2ο ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ

 

ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΣΤΟ ΑΙΓΑΛΕΩ

 

 

afissa arx

 

 

Στις 17 και 18 Μαρτίου πραγματοποιείται το 2ο Μετεκπαιδευτικό Επιστημονικό Συμπόσιο στην Κοινωνική Εργασία με Ευρωπαϊκή Συμμετοχή και θέμα «Κοινωνική Εργασία για την Κοινωνική Δικαιοσύνη και την Κοινωνική Αλλαγή: Ενδυναμώνοντας Ανθρώπους και Κοινότητες» στο Συνεδριακό Κέντρο του ΤΕΙ Αθήνας (διεύθυνση Αγίου Σπυρίδωνος, Αιγάλεω).

 

Το Συμπόσιο διοργανώνεται από το Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας του ΤΕΙ Αθήνας σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδας (ΣΚΛΕ)  και την Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες (ΕΣΑΜΕΑ).

 

Με αφορμή και την Παγκόσμια Ημέρα Κοινωνικής Εργασίας στις 21 Μαρτίου, το Συμπόσιο έχει σκοπό την ανάπτυξη διαλόγου, αλλά και την παρουσίαση καλών πρακτικών σε συνάρτηση με τους βασικούς άξονες της Κοινωνικής Εργασίας που είναι η κοινωνική αλλαγή και η κοινωνική δικαιοσύνη.

Η επί σειρά ετών οικονομική κρίση και πολιτικές λιτότητας σε συνδυασμό με τις περικοπές στη Δημόσια Υγεία και πρόνοια έχουν επιφέρει σοβαρές συνέπειες στον γενικό πληθυσμό με αύξηση της φτώχειας και της ανισότητας, επιπτώσεις στην υγεία και ψυχική υγεία του πληθυσμού, μειωμένη πρόσβαση στις ήδη υπο-στελεχωμένες δημόσιες κοινωνικές υπηρεσίες αλλά και τον εντεινόμενο αποκλεισμό πληθυσμιακών ομάδων.

Στο πλαίσιο αυτό η Κοινωνική Εργασία, ως ακαδημαϊκή κατεύθυνση αλλά και ως εφαρμοσμένη κοινωνική επιστήμη, καλείται να δράσει στην «πρώτη γραμμή» των κοινωνικών προβλημάτων στην κατεύθυνση της ενδυνάμωσης και κινητοποίησης των ανθρώπων και των κοινοτήτων για την επίτευξη κοινωνικής αλλαγής και ευημερίας των ανθρώπων.

Τα παραπάνω ζητήματα με συμμετοχή ακαδημαϊκών από Πανεπιστήμια της Ευρώπης και της Ελλάδας, επαγγελματιών κοινωνικής εργασίας, αλλά και εξυπηρετούμενων θα απασχολήσουν τις εργασίες του συγκεκριμένου συνεδρίου.

 

Η συμμετοχή είναι ελεύθερη και θα υπάρχει ταυτόχρονη μετάφραση.

 

 

afissa