Η Ένωση Γονέων Αιγάλεω ζητά
τα αυτονόητα για τα σχολεία

 

 

enosi goneon

 

 

 

 Με το ξεκίνημα της Νέας σχολικής χρονιάς το ΔΣ της Ένωσης Γονέων Αιγάλεω ζήτησε και συναντήθηκε τόσο με τον Διευθυντή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γ' Αθήνας κο Αδάμ Στάμο , όσο και με τον Διευθυντή της Δευτεροβάθμιας  Γ' Αθήνας, κο Αθανάσιο Αλεξόπουλο. Στις συναντήσεις αυτές ενημερωθήκαμε για τα κενά εκπαιδευτικών και ενημερώσαμε για τα προβλήματα και άλλα θέματα που υπάρχουν στα σχολεία της πόλης μας, όπως συγχωνεύσεις τμημάτων σε δύο δημοτικά σχολεία του Αιγάλεω, που αντιτίθενται στην ισχύουσα νομοθεσία , κενά εκπαιδευτικών ειδικοτήτων και μη, που προκαλούν σημαντικές δυσλειτουργίες, μη λειτουργία ή υπολειτουργία του ολοήμερου σε αρκετά  σχολεία,  υπεράριθμα τμήματα στην δευτεροβάθμια , προβλήματα με την δεύτερη ξένη γλώσσα κ.α.
Στις 9/10 ανταποκριθήκαμε στο Κάλεσμα της Ένωσης γονέων Περιστερίου και συμμετείχαμε στην Παράσταση Διαμαρτυρίας των Ενώσεων Γονέων  Χαϊδαρίου, Αγ. Βαρβάρας, Πετρούπολης, Περιστερίου, Αγ.. Αναργύρων, Καματερού, Ιλίου & των αντίστοιχων συλλόγων εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας στο γραφείο της Διεύθυνσης της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γ' Αθήνας για τα συνεχιζόμενα προβλήματα στα σχολεία, έναν μήνα μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς  (ολοήμερο, τμήματα ένταξης, παράλληλη στήριξη, κενά εκπαιδευτικών)
Καθότι δεν υπήρξαν σαφείς και συγκεκριμένες απαντήσεις για το πότε θα καλυφθούν τα κενά και θα δοθούν λύσεις στα παραπάνω θέματα , ενημερώνουμε και καλούμε τους γονείς σε εγρήγορση εν αναμονή περαιτέρω κινητοποιήσεων.
 Η "απόκριση" του Υπουργείου Παιδείας δεν στοιχίζεται με την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στα σχολεία μας. Θέλουμε σχολεία που να λειτουργούν όπως πρέπει και προβλέπεται εξαρχής, τίποτε λιγότερο για τα παιδιά μας! Δηλαδή, το αυτονόητο, εδώ και τώρα!

Για την Ένωση Γονέων το ΔΣ