Η ΑΙΓΑΛΙΩΤΙΣΣΑ

ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΠΟΥ ΝΙΚΗΣΕ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ

 

NIKIANA ARXIKI

 

 

ΜΕΓΑΛΗ ΤΙΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ!


Η ΑΙΓΑΛΙΩΤΙΣΣΑ ΜΟΡΙΑΚΗ ΒΙΟΛΟΓΟΣ ΝΙΚΙΑΝΑ ΣΙΜΙΓΔΑΛΑ

ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΣ ΣΕ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ!


Μεγάλη τιμή για την πόλη μας το Αιγάλεω, καθώς η συμπολίτισσα μας και κορυφαία Μοριακή Βιολόγος Νικιάνα Σιμιγδαλά, συμμετέχει σε παγκόσμια ερευνητική ομάδα, η οποία πριν λίγες μέρες ανακοίνωσε την μελέτη της και τις διαπιστώσεις της στο πόλεμο κατά του καρκίνου του μαστού.
Ειδικότερα, η επιστημονική ομάδα, στην οποία μετέχει η Νικιάνα Σιμιγδαλά, διαπίστωσε ότι η μείωση της χοληστερόλης θα μπορούσε να αποτρέψει την υποτροπή πολλών καρκίνων του μαστού. Γι' αυτόν τον λόγο, οι στατίνες - τα ευρέως συνταγογραφούμενα φάρμακα για τη χοληστερόλη- θα μπορούσαν να προστεθούν στο θεραπευτικό οπλοστάσιο των ογκολόγων, σύμφωνα με αυτή τη νέα επιστημονική έρευνα.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τη δρα Λέσλι-Αν Μάρτιν του Ινστιτούτου Ερευνών για τον Καρκίνο (ICR) στο Λονδίνο, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό "Breast Cancer Research", σύμφωνα με τις βρετανικές «Guardian» και «Τelegraph», εμφανίσθηκαν αισιόδοξοι.

Στην ερευνητική ομάδα -και μάλιστα ως πρώτη συγγραφέας της σχετικής δημοσίευσης- συμμετέχει η ελληνίδα μοριακή βιολόγος Νικιάνα Σιμιγδαλά, η οποία αποφοίτησε από το Τμήμα Βιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης το 2006, πήρε το διδακτορικό της από το ΕΤΗ και το Πανεπιστήμιο της Ζυρίχης το 2012 και σήμερα είναι μεταδιδακτορική ερευνήτρια στο Ινστιτούτο Ερευνών για τον Καρκίνο του Λονδίνου. Επίσης με υποτροφία του Ίδρύματος Ωνάση έχει μεταβεί στο Πανεπιστήμιο της Ουτρέχτης στην Ολλανδία, όπου και παρακολούθησε εξειδικευμένα ερευνητικά προγράμματα.
Η «δικιά μας» Νικιάνα Σιμιγδαλά, πήγε Δημοτικό στα εκπαιδευτήρια ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ, συνέχισε στο 3ο Γυμνάσιο με Διευθύντρια την κυρία Δάλκου, ενώ στο 3ο Λύκειο είχε Διευθυντή τον κ. Κωνσταντίνο Δάλκο.
Η Νικιάνα σε ηλικία 16 ετών εκπροσώπησε την χώρα μας και το Ελληνικό Κράτος σε εργασίες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, όπου και έκανε σχετική ομιλία, ενώ έχει τιμηθεί από τον Δήμο Αιγάλεω επί Μυστακόπουλου, όπως και κατ’ επανάληψη από άλλους κρατικούς φορείς και θεσμούς.
Μπράβο Νικιάνα, κάνεις όλους τους συμπολίτισσες σου και τους Έλληνες υπερήφανους!

 

NIKIANA 01

 

 

NIKIANA 02

 

NIKIANA 03

 

NIKIANA 05

 

NIKIANA 04