1ο ΚΑΠΗ ΑΙΓΑΛΕΩ
ΣΤΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΕΙΔΙΚΟ ΟΙΚΟΤΡΟΦΕΙΟ
«ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ»

 

 

ARXIKHjpg

 

 

    Για την Κάντζα Παλλήνης έφυγε ένα πούλμαν με τα μέλη της χορωδίας και του χορευτικού του 1ου ΚΑΠΗ ΑΙΓΑΛΕΩ. Μαζί με τα μέλη της ομάδας μας, όπως πάντα, οι υπεύθυνες του ΚΑΠΗ μας Κες ΒΑΡΚΑ ΜΑΡΙΑ και ΑΤΖΕΜΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ, ο εκπρόσωπος Κος ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΑΖΑΡΑΚΟΣ καθώς και η Κα ΣΙΓΑΛΑ ΔΙΩΝΑ η οποία είναι μέλος πλέον του 1ου ΚΑΠΗ ΑΙΓΑΛΕΩ και συμμετείχε στην ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ μας ΔΡΑΣΗ.
    Προορισμός: Το ΠΡΟΤΥΠΟ ΕΙΔΙΚΟ ΟΙΚΟΤΡΟΦΕΙΟ «ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ».
    Ένα πούλμαν γεμάτο ΑΓΑΠΗ και έντονα αισθήματα!!!
    Ήταν το 1983 όταν ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Νοητικά Υστερούντων Ατόμων ξεκίνησε στην Κάντζα αυτή την προσπάθεια, αποτελούμενος τότε από 38 οικογένειες. Τους ένωσε η κοινή αγωνία για το μέλλον των παιδιών τους που φάνταζε στα δικά τους μάτια εφιαλτικό. Όμως, πέρα από την αγωνία για το αύριο, έπρεπε να δώσουν απαντήσεις και σε προβλήματα του σήμερα, όπως: «Σε τι χώρο θα ζούσαν τα παιδιά;» ή «Ποιος θα φρόντιζε τα παιδιά όταν δεν θα ήταν κοντά τους οι γονείς;».
    Έτσι δημιούργησαν αυτό το Πρότυπο Ειδικό Οικοτροφείο, όπου τα παιδιά τους θα έβρισκαν μόνιμη στέγη και φροντίδα με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες ασφαλείας, σε ένα αξιοπρεπές και ανθρώπινο περιβάλλον.
    Όταν φτάσαμε στο Οικοτροφείο, μας υποδέχτηκε ο υπεύθυνος του Ιδρύματος Κος ΜΟΥΝΤΑΚΗΣ, ο οποίος και μας συνόδευσε στο εσωτερικό του κτιρίου και συγκεκριμένα στην αίθουσα εκδηλώσεων.
    Σιγά-σιγά άρχισαν να μας φέρνουν τα παιδιά που ζουν στο Οικοτροφείο τα οποία είναι όλων των ηλικιών, από πολύ μικρά μέχρι και ενήλικες…
    Η χορωδία μας τραγούδησε διάφορα τραγούδια ενώ στη συνέχεια ακολούθησε το χορευτικό τμήμα το οποίο μαζί με όσα παιδιά ήθελαν και μπορούσαν, χόρεψαν διάφορους παραδοσιακούς χορούς κλπ.
    Η χαρά ήταν εμφανής στα πρόσωπα όλων μας και από τις καρδιές μας ανάβλυζαν έντονα αισθήματα τα οποία δεν μπορούν να μεταφερθούν στο χαρτί. Τα παιδιά φαίνονταν χαρούμενα και συμμετείχαν στο βαθμό που μπορούσε το καθένα από αυτά, με αποτέλεσμα να έχουμε γίνει όλοι μία… ΠΑΡΕΑ!!!
    Δεν υπάρχει πιο ωραίο και δυνατό συναίσθημα από αυτό της ΑΓΑΠΗΣ και της ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ! Αυτά που παίρνεις είναι πολύ περισσότερα από αυτά που δίνεις και… φεύγοντας έχεις πάρει ΜΟΝΟ ΑΓΑΠΗ!!!
    Όταν τελείωσε η επίσκεψή μας, μπήκαμε στο πούλμαν σιωπηλοί… συγκλονισμένοι από αυτό που ζήσαμε…
    Σκέψεις πολλές… Αισθήματα πολλά… Ένα πραγματικό ΜΑΘΗΜΑ ΖΩΗΣ!!!
    Όλοι νιώσαμε ότι τα δικά μας προβλήματα… οι δικοί μας Σταυροί ήταν και είναι με κάποιον τρόπο, ευκολότερο ή δυσκολότερο, αντιμετωπίσιμα και δεν συγκρίνονται με αυτά που βιώνουν πολλοί συνάνθρωποί μας.


Εύχομαι σε όλους
 «ΥΓΕΙΑ»!!!

Χρόνια Πολλά
Με αγάπη
ΚΟΣΜΟΠΟΥΛΟΥ ΛΙΝΑ
Μέλος του 1ου ΚΑΠΗ ΑΙΓΑΛΕΩ

 

02

 

03

 

01