...ΣΤΟ ΜΕΤΕΡΙΖΙ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

 

Ο ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΥΘΝΟΥ ΜΑΝΩΛΗΣ ΦΙΛΙΠΠΑΣ!

 

 

FILIP

 

 

Μετά από μία παύση πέντε (5) ετών και έχοντας για μια 12ετία δώσει τα επιτυχημένα διαπιοτευτήρια του στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ο συμπολίτης μας κ. Μανώλης Φίλιππας, επανέρχεται και πάλι στον… στίβο της πολιτικής σκηνής! Ο πρώην Δήμαρχος Κύθνου, θα είναι υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τον συνδυασμό «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΑΙΓΑΛΕΩ» του Δημάρχου κ. Δημήτρη Μπίρμπα στις επικείμενες εκλογές του Μαϊου. Μία υποψηφιότητα, που δίνει δυναμική, που είναι προφανώς μία έμπειρη επιλογή και ανεβάζει κατά πολύ τον… ποιοτικό εκλογικό πήχη (ας μας επιτραπεί η έκφραση), καθώς ο συμπολίτης μας κ. Μανώλης Φίλιππας, γνωρίζει από πρώτο χέρι και την τοπική αυτοδιοίκηση και την πόλη του Αιγάλεω.

Υπήρξε για μια 8ετία Νομαρχιακός Σύμβουλος Κυκλάδων, ενώ από το 2010 έως το 2014 ήταν Δήμαρχος Κύθνου, όπου είχε εκλεγεί από την α΄ Κυριακή με 52,63% (!), καθώς οι νησιώτες συμπολίτες του γνώριζαν καλά από την θητεία του ως Νομαρχιακού Συμβούλου, πως με ότι καταπιάνεται δίνεται το 100% των δυνατοτήτων του. Και σε αυτά τα 4 χρόνια (2010-2014) στην Κύθνο, άφησε σημαντική παρακαταθήκη έχοντας κάνει πράξη έργα, όπως την αφαλάτωση προϋπολογισμού 1,5 εκατομμυρίου ευρώ, το Νηπιαγωγείο στη Χώρα αξίας 550 χιλιάδων ευρώ, και τον ΧΑΔΑ με διάφορα υποέργα. Παράλληλα με την ολοκλήρωση της θητείας του άφησε έναν Δήμο καλά οργανωμένο που μπορούσε να οργανώνει τον προϋπολογισμό του και να καλύπτει ότι αφορά στην εσωτερική δομή του.

 

Πάντα, όμως, ειλικρινής, εργασιομανής, ανοιχτός σε νέες ιδέες και μονίμως σε καθημερινή επαφή με τον απλό πολίτη - και παρότι η κοινή γνώμη τον είχε κρίνει ως επιτυχημένο - δεν δίστασε ούτε λεπτό πολύ πριν την διεξαγωγή των εκλογών του 2014 να γνωστοποιήσει δημοσίως ότι δεν θα ήταν εκ νέου υποψήφιος, καθώς η οικογένεια του ζούσε μόνιμα στο Αιγάλεω και η απόσταση, σε ανθρώπινο επίπεδο, ήταν ο λόγος, για την σεβαστή απόφαση του.

 

Από το 2014 και μετά ο Μανώλης Φίλιππας και στην μόνιμη πλέον διαμονή του στην πόλη μας, συμμετείχε ενεργά σε ότι δρώμενο συνέβαινε στο Αιγάλεω, εξέφραζε τις απόψεις του και παράλληλα είχε εκλεγεί ως Γενικός Γραμματέας στην οργανωμένη ομάδα του Διαγόρα Δρυοπιδέων Αιγάλεω, σύλλογος ο οποίος γράφει εδώ και 51χρόνια την δική του ιστορία στην πόλη μας, ενώ τα τελευταία έτη όλα τα τμήματα του διαγράφουν ανοδική πορεία, συμπληρώνοντας την πολιτισμική παρουσία της Κύθνου στον Δήμο μας, μιας και ο Διαγόρας Αιγάλεω έλκει την καταγωγή του από το κυκλαδίτικο νησί.

 

Αν το θέταμε… αθλητικά, θα λέγαμε λοιπόν, ότι έχοντας… ξεκουραστεί αυτά τα 5 χρόνια, ο πρώην Δήμαρχος Κύθνου κ. Μανώλης Φίλιππας, διαθέτοντας δύο σημαντικά προσόντα, την εμπειρία και την αγάπη για την πόλη του Αιγάλεω, μπαίνει και πάλι δυναμικά στο ιδιαίτερο μετερίζι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, δίπλα στον Δήμαρχο Αιγάλεω κ. Δημήτρη Μπίρμπα για να συνεχιστεί η Ανάπλαση της πόλης μας!

 

 

 

RMAK