Με το αίμα των αγωνιστών

υπογραφή θα βάλει ΜΟΝΟ Ο ΛΑΟΣ !

 

 

SANTZARIDIS

 

Πριν μερικούς μήνες (Οκτώβρης του 2016) ήταν ο ίδιος ο πρωθυπουργός που τόλμησε να πάει στο σκοπευτήριο της Καισαριανής, εκεί που οι κομμουνιστές, οι αλύγιστοι της ταξικής πάλης και της ηρωικής ιστορίας του ΚΚΕ υπηρετώντας την εργατική τάξη και τον λαό της πατρίδας μας με την ίδια τους την ζωή, όρθιοι μπροστά στο εκτελεστικό απόσπασμα, άφησαν την τελευταίας τους πνοή. Και πήγε εκεί ο πρωθυπουργός για να “ξεπλύνει” την βάρβαρη πολιτικά πορεία της κυβέρνησης του, συνέχεια της βαρβαρότητας της προηγούμενης κυβέρνησης. Για να “ξεπλύνει” όλη τη βρώμικη δουλειά ενάντια στους εργαζόμενους, στις λαϊκές οικογένειες, τους συνταξιούχους που εργολαβικά έχει αναλάβει η “αριστεροδεξιά” κυβέρνησή του για να προωθήσει τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας αυτού του τύπου. Έτσι είναι! Άλλοι υπηρετούν με την ίδια τους τη ζωή το λαό και τις ανάγκες του και γίνονται αγωνιστικά, φωτεινά παραδείγματα για τους κατατρεγμένους, τους εργάτες, τους λαούς όλου του κόσμου και άλλοι “ύπουλα” και κυνικά εκμεταλλεύονται αυτή την ηρωική πορεία ζωής, αγώνα και θυσίας για να υπηρετήσουν τους σύγχρονους εκμεταλλευτές του λαού, το κεφάλαιο δηλαδή και τις δικές του ανάγκες.

Έχει “σπουδάσει” και έχει πάρει “πτυχίο” σε τέτοια κόλπα ο πρωθυπουργός, οι υπουργοί και το κόμμα του. Γι’ αυτό και τις προάλλες με αφορμή την παγκόσμια ημέρα της Γυναίκας η Αχτσιόγλου ως ιδανική μαθήτρια που παίρνει άριστα από το δάσκαλο της, τόλμησε να “πιάσει στο στόμα της ” την ηρωίδα της εργατικής τάξης και του λαού μας ένα ακόμη γνήσιο τέκνο του ΚΚΕ, την κομμουνίστρια Ηλέκτρα Αποστόλου, φωτεινό παράδειγμα για όλες τις γυναίκες του κόσμου, παράδειγμα-οδηγό για τους σύγχρονους αγώνες των γυναικών της εργατικής τάξης της πατρίδας μας. Ποιός; Η Αχτσιόγλου. Αυτή δηλαδή που ως υπουργός εργασίας η πρώτη πράξη που έκανε ήταν να νομοθετήσει την επέκταση και ενίσχυση των “ιδιωτικών γραφείων ευρέσεως εργασίας”, δηλαδή των σύγχρονων δουλεμπορικών που πρώτα θύματα τους είναι οι γυναίκες!

 

Η Αχτσιόγλου! Η υπουργός δηλαδή μιας κυβέρνησης που συνεχίζοντας το έργο της προηγούμενης παίρνει πρωτάθλημα στο σφαγιασμό των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων που έχουν απομείνει. Μιας κυβέρνησης που διατηρεί πλήρως και ενισχύει την εργασιακή ζούγκλα με την μερική απασχόληση να “παίρνει κεφάλι” και που όλα αυτά πλήττουν ιδιαίτερα τις γυναίκες που έχουν γίνει το πιο ευάλωτο τμήμα της ταξικής εκμετάλλευσης.

Η Αχτσιόγλου! Η οποία την παγκόσμια ημέρα της Γυναίκας προσπάθησε το ίδιο “ύπουλα” με τον πρωθυπουργό της να “στριμώξει” την ηρωίδα-αγωνίστρια και κομμουνίστρια Ηλέκτρα Αποστόλου, την ζωή και την ταξική πορεία της μέχρι το εκτελεστικό απόσπασμα, πού λέτε;

Στα παζάρια που έκανε και κάνει όλο αυτό το διάστημα με τους εκπροσώπους των μονοπωλίων, τους ευρωπαίους της κομισιόν, και τους άλλους του ΔΝΤ για το πόσους και πόσες π.χ. παραπάνω θα μπορούν να απολύουν μαζικά οι μεγαλοεργοδότες, ή για το πόσο θα κοπούν για άλλη μια φορά οι συντάξεις, παζάρια δηλαδή που θίγουν άμεσα και τις γυναίκες και τους άντρες εργαζόμενους.

Μάλιστα! Η Αχτσιόγλου. Η υπουργός εργασίας που κάνει τα στραβά μάτια όταν η διοίκηση Σύριζα στο πανεπιστημιακό γενικό νοσοκομείο Ηρακλείου καλεί τις συμβασιούχες εργαζόμενες με προβλήματα εγκυμοσύνης που ζητάνε άδεια, να διαλέξουν ανάμεσα στην απόλυση και στη γέννηση του παιδιού τους!

Αυτή η υπουργός πιάνει στο στόμα της την Ηλέκτρα Αποστόλου!

Αλλά είπαμε: έχουν σπουδάσει οι άνθρωποι πώς να εκμεταλλεύονται τους ήρωες και τις ηρωίδες των ταξικών αγώνων του λαού μας, την ζωή και την δράση των αλύγιστων κομμουνιστών και κομμουνιστριών. Τους αγωνιστές ριζοσπάστες. Έχουν μάθει να παίζουν στα δάχτυλα και να ευτελίζουν τον όρο “αριστερά” που σ’ άλλες εποχές χαρακτήριζε και γνήσιους αγωνιστές-μαχητές που πάλευαν αμφισβητώντας το σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα το οποίο με όλες τους τις δυνάμεις υπηρετούν πρωθυπουργός, Σύριζα, Αχτσιόγλου και λοιποί. Ε, λοιπόν τους το λέμε καθαρά να το ακούσουν! Οι κομμουνιστές που έπεσαν στο σκοπευτήριο της Καισαριανής, στο μπλόκο της Νίκαιας, στο Χαϊδάρι και παντού, η Ηλέκτρα και άλλες κομμουνίστριες-αγωνίστριες, δεν έδωσαν το ΑΙΜΑ ΤΟΥΣ για να υπογράφουν μ’ αυτό ο πρωθυπουργός, η Αχτσιόγλου και οι λοιποί “αριστεροδεξιοί” μαζί με τους προηγούμενους τα βάρβαρα μέτρα, τα μνημόνια, τις αποφάσεις της ΕΕ και του δολοφονικού ΝΑΤΟ. Δεν έδωσαν το αίμα τους για να υπογράφουν σήμερα όλοι αυτοί τις απαιτήσεις των βιομηχάνων και των άλλων εκμεταλλευτών του λαού μας.

Ούτε το αίμα των εργατριών του Σικάγο, της Νέας Υόρκης χύθηκε για να σπεκουλάρει 160 χρόνια μετά η Αχτσιόγλου και οι λοιποί παζαρεύοντας μέσα στη χλιδή και την πολυτέλεια του Χίλτον τα δικαιώματα και τα δίκια των εργαζομένων γυναικών και αντρών της πατρίδας μας. Οι αγωνιστές, οι αγωνίστριες, η Ηλέκτρα Αποστόλου και πολλές άλλες κομμουνίστριες έδρασαν μέσα από τις γραμμές του ΚΚΕ και του λαϊκού εργατικού κινήματος. Και έδωσαν το αίμα τους για τα δίκια του λαού μας. Και με αυτό το αίμα που ποτίζει ακόμη και σήμερα τους σύγχρονους ταξικούς αγώνες, ΥΠΟΓΡΑΦΗ έχει δικαίωμα να βάλει ΜΟΝΟ η εργατική τάξη, ο ίδιος ο λαός μας. Όταν θα παραμερίσει αυτούς που είναι εμπόδιο στην ευημερία του, δηλαδή το κεφάλαιο και τις κυβερνήσεις που το υπηρετούν. Όταν θα υπογράφει την δική του εξουσία για κοινωνία δίχως φτώχεια, ανεργία, κρίσεις, πολέμους, προσφυγιά. Δίχως εκμετάλλευση και εκμεταλλευτές “παντός τύπου”.

 

Γιώτης Σαντζαρίδης