Ηλεκτρονικό εισιτήριο στα μέσα μεταφοράς

με ΑΜΚΑ και κωδικό

 

 

 

 

 

 

AMKA

 

Δύο όρους προκειμένου να δώσει το πράσινο φως για το ηλεκτρονικό εισιτήριο φέρεται να θέτει στον ΟΑΣΑ η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα. Όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ της Καθημερινής, βασική προϋπόθεση είναι η καταγραφή των μετακινήσεων στις κάρτες απεριορίστων διαδρομών να μην παραπέμπει σε πρόσωπο αλλά σε «ψηφιακό αποτύπωμα», που θα αποτελείται από τον ΑΜΚΑ και έναν τετραψήφιο κωδικό που θα γνωρίζει μόνο ο επιβάτης.

 

Στις, δε, κάρτες των επιβατών που δικαιούνται έκπτωση, εκτός από τον ΑΜΚΑ θα αναφέρεται και η ημερομηνίαλήξης, με στόχο να αποφεύγεται η έκδοση και δεύτερης μειωμένης κάρτας στον ίδιο ΑΜΚΑ.

 

Σύμφωνα με την εφημερίδα, στη βάση δεδομένων του ΟΑΣΑ θα τηρείται αρχείο με τις τελευταίες έξι κινήσεις των επιβατών (ώρα επιβίβασης-αποβίβασης, σταθμός). Και πάλι, όμως, η αντιστοίχιση θα είναι με τον αριθμό της κάρτας και όχι με φυσικό πρόσωπο.
Παράλληλα, το σύστημα θα βάζει και «κόφτη» στις χρεώσεις: Θα υπάρχει μέγιστη επιτρεπόμενη ημερήσια χρέωση στις κάρτες απεριορίστων διαδρομών, ενώ ο επιβάτης θα μπορεί να ζητά ιστορικό χρεώσεων.

Πηγή: pontosnews