ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΙΓΑΛΕΩ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΡΡΥΠΑΝΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΧΩΡΩΝ

 

Aporipansi Arx

 

Ο Δήμος Αιγάλεω, στο πλαίσιο της προσπάθειας εξωραϊσμού και συντήρησης των υποδομών του, ανέθεσε σε ειδικό συνεργείο τον καθαρισμό, από γκράφιτι και συνθήματα, διαφόρων σημείων της πόλης.
Συγκεκριμένα, έγινε απορρύπανση, μετά από πολλά χρόνια, του ιστορικού πέτρινου 1ου Δημοτικού Σχολείου, των μαρμάρινων επιφανειών του 2ου Νηπιαγωγείου, του κεντρικού σιντριβανιού του Άλσους Αιγάλεω (Μπαρουτάδικο) και του διακοσμητικού πηγαδιού στη είσοδό του.
Οι συγκεκριμένες ενέργειες εντάσσονται στην προσπάθεια του Δήμου να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά το πρόβλημα της ανεξέλεγκτης οπτικής ρύπανσης που προκαλείται από συνθήματα, υπογραφές (tags), αυτοκόλλητα και διαφημιστικές αφίσες. Η δράση αυτή αποσκοπεί στην ευρύτερη αισθητική αναβάθμιση της περιοχής μας.
Δυστυχώς, το φαινόμενο της έλλειψης σεβασμού του δημόσιου χώρου απαιτεί και συνεχή δαπάνη οικονομικών πόρων, χρόνου και ανθρώπινου δυναμικού για την αποκατάσταση των ζημιών.
Η εκστρατεία καθαριότητας συνεχίζεται, και καλούμε τους πολίτες και τους φορείς της πόλης μας να συνδράμουν στην προσπάθεια αυτή, ενθαρρύνοντας πρωτοβουλίες και δράσεις ευαισθητοποίησης, γιατί η καλή λειτουργία της πόλης είναι ευθύνη όλων μας.

 

1o dimotiko a prin

 

1o dimotiko a meta

 

1o dimotiko b prin

 

1o dimotiko b meta

 

2o nipiagpgeio a prin

 

2o nipiagogeio a meta

 

2o nipiagogeio a clean

 

pigadi prin

 

pigadi meta

 

sintrivani prin

 

sintrivani meta